More

  Full gjennomgang av La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Analyse av samtlige helgens kamper.

  Vi står overfor nok en La Liga-runde. Barcelona har ypperlige muligheter til å beholde forspranget til Real Madrid med tilsynelatende enkel hjemmekamp mot Cádiz. Ikke minst gleder vi oss til den norske spissduellen mellom Alexander Sørloth og Jørgen Strand Larsen når Real Sociedad og Celta Vigo barker sammen.

  GIRONA – ALMERÍA 
  Uvisst hvor mye en kan vektlegge det faktum at Girona har tapt tre av sine fire siste. To av de har kommet mot Villarreal og Barcelona, og katalanerne kan hevde at de var det beste laget i begge oppgjørene. Fremstod atskillig verre i forrige fredags 0-2-tap mot bunnlaget Cádiz, og Girona skal ikke gå altfor mange smeller på rad før de begynner å få tabellbunnen faretruende nære. Hjemme på Montilivi er Girona normalt sterke; kun Barcelona har hentet tre poeng her siden oktober. Almería har kunnet vise brukbar form, men to strake tap bekymrer. Var rett nok uheldige som røk 2-3 hjemme mot Real Betis sist, og når de heller ikke vinner hjemmekampene sine, begynner det å bli vanskelig. Er sammen med tabelljumbo Elche det eneste laget i La Liga som ikke har tapt på bortebane denne sesongen, og røk 0-2 mot Rayo Vallecano i sin forrige bortekamp. 

  REAL SOCIEDAD – CELTA VIGO 
  Real Sociedad hadde full kontroll i mandagens borteoppgjør mot Espanyol og gikk opp i en komfortabel 3-0-ledelse, blant annet takket være Alexander Sørloth. Men, så begynte baskerne å rote det til for seg selv og slapp katalanerne inn i matchen igjen. Rodde til slutt i land en fortjent 3-2-seier, og La Real holder dermed stø kurs mot topp 4. Det var viktig for Imanol Alguacíls mannskap å slå tilbake etter tapet for Real Valladolid, og dermed har også La Real sitt å revansjere foran egne supportere her. Celta Vigo blir imidlertid ingen enkel motstander. Var strålende i begge seierne mot Athletic Bilbao og Real Betis, og forrige runde var de uheldige som tapte 0-1 for Atlético Madrid, der Jan Oblak stengte gjestenes bur. Forrige bortekamp mot Betis var forrige visitt på fremmed gress der begge lag scoret i Celta sine bortekamper siden oktober. 

  REAL BETIS – REAL VALLADOLID 
  Sergio Canales er i storform for Real Betis, og det betyr ofte seier for Los Verdiblancos. Etter 3-4-tapet for Celta Vigo for to uker siden, slo Andalucía-laget tilbake med en hardt tilkjempet 3-2-triumf mot Almería forrige runde, der Canales var banens gigant med en helfrekk lobb og målgivende til matchvinner Andres Guardado. Det var Betis’ første seier etter to strake tap, men laget har ikke vunnet hjemme på Beníto Villamarín på fem strake forsøk. Cyle Larin kunne denne gang ikke forhindre at Real Valladolid gikk på poengtap etter å ha blitt matchvinner i sine to første kamper for sin nye klubb. Canadieren kom inn fra benken i 0-0-oppgjøret mot Osasuna, men Pucelanos er i alle fall ubeseiret i tre kamper på rad i La Liga for første gang siden 2021. Tok en høyst overraskende borteseier mot Real Sociedad for to uker siden, og det var deres andre borteseier denne sesongen. 

  MALLORCA – VILLARREAL 
  Mallorca har vunnet og tapt annenhver kamp i syv strake oppgjør nå, og dermed dikterer statistikken at det skal bli triumf i denne, all den tid de røk 0-2 mot Sevilla forrige runde. Hjemme på Visit Mallorca Estadi har laget fra ferieøya raket inn fire strake 1-0-seirer, og det er verdt å merke seg at gjestene stiller uten suspenderte Gerard Moreno. Blant de fire 1-0-seirene har både Atlético og Real Madrid reist tomhendte hjem fra Mallorca. Villarreal sliter som regel når Gerard Moreno ikke er tilgjengelig, og det var også tilfellet i forrige helgs 0-1-tap mot ligaleder Barcelona. Moreno har igjen én kamp av karantenen, og det er dårlige nyheter for den gule ubåten, som har tapt tre strake kamper for første gang siden februar 2020. Har heller ikke all verden av borteform å vise til, og vunnet bare én av de siste ni på fremmed gress. 

  OSASUNA – REAL MADRID 
  Osasuna har rettmessig blitt hyllet som en av de positive overraskelsene denne sesongen, men pamplonerne har nå gått fire strake uten seier. Kun ett av disse har imidlertid endt med tap, mot Atlético Madrid, og forrige runde holdt de bunnlaget Real Valladolid til 0-0 på bortebane. Forrige seier kom mot Mallorca for en drøy måned siden, og har mer enn nok kvaliteter i laget til å lage trøbbel for de regjerende mesterne her. Alle de siste syv matchene på El Sadar har endt med under 2,5 mål. Real Madrid sparte flere av sine beste spillere fra start i midtukens hjemmekamp mot tabelljumbo Elche, men det hindret ikke de nybakte verdensmesterne å spasere hjem en enkel 4-0.triumf. Marco Asensio åpnet ballet etter bare åtte minutter, og Luca Modric avsluttet det ti minutter før slutt. Det var Madrids største seier så langt denne sesongen, og virker dermed å være i rute. 

  ELCHE – ESPANYOL 
  Etter oppturen som sesongens første seier mot Villarreal brakte med seg forrige helg, kom tabelljumbo Elche ettertrykkelig ned på jorda igjen i onsdagens 0-4-tap mot Real Madrid. Los Franjiverdes var sjanseløse fra start til slutt, og bør sannsynligvis konsentrere seg om å skaffe seg mest mulig selvtillit før man tar fatt på neste sesong på nivå 2 i Spania. Har imidlertid gått to strake hjemme på Manuel Martínez uten å gå på en smell, men sliter tungt med å score mål; Pere Milla er klubbens toppscorer med seks fulltreffere denne sesongen, og tre av dem kom i 3-1-seieren mot Villarreal. Espanyol ankommer Elche uten seier på sine tre siste, og ligger prekært til kun poenget foran Valencia på nedrykksplass. Skapte imidlertid atskillig trøbbel for topplaget Real Sociedad sist, og var nære ved å få med seg poeng i 2-3-tapet, til tross for at de lå under 0-3.  

  RAYO VALLECANO – SEVILLA 
  Rayo Vallecano fortsetter å være i CL-diskusjonen med sin flotte form, og har tapt bare 2 av sine siste 13. Er ubeseiret i februar, og hjemme på El Sadar er Rayo kjent for å gå ut i 100 og ta strupetak på sine motstandere. Likevel har bare én av de fire siste på eget gress endt med triumf, men har en gyllen mulighet til tre poeng her. Har sågar luksusen av å stille med skadefri tropp, og har bare fem poeng opp til Atlético Madrid på fjerdeplass. Sevilla har fått ettertrykkelig vind i seilene med tre seirer på de fire siste, og har heller ikke sluppet inn mål i noen av disse triumfene. Seierene har imidlertid kommet mot nokså beskjeden motstand, og får trolig mer enn nok å bryne seg på her. Uansett har de tatt kraftige byks fra den aller verste bunnstriden, og det gir Jorge Sampaoli pusterom og mulighet til å prøve å få laget sitt til å spille enda litt mer som han vil.  

  ATLÉTICO MADRID – ATHLETIC BILBAO 
  Rundens godbit i La Liga, med et Atlético som begynner å ligne litt mer på sitt gode, gamle, ærgjerrige jeg. Dro i land en erketypisk 1-0-seier mot Celta Vigo sist, som (selvsagt) ble avsluttet med ti spillere på banen. Det var Los Colchoneros’ andre 1-0-seier på de siste tre, og fjerdeplassen har finfine 3-2-0 å vise til på de fem siste. Roen virker å ha senket seg i stallen etter at João Félix dro til London, og Diego Simeone har snakket om en økt intensitet på treningsfeltet. Athletic Bilbao kan melde seg på i Champions League-diskusjonen igjen med seier her, men da er sannsynligvis tre poeng det eneste som er godt nok. Etter å ha vært ute noen kamper med skade for første gang siden 2016, var Iñaki Williams tilbake og hjalp laget sitt til å slå bunnlaget Valencia 2-1 forrige runde. Lillebror Nico åpnet scoringskontoen for gjestene, som dermed kunne innkassere sin andre strake seier. 

  BARCELONA – CÁDIZ 
  Ligaleder Barcelona marsjerer videre mot etterlengtet ligatriumf, og beholdt luken på åtte poeng med hardt tilkjempet 1-0-seier borte mot Villarreal sist. Sliteseirer har noe overraskende blitt Xavis Barcelona nye varemerke, og det er det bunnsolide forsvaret deres som danner grunnmuren til suksessen deres. Forsvarsspillere kaster seg inn i dueller og blokkeringer med en yrkesstolthet man ikke har sett på flere sesonger, og når de finner tonen offensivt, er de blant Europas aller beste lag. Cádiz tok seg helt opp til 16. plass på tabellen med den fine 2-0-seieren over Girona forrige fredag. Det er imidlertid på hjemmebane Los Piratas henter flesteparten av poengene sine, og må pent finne seg i å være La Liga-rundens største underdoger i oppgjøret på Camp Nou. Legg imidlertid merke til at de har reist herfra med fire poeng på de to siste visittene.  

  GETAFE – VALENCIA 
  Enormt viktig bunnoppgjør avslutter den 22. La Liga-runden. Getafe og Valencia ligger som nummer 19 og 18 på tabellen, og hjemmelaget er fortsatt uten en eneste seier så langt i 2023. Har imidlertid med seg strake positive opplevelser etter 1-1 mot både Atlético Madrid og Rayo Vallecano som ligger godt på øvre halvdel. Forrige seier kom på 2022s nest siste dag med 2-0-seier hjemme mot Mallorca, og det er også Getafes eneste triumf på Coliseum Alfonso Pérez siden september. Det stormer enda mer enn vanlig rundt Valencia denne sesongen, og klubben har denne uken søkt ly ved å ansette klubblegenden Rúben Baraja som trener. Los Che har ikke vunnet en ligakamp siden november og forrige helgs 1-2-tap hjemme mot Athletic Bilbao tok dem under nedrykksstreken. Baraja har mer enn sannsynlig brukt den korte tiden han har hatt på treningsfeltet til å minne spillerne på stoltheten det skal gi å representere Valencia-drakta før mandagens potensielt sesongdefinerende oppgjør. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen