More

  Fotballhelgen i Europa

  Vi oppsummerer høydepunktene på kontinentet.

  Det har vært en travel fotballhelg hittil, og moroa er på ingen måte over. Fortsatt kan vi glede oss til gulldueller i både Bundesliga og Ligue 1, og i England skal årets første pokal deles ut. Men, det har allerede skjedd en hel del i Fotball-Europa.

  Lørdag holdt Arsenal trykket oppe i tittelkampen med viktig 1-0-seier borte mot Leicester, der Gabriel Martinelli scoret kampens eneste mål like etter pause. Manchester City hadde ingen problemer med å følge opp noen timer etter, og slo Bournemouth enkelt 4-1 nede på sørkysten. PL-lørdagen ble avsluttet på Selhurst Park, der et blodfattig Liverpool ikke maktet å score på Crystal Palace, og de helrøde tapte dermed viktig terreng i den voldsomme kampen om fjerdeplassen. Søndagens eneste Premier League-oppgjør fant sted i Nord-London, der Tottenham tok imot Graham Potters tannløse Chelsea. The Blues gikk som vanlig målløse av banen, og tapte fortjent 0-2 mot London-rivalene. Eric Dier og Harry Kane med scoringene for Spurs.

  La Liga-helgen åpnet med et brak fredag da tabelljumbo Elche gikk opp i sensasjonell 2-0-ledelse hjemme mot Real Betis. Men, Andalucía-klubben reiste seg mesterlig i andreomgang, og på en snau halvtime snudde Betis det til sin fordel og vant 3-2, takket være straffescoring på overtid. Det var Elches andre strake overtidstap, og nokså betegnende for sesongen deres. Lørdag var Madrid-derbyet det store høydepunktet, og Atlético sjokkerte erkefienden Real Madrid med å gå opp i ledelsen med bare ti mann på banen i andreomgang. Men, 18-åringen Álvaro Rodríguez reddet æren for de regjerende ligamesterne med sin første scoring for klubben.

  I Bundesliga henger Borussia Dortmund stadig med i tittelkampen, etter at de slo Hoffenheim 1-0 lørdag ettermiddag. Julian Brandts scoring like før pause sørget for Dortmunds tredje strake borteseier uten baklengs, mens vertene gikk på sitt femte strake tap, og har nå ikke vunnet en Bundesliga-kamp siden oktober. RB Leipzig holder også følge i toppen etter at de slo Eintracht Frankfurt 2-1.

  Napoli fosser videre mot Scudettoen i Serie A, og hadde ingen problemer med å ta seg av Empoli på bortebane lørdag formiddag, med enkel 2-0-seier. Inter tapte terreng i racet om å være det nest beste laget i Italia og røk 0-1 borte mot syvendeplasserte Bologna søndag formiddag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen