More

  FPL 22/23 lansert i dag

  Slippet av den neste utgaven av det enormt populære Fantasy Manager-spillet er et årlig høydepunkt for millioner av spillere. Forrige sesong så rekordmange 9 millioner lag konkurrere om å ha de flittigste poengsankerne i sine rekker, og i dag, tirsdag, gikk startskuddet for 22/23-sesongen.
  Kort fortalt går FPL ut på å disponere 100 millioner fordelt på totalt 15 spillere. Det gis poeng for smultringer, assists, mål og bonuspoeng for verdifulle bidrag, alt ettersom hvilken kategori på banen spilleren tilhører.
  Dermed har årets håpefulle managere (undertegnede inkludert) en drøy måned på seg til å sette sammen det en selv tror kommer til å være uslåelig i sesongen som kommer. Nye spillere i ligaen som Erling Braut Haaland og Darwin Núñez vil garantert være populære valg. Her presenterer vi et knippe spillere som er etablerte stjerner, noen vi tror er under radaren og til slutt noen en bør styre unna. La Fantasy-sesongen begynne!
  STJERNENE:
  Erling Braut Haaland – Manchester City
  Spiss – £11,5 millioner
  Nordmannen er allerede valgt av drøyt 46 prosent av hittil registrerte managere. Haaland bøttet inn mer eller mindre ett mål i snitt per kamp for Dortmund, og det målsnittet er ikke ventet å minske i City. 
  Son Heung-min – Tottenham
  Midtbane – £12 millioner
  Tottenham-stjernen sanket 258 poeng forrige sesong, og dermed har også prisen hans skutt i været til hele £12 millioner. Son passer perfekt i et Antonio Conte-system, og kommer garantert til å være et populært valg.

  Mohamed Salah – Liverpool
  Midtbane – £13 millioner
  Forrige sesongs poengkonge er også spilleste dyreste ressurs. Mohamed Salahs form droppet betydelig etter anstrengelsene i AFCON og VM-kvalifiseringen, men egypteren kommer til å stille fullt restituert og med ny kontrakt i baklomma.
  Kevin de Bruyne – Manchester City
  Midtbane – £12 millioner
  Kevin de Bruyne leverte flesteparten av poengene sine etter nyttår forrige sesong, og har fått en heftig prislapp foran årets sesong. Det er viden ventet at belgieren kommer til å fungere som en ypperlig hovmester for Haaland og kommer garantert til å dundre inn et knippe susere i tillegg.
  Trent Alexander Arnold – Liverpool
  Forsvar – £7,5 millioner
  Premier Leagues assistkonge hadde en flott comeback-sesong forrige sesong etter et noe skuffende 20/21. Alexander-Arnold er en ypperlig playmaker i Liverpools offensiv, og takket være the Reds´ strålende defensiv vil han også plukke flust med poeng for null baklengs.
  UNDER RADAREN:
  James Maddison – Leicester
  Midtbane £8,0 millioner
  Leicester er et usikkert kort denne sesongen, og var veldig variable i fjor. Men, the Foxes spiller ikke i Europa kommende sesong, og kampbelastningen kommer til å være minimal. Bare fire midtbanespillere plukket flere poeng enn James Maddison forrige sesong, og til £8 millioner fremstår kreatøren som et kupp.

  Gabriel Jesus – Arsenal
  Spiss £8,0 millioner
  Brasilianeren slet med å spille seg til fast plass på laget i løpet av hans fem sesonger i Manchester City, men i Arsenal kommer Gabriel Jesus til å være fast inventar og midtpunkt i the Gunners´ angrep. Han er dessuten omringet av servitører som Saka, Ødegaard og Smith Rowe.
  Matt Doherty – Tottenham
  Forsvar £5,0 millioner
  Nykomlingen Ivan Perisic har allerede tiltrukket seg enormt med oppmerksomhet, og i skrivende stund har 64,8 prosent av spillets managere sikret seg kroatens underskrift. På motsatt side synes Matt Doherty å være Contes klare førstevalg, og klubben synes heller ikke å ha planer om å hente inn en ny høyreback da andre posisjoner blir prioritert. Til 5 millioner kan dette fort være et varp.
  DISSE BØR UNNGÅS:
  Cristiano Ronaldo – Manchester United
  Spiss – £10,5 millioner
  Unnskyld for å være Captain Obvious her, men Ronaldo bør styres unna til enhver pris. Kan hende er ikke United-stjernen engang i Premier League når det er avspark 6. august. Stilte ikke på treningsfeltet første arbeidsdag etter ferien, og ønsker seg vekk fra klubben.

  Raheem Sterling – Manchester City
  Midtbane – £10 millioner
  Nok en stjernespiller som er på vei vekk fra klubben. Raheem Sterling er strålende på sitt, men misbruker også enormt med store målsjanser. Chelsea kan fort bli hans neste stoppested, men undertegnede tror ikke landslagsspillerens effektivitet vil ta seg nevneverdig opp på Stamford Bridge.
  Dioto Jota – Liverpool
  Spiss £9 millioner
  Portugiseren var strålende i første halvdel av forrige sesong, men sluknet mot slutten av sesongen. Denne sesongen er han trolig klubbens fjerdevalg i Liverpools angrepstrio, men kommer likevel til å få mye spilletid. Men, satt opp som spiss og til 9 millioner, er det ikke tilstrekkelig med verdi.
  Sett opp ditt lag her. Følg med i dagene og ukene som kommer for hvordan du kan melde på i Tipsbladets egen Fantasy-liga!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen