More

  Fredagens La Liga-høydepunkter

  Atskillig å se frem til.

  La Liga var tilbake igjen i går kveld, og dramatikken lot ikke vente på seg. To av tre kamper inneholdt røde kort, og Atlético Madrid kom tilbake på vinnersporet med sin 2-0-seier over stadig seiersløse Elche. Kvelden startet med et flott oppgjør mellom Girona og Rayo Vallecano, og til tross for at katalanerne var det beste laget, endte det 2-2. I toppoppgjøret mellom Real Betis og Athletic Bilbao endte det 0-0, der det virkelig tok fyr i teltet på tampen av kampen. Banens bestemann, Luiz Felipe ble utvist for en stygg takling. Så, over til dagens kamper.

  Getafe – Mallorca kl. 17:00

  Getafe avsluttet høstsesongen med bare ett poeng på sine to siste kamper, og ett scoret mål på de siste tre. Ligger utsatt til på 15. plass, og har heller ikke vunnet noen av sine siste fire hjemme på Coliseum Alfonso Pérez. Enes Ünal, med sine fire scoringer, fremstår som lagets eneste reelle måltrussel.

  Mallorca vasket frem 3-1-0 på sine fire siste før VM-pausen, og trener Aguirre skulle nok ønske at sesongen fotsatte uten opphold. Slo Real Unión i Copa del Rey like før jul, og formkurven deres har propellert dem oppover tabellen, helt opp på 11. plass.

  Tipset: U til 2,75 i odds hos Coolbet.

  Celta Vigo – Sevilla kl. 19:15

  Jørgen Strand Larsen og Celta har fått ny manager i form av portugiseren Carlos Carvalhal. De lyseblå leverte ekstremt tam innsats før jul, og holder plassen over nedrykksstreken, som tilfeldigvis er kveldens gjestende Sevilla. Strand Larsen, eller Jorge Playa om du vil, venter fremdeles på sin første ligascoring for sin nye klubb, men var likevel et av høstens lyspunkter. Løsner det i kveld?

  Sevilla hadde en katastrofal høst og ligger faktisk nede på nedrykksplass. Ringreven Jorge Sampaoli er mannen som har fått ansvaret med å løfte dem vekk fra nedrykkstrøbbel, men argentineren har foreløpig ikke lyktes. Stiller imidlertid med hele tre ferske VM-mestere i Montiel, Acuña og Papu Gómez, men det spørs om trioen er klare for ny giv allerede i kveld etter bragdene i Qatar.

  Tipset: U til 3,30 i odds hos Coolbet.

  Cádiz – Almería kl. 19:15

  Nok en spennende nedrykksduell. Cádiz ligger utsatt til på 19. plass og vant bare to kamper før VM-pausen. Ingen av klubbens spillere ble imidlertid kalt opp til landslagsoppdrag i Qatar, så laget har fått alle muligheter til å starte på ny giv.

  Almería har overrasket positivt denne høsten, særlig ettersom de solgte stjernespissen Umar Sadiq like før overgangsvinduet stengte. Vant tre av sine siste fem før VM-pausen, men så å si alle Almerías poeng kommer på hjemmebane. På fremmed gress har det blitt bare ett fattig poeng denne høsten.

  Tipset: H til 2,25 i odds hos Coolbet.

  Real Valladolid – Real Madrid kl. 21:30

  Real Valladolid får storfint besøk når La Liga-kvelden avsluttes på Municipal José Zorrilla. Valladolid, eid av legendariske Ronaldo, har klart seg godt etter opprykket, og ligger på 13. plass. Tre av de siste fem før VM-pausen ble vunnet, men de avsluttet med 0-3-tap mot Athletic Bilbao. Har tre strake triumfer på hjemmebane, blant annet mot fremadstormende Real Sociedad.

  Real Madrid kan låne ligaledelsen et snaut døgn med triumf her i kveld. Hovedstadslaget har vært bortimot feilfrie i høst, men ligger likevel bak Barcelona. Hadde en noe humpete avslutning på høstsesongen med to poengtap på de siste tre, men nå stiller Karim Benzema frisk og uthvilt. Tchouaméni, Camavinga og Modric er blant de etablerte stjernene som gikk langt i VM.

  Tipset: B til 1,51 i odds hos Coolbet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen