More

  Frankrike klare for andre strake VM-finale

  Slo ut heltemodige Marokko onsdag.

  Atlasløvene fra Marokko har brølt høyt og lenge i dette mesterskapet, men onsdag kveld ble jubelbrølet forvandlet til bunnløs fortvilelse da Frankrike ble et lite nummer for stor.

  Les Bleus slo marokkanerne 2-0, og er dermed klare for sin andre strake VM-finale, en bragd sist klart av Brasil i 1994 og 1998. Forrige nasjon som seiret i to strake turneringer, var også Brasil, men da må vi 60 år tilbake i tid.

  Frankrike rystet Marokko tidlig. Det var ikke spilt fem minutter engang før Theo Hernández på akrobatisk vis satte inn 1-0 til Les Bleus. Marokko ristet av seg sjokket etter hvert, og spiste seg inn i kampen. På tampen av førsteomgangen begynte afrikanerne sågar å skape sjanser, men det stod 1-0 til Frankrike etter halvspilt.

  Etter hvilen tok Marokko kommando i kampen, og skapte flere gode muligheter, men klarte aldri å overliste Hugo Lloris i Frankrikes mål. I stedet kunne innbytter Randal Kolo Muani score sitt første landslagsmål med sitt første spark på ballen etter innhoppet, da han fra kloss hold punkterte oppgjøret. Marokko presset på for en redusering i sluttminuttene, men Frankrike holdt ut og vant dermed 2-0.

  Marokko kjempet heroisk, slik de har gjort i hele dette mesterskapet, men i kveld var Frankrike akkurat litt for gode. Dermed får vi duellen alle har drømt om i finalen da VM ble sparket i gang; Frankrikes Kylian Mbappé mot Argentinas Lionel Messi. Måtte beste mann og nasjon vinne.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen