More

  Fotballhelgen i Europa

  Tilbakeblikk på helgens høydepunkter.

  Fredag

  Helgen startet med en kjempeskrell i Serie A, da Napoli gikk på et høyst overraskende 0-1-tap hjemme mot Lazioi. Matías Vecino ble matchvinner for gjestene halvveis ut i andreomgang, men Napolis seriegull er uansett ikke truet, all den tid det skiller et hav til nærmeste utfordrere.

  I Bundesligaen var det duket for en skikkelig toppkamp, da Borussia Dortmund tok imot RB Leipzig. De gule og sorte gikk i garderoben med solid 2-0-ledelse etter scoringer av Marco Reus og Emre Can, men svenske Emil Forsberg reduserte for gjestene med et kvarter igjen på kampuret. Leipzig presset voldsomt på for en utligning mot slutten, men Dortmund rodde i land en ekstremt viktig seier til slutt.

  Derimot ble det målløst i La Ligas fredagsoppgjør mellom Real Sociedad og Cádiz. La Real, med Alexander Sørloth på benken fra start, skuffet mot bunnlaget, og klarte ikke skape store sjanser på piratene. Det hjalp heller ikke med David Silvas innhopp, som har vært ute i lengre tid med skade.

  Lørdag

  Lørdagen startet med Clash of the Cash på Etihad mellom Manchester City og Newcastle, og det var City som trakk det lengste strået. Et strålende soloraid av Phil Foden sendte City tidlig i føringen, og Bernardo Silva fastsatte sluttresultatet til 2-0 midtveis i andreomgang. På Emirates kom et sjokkskadet Arsenal under 0-2 mot nedrykkstruede Bournemouth, men viste mestertakter og reiste seg mesterlig. Thomas Partey og Ben White sørget for balanse i regnskapet, og syv minutter på overtid sendte Reiss Nelson hjemmelaget til himmels da han feide ballen i lengste hjørnet til 3-2. Lenger vest i London kunne Chelsea feire en etterlengtet 1-0-seier over Leeds takket være Wesley Fofana sitt første mål for klubben.

  I La Liga kunne Elche feire sin andre seier for sesongen, med sin smått sensasjonelle 1-0-seier borte mot Mallorca lørdag kveld. Lucas Boyé ble matchvinner helt på tampen for tabelljumboen, men har fremdeles 13 poeng opp til sikker plass. Et par timer senere jublet Atlético Madrid for sesongens hittil største seier da de smadret bunnlaget Sevilla 6-1. Memphis Depay og Álvaro Morata var tomålsscorere for Los Colchoneros, som overtok tredjeplassen i den spanske toppdivisjonen.

  Tabelltopp også for Bayern München, som gjeninntok tabellteten i Bundesliga med sin 2-1-seier over Stuttgart lørdag kveld. Mathijs De Ligt og Eric Choupo-Moting ga gjestene en tilsynelatende trygg 2-0-ledelse, men Juan Pereas sene redusering sørget for spenning på tampen.

  PSG inviterte til fest i den franske ligaen med triumf i den underholdende 4-2-seieren over Nantes, som nylig røk ut av Europa League mot Juventus. Lionel Messi åpnet showet for hovedstadslaget, og Kylian Mbappé fikk æren av å avslutte det, to minutter på overtid.

  Søndag

  Nottingham Forest og Everton møttes til viktig nedrykksduell i den første av to Premier League-kamper søndag, og lagene måtte nøye seg med ett poeng hver. Brennan Johnson ble den store helten for hjemmelaget med sine to scoringer, mens Demarai Gray og Abdoulaye Doucoré sørget for at ett poeng ble med hjem til Merseyside.

  I den røde delen av byen ble det ellevill fest på Anfield. Liverpool feide hele syv baller bak en stadig mer forfjamset David de Gea i Manchester United-buret. Det var Liverpools største seier noen sinne mot erkefiendene fra Manchester, der Mo Salah ble Liverpools mestscorende spiller i Premier League-historien med sine to fulltreffere. Egypteren la også opp til to, og nyervervede Cody Gakpo kunne også notere seg for to fulltreffere, og det samme gjorde Darwin Núñez. Roberto Firmino gjorde kvelden komplett to minutter før full tid.

  Her til lands var det duket for etterlengtet sesongstart, og Bodø/Glimt kunne til slutt løse billett til kvartfinalen i cupen med enkel 4-0-seier over OBOS-laget Ranheim. Amahl Pellegrino, Hugo Vetlsen, Fredrik Sjøvold og Joel Mvuka scoret målene for nordlendingene.

  Barcelona var ute etter å bygge videre på den fine 1-0-seieren mot Real Madrid, og Raphinha sendte vertene oppskriftsmessig i ledelsen etter et kvarter mot Valencia. Midtstopper Ronald Araújo ble imidlertid utvist etter en times spill, og derfra og ut var det nervøse katalanere som til slutt kunne dra i land en meget viktig 1-0-seier. Dermed klarte ligalederne til slutt å legge press på Real Madrid, som møter Real Betis senere i kveld.

  I Serie A befestet Inter sin kontroll på andreplassen med sin 2-0-seier over Lecce. Henrikh Mkhitaryan og Lautaro Martínez scoret målene for Nerazzurri, og Inter har to poengs klaring til Lazio på tredje, men hele 15 poeng opp til suverene ledere Lazio.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen