More

  Frankrike snudde og senket Australia

  Fikk det til slutt enkelt mot Socceroos.

  Det har hvilt en forbannelse over regjerende VM-mestere de siste tiårene. Fire av de fem siste regjerende mesterne har røket ut i gruppespillet i påfølgende VM, og en begynte å lure på om historien skulle gjenta seg da Craig Goodwin hamret ballen i nettaket og ga Australia ledelsen over Frankrike etter bare 9 minutter tirsdag kveld.

  Men, Les Bleus, slo knallhardt tilbake. Frankrike viste etter hvert hvorfor de er regjerende mestere, og da Adrien Rabiot utlignet etter en snau halvtime, skjønte de fleste hvor dette var på vei. Olivier Giroud satte inn 2-1 bare noen minutter senere, servert av nettopp Rabiot, og Frankrike kunne gå i garderoben med ledelse.

  Etter hvilen, var Giroud nære å score på et spektakulært brassespark, men i stedet var det Kylian Mbappé som tok over showet. PSG-stjernen headet inn 3-1, før han serverte en lekker assist til Giroud, som dermed fikk æren av å bli tomålsscorer og samtidig fastsette sluttresultatet til 4-1. Scoringen sørget også for at Milan-veteranen nå er oppe i samme antall landslagsmål som Thierry Henry, 51 i tallet. Giroud har imidlertid gjort det på ti færre kamper (113) enn Henry (123).

  Dermed fikk Les Bleus en strålende start på sitt VM, og har tre poeng i lomma før stjerneduellen mot Frankrike førstkommende lørdag. Australia ble etter hvert mange numre for små, men har muligheten til å reise seg mot Tunisia. Både Danmark og Tunisia er dessuten i poengnød etter at de nøytraliserte hverandre tidligere i ettermiddag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen