More

  Fransk lørdagsgodt

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Helgens franske ligarunde sparkes i gang fredag når Lyon tar turen til bortemøte med Auxerre. Gjestene med 2-1-seier mot Lens forrige helg der Alexandre Lacazette satt inn sitt 14. mål for sesongen. Toppscoreren og kapteinen ble imidlertid også skadet og det er bekreftet at han ikke rekker fredagens oppgjør. Fra før sliter også Houssem Aouar, men der har Rayan Cherki vist seg som en fullgod erstatter med scoring i hver av de tre siste kampene. Unggutten er veldig fornøyd med tilliten han får om dagen:

  – Å gå fra kun å få korte innhopp til å starte hver kamp er veldig viktig for meg. Jeg føler at treneren nå stoler på meg. Dette har jeg ventet på lenge og det gir meg skikkelig selvtillit.

  Motstander Auxerre klarte kun 1-1 mot jumbo Anfers forrige helg og har dermed elleve ligakamper på rad uten seier. Der misbrukte man et straffespark og trener Christophe Pélissier ser nå fremover:

  – Matthis følte seg sikker da han skulle ta straffen og er den første til å være skuffet. Nå må vi bare se fremover. Det er 15 kamper igjen og det er mange lag vi fortsatt kan ta igjen. Vi er imidlertid avhengig av å begynne å vinne kamper.

  Ny trener i Strasbourg

  På lørdagens program finner vi to relativt klare hjemmefavoritter. Nice har fått et voldsomt løft etter at Didier Digard tok over som trener. Han har endret formasjonen og det har gitt skikkelig effekt for Bilal Brahimi som i Nicolas Pépés skadefravær har slått til med tre mål på de to siste kampene. Trener Digard forsøker å holde hyllesten av 22-åringen nede:

  – Jeg stoler på han fordi han hører etter. Han har alltid lagt ned voldsom innsats, men ikke blitt belønnet med scoringer. Det har nå startet å endre seg. Vi bare forteller han hva vi ser i han som spiller og han fortjener det som nå skjer.

  Motstander Reims blir imidlertid ingen enkel motstander. Gjestene er ubeseiret på 13 ligakamper etter at Will Still tok over som trener og Folarin Balogun er oppe i 15 ligamål etter å ha scoret to nye mot Troyes forrige helg. Reims klatrer nå kjapt på tabellen, men trener Still har ikke satt noen ny målsetting for sesongen:

  – Vi har et veldig godt lag. Det viktige er at spillerne skjønner at hvis de spiller med høy intensitet og energi så kan de vinne ballen og skape sjanser. Mot Troyes var vi effektive, men vi har ikke noe spesielt mål. Hvis vi kan klatre et par plasser til på tabellen vil det bare være en ren bonus.

  I Strasbourg er Frédéric Antonetti ansatt som ny trener. 61-åringen har stått uten jobb siden han forlot Metz i sommer og bringer erfaring i det som ser ut som en tøff nedrykksstrid. Dette er fjerde gang Antonetti tar over en klubb midt i sesongen og han har de tre foregående gangene klart å få lagene sine vekk fra nedrykksplass. Debutkampen lørdag kunne ikke vært bedre med hjemmekamp mot jumbo Angers.

  Klare søndagsfavoritter

  Hele syv kamper spilles søndag og i brorparten av dem finner vi klare favoritter. Paris Saint-Germain skal forsøke å slå tilbake fra midtukens hjemmetap for Bayern München i Champions League-sluttspillet med ny hjemmekamp mot Lille. Det positive er naturligvis at både Lionel Messi og Kylian Mbappé er tilbake. Rennes, Monaco og Lens blir også store favoritter i sine kamper. Runden avsluttes med en ny favoritt når Marseille spiller borte mot Toulouse. Gjestene med 2-0-seier mot Clermont sist etter to mål av Alexis Sanchez og har nå heng på PSG. Jonathan Clauss er oppe i ti målgivende pasninger denne sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen