More

  Fugla flyr høyt 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Alt press på Vålerenga før mandagens hatoppgjør mot Lillestrøm. 

  Det ble finfint overskudd fra Eliteserie-forslagene forrige nummer med Lillestrøms flotte 2-1-seier mot regjerende mester Molde, som suste inn til 3,15 i odds. Og søkelyset rettes igjen mot kanariene fra Romerike, når de denne helgen skal ut i det som er Norges største derby, hatoppgjøret mot Vålerenga. Det er hovedstadslaget som har det desidert største presset på seg før bataljen på Intility etter en svak start på sesongen. Engas småpinlige 1-3-tap mot Brann i forrige serierunde har gjort at Dag-Eilev Fagermo bare tre kamper ut i sesongen allerede skynder seg litt ekstra når han går forbi styrerommet på Valle. 


  I håp om å få sesongen tilbake på rett spor, har Vålerenga ansatt ny analysesjef i form av Lars-Erik Samuelsen, men det gjenstår å se hvor mye arbeid 29-åringen rekker å få lagt ned før helgens besøk av høytflyvende Lillestrøm. Kanariene er nemlig høyt oppe etter en pangstart på sesongen. LSK har radet opp to strake seirer i seriesammenheng, men nådde en ny topp i midtuken da de tok seg til cupfinalen i NM fra forrige sesong med 1-0-seier over fremadstormende Bodø/Glimt. 

  Vi tror på Lillestrøm

  Dermed er alt av momentum på Lillestrøms side før mandagens hatkamp på Intility, og vi gir dem derfor tillit som ett av våre spillforslag denne Eliteserie-runden, til tross for at den gamle klisjeen at formen ryker ut vinduet i derbyer ringer i bakhodene våre.  

  Press også på Rosenborg, som måtte ha en sen, sen overtidsscoring av Carlo Holse for å redde det ene poenget i hjemmeoppgjøret mot nedrykkstruede Sandefjord. RBK så uinspirerte og planløse ut mot vestfoldingene, og både spiller- og trenergruppa på Brakka har slått fast at de må heve seg mange hakk for å få med seg noe mot Odd når de til helgen tar turen til Skien. Vel så bekymringsverdig er kanskje at Kjetil Rekdal innrømmet etter forrige helgs heldige poengdeling mot Sandefjord at han ikke var spesielt overrasket over å se laget sitt slite såpass etter en vanskelig vinter og tilsvarende tung start på sesongen.  

  Jevnt i Sandefjord


  Mandagens oppgjør på Intility Arena er kanskje rundens høydepunkt, men den fjerde Eliteserie-runden starter med et nesten like høylytt smell lørdag kveld, når et revansjesugent Bodø/Glimt ønsker nyopprykkede Brann velkommen til Aspmyra. Bergenserne har på ingen måte sett ut som et lag som spilte i OBOS-ligaen forrige sesong, mens Bodø/Glimt har sett ut som et lag som er svært innstilt på å vinne seriegull. Bodøværingene står med full pott og null baklengs etter tre serierunder, men fikk drømmen om cupfinale knust i midtuken da de røk i semifinalen mot Lillestrøm. Vi tror nordlendingene reiser seg mot rødtrøyene, til tross for at det er Brann av disse lagene som avanserte til cupfinale tidligere i uka, og prøver dem som ukens favoritt. 

  På Release Arena i Sandefjord er det duket for skikkelig nedrykksduell når Sandefjord Fotball tar imot Aalesund. Disse lagene står med bare to poeng til sammen så langt i år, og foreløpig ser det desidert verst ut for tangotrøyene, som har hverken poeng eller mål å vise til så langt denne sesongen. Men, Sandefjord vant bare én hjemmekamp i 2022, så dette synes å være helt åpent. 

  FAVORITTEN: 
  Bodø/Glimt – Brann 
  TIPS 
  H til 1,67 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 
  Vålerenga – Lillestrøm 
  TIPS 
  B til 2,65 i odds hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen