More

  Fredrikstad er klare for Eliteserien!

  Fredrikstad rykket opp til Eliteserien etter overbevisende 4-0-seier mot Åsane.

  Det har lenge vært klart at Fredrikstad kom til å rykke opp fra OBOS-ligaen denne sesongen, og hadde i ettermiddag muligheten til å spikre comebacket til øverste nivå. Seier mot Åsane ville bety opprykk, dersom Kongsvinger ikke klarte å slå Start i Kristiansand.

  LES OGSÅ: Brighton – Liverpool 2-2

  Start snudde og vant

  Seieren i Bergen var aldri truet for ligalederne fra Østfold. Ole Martin Kolskogen satte på ulykkelig vis ballen i eget mål etter snaue kvarteret, og deretter så FFK seg aldri tilbake. Hendriksson, Bjartalid og Alba scoret i tur og orden, og sikret overbevisende 4-0-seier mot oransjetrøyene.

  Fredrikstad
  Victor Grodås Og Kongsvinger Gikk På Nytt Tap.

  Da gjenstod det bare for ligalederne å se hvordan begivenhetene i Kristiansand forløp seg. Kongsvinger så lenge ut til å forlenge spenningen i toppen med Elias Myrlids ledermål midtveis i førsteomgang. Vingers ledelse stod seg til snaue timen, da begynte Start opphentingen. Mathias Grundetjern trengte bare tre minutter på å snu oppgjøret i sørlendingenes favør, og 23-åringens raske dobbel sørget for alle poengene til slutt ble igjen i Kristiansand.

  KFUM slår trolig følge

  Dermed kunne ekstatiske østfoldinger juble for opprykket i Bergen, og feiringen kommer garantert til å vare ut i de små timer. Fredrikstad har hatt en formidabel sesong, og tapt bare 1 av de 26 første ligarundene. De har vært ekstremt vanskelige å bryte ned, og har altså etter søndagens runde syv og 14 poeng ned til KFUM Oslo og Kongsvinger på andre- og tredjeplass.

  Fredrikstad
  Kfum Oslo Slår Trolig Følge Med Fredrikstad Til Eliteserien.

  Kongsvingers tap på Sørlandet var også svært gode nyheter for KFUM. Seieren mot Bryne satt langt inne, men da Jones El-Abdellaoui scoret kampens eneste mål tre minutter før full tid, betyr det at Kåffa har hele syv poeng ned til Kongsvinger med fire runder igjen å spille. Dermed skal det godt gjøres om ikke KFUM slår følge med Fredrikstad opp til Eliteserien, som aldri har spilt på øverste nivå.

  Resultater OBOS-ligaen 26. runde

  • Raufoss – Mjøndalen 0-0
  • Skeid – Sandnes Ulf 3-0
  • Hødd – Kristiansund 0-1
  • Sogndal – Moss 2-1
  • Åsane – Fredrikstad 0-4
  • KFUM Oslo – Bryne 1-0
  • Start – Kongsvinger 2-1
  • Ranheim – Jerv 4-2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen