More

  Full effekt for Nice

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det var full onsdagsrunde i Ligue 1 denne uken og vi starter som vanlig med en oppsummering av de kampene. Fem kamper hadde avspark 19.00 og den store overraskelsen der kom i form av Clermonts hjemmeseier mot Rennes. Der kom gjestene under etter en drøy halvtime, men utlignet et drøyt kvarter før slutt. Benjamin Bourigeaud og Warmed Omari ble så begge utvist og i spill ni mot elleve måtte man til slutt gi tapt fem minutter på overtid i det som var trener Bruno Genesios 200. kamp i Ligue 1. Lyon skuffet igjen, denne gangen med 0-0 mot Nantes mens Reims nå har elleve kamper på rad uten tap etter Marshall Munetsis tidlige scoring borte mot AC Ajaccio. Brest leverte en god hjemmekamp mot Lille, men kom ikke nærmere enn Steve Mouniés treff i treverket og det endte målløst. Det gjorde det på ingen måte i Auxerre – Toulouse der gjestene tangerte klubbrekorden for største borteseier i Ligue 1. Det endte til slutt med 5-0-seier for laget som har hatt en strålende start på det nye året.

  Messi tilbake med scoring

  I 21.00-kampene kunne Paris Saint-Germain glede seg over at Lionel Messi var tilbake etter en ekstra VM-pause. Argentineren satt inn 2-0-scoringen i det som ble en meget kontrollert seier for midtukerundens klart største favoritt. Nice kvittet seg med trener Lucien Favre i midtuken og det likte spillerne tydeligvis veldig godt. Hjemme mot Montpellier stoppet ikke laget før det sto hele 6-1 på måltavlen. Khéphren Thuram, Nicolas Pépé og Ross Barkley scoret to ganger hver. AS Monaco var gjort til klare favoritter borte mot Lorient, tok ledelsen, men fikk siden trøbbel. Det ene poenget ble reddet med Wissam Ben Yedders utligning tre minutter på overtid. 2-2 endte det også mellom Strasbourg og Lens mens Marseille gjorde jobben som klar favoritt med 2-0-seier borte mot Troyes.

  Tre hjemmefavoritter lørdag

  Ti nye franske ligakamper venter denne helgen og det store høydepunktet er naturligvis kveldskampen søndag mellom Rennes og Paris Saint-Germain. Som én av våre utvalgte hovedkamper i Tipsbladet Weekend denne uken dekkes den kampen stort på de neste sidene. Runden åpner imidlertid lørdag med tre klare hjemmefavoritter. Lens skal da opp mot Auxerre, Marseille møter Lorient og Lyon tester seg mot Strasbourg. For Lens blir det viktig å slå tilbake fra midtukens poengtap. Marseille ligger nå kun to poeng bak og har allerede styrket troppen med å hente Ruslan Malinovskyi på lån fra Atalanta. Ukraineren fikk en halv omgang i 2-0-seieren borte mot Troyes og er mot Lorient klar for å debutere fra start. Hos Lyon har ikke Laurent Blanc fått den starten han håpet på med 3-2-3 på åtte ligakamper. Dejan Lovren er nå hentet tilbake, ti år etter at han ble solgt til Premier League for å bidra med rutine i en tropp der brorparten av spillerne er under 23 år. Motstander Strasbourg valgte denne uken å kvitte seg med trener Julien Stéphan. Ligaprestasjonene har vært svake, men når det i tillegg ble cuptap for Angers var det slutt for treneren som hadde stor suksess med 6. plass forrige sesong. Mathieu Le Scornet har tatt over på midlertidig basis.

  Opptur med trenerbytte

  Tidligkampen søndag har en ny stor hjemmefavoritt når Lille møter Troyes. Dette er en reprise av cupmøtet 8. januar som vertene vant 2-0, men det er verdt å merke seg at gjestene i den kampen stilte med et tilnærmet rent reservelag. De fire 15.00-kampene synes noe mer åpne. Toulouse har åpnet det nye året med tre strake seirer og spiller nå hjemme mot Brest. Montpellier skal forsøke å reise seg etter 1-6-smellen mot Nice i hjemmemøtet med Nantes. Angers står med ti strake tap før hjemmemøtet med Clermont som sjokkerte i midtukens mens Nice skal fortsette fremgangen etter sparkingen av Lucien Favre. Tidligere spiller Didier Digard ledet laget i midtuken, men et Reims-lag med elleve kamper på rad uten tap blir naturligvis en tøffere utfordring. Monaco blir så klar favoritt i hjemmemøtet med AC Ajaccio 17.05 før vi alle ser frem til 20.45 og avspark i Rennes – Paris Saint-Germain.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen