More

  Fotballåret 2023

  FOTBALLÅRET 2023: Vi ser tilbake på året som har gått.

  2024 er rett rundt hjørnet, men før vi ser frem til nye begivenheter i det nye året, skal vi også ta et lite tilbakeblikk på året som har gått. 2023 bar på minneverdige høydepunkter, både her hjemme og i Europa. Vi har plukket ut ett høydepunkt fra hver måned i 2023, og høydepunktene varierer fra overganger til kamper, fra nedrykk til titler. God fornøyelse! 

  PS: Denne helgen kan du lese Tipsbladet GRATIS

  Januar: Cristiano Ronaldo debuterer for Al Nassr

  2023
  Ronaldos Overgang Til Al Nassr Var Et Paradigmeskifte I Fotballen.

  Lesere av Tipsbladet vet godt hva vi synes om oljepengene som flommer ut fra ørkenen og ut i den internasjonale toppfotballen. Men Cristiano Ronaldos overgang til Al Nassr markerte et paradigmeskifte i fotball på elitenivå, og hans overgang til Saudi-Arabia er så monumental i fotballhistorien at den nesten må med. Overgangen hans til ørkenødet ble annonsert 30. desember 2022, men det var i januar 2023 at en av fotballhistoriens største spillere debuterte for sin nye klubb. Han scoret (selvsagt) to mål i debuten i glorifisert treningskamp mot PSG, og ligadebuterte noen dager senere.

  Februar: Tidlig varsko fra Girona

  2023
  Cristhian Stuani Sa Fra Tidlig I 2023 At De Må Regnes Med.

  Girona har vært sesongens vakreste eventyr i fotball-Europa, og allerede i februar, begynte tabelltoeren i La Liga å vise muskler. 17. februar knuste de Almería 6-2, og det var bare andre gang i klubbens historie at de scoret seks mål i én og samme kamp i den øverste divisjonen. Denne høsten har Katalonias storsjarmører sprengt klubbrekorder på løpende bånd, i så stor grad at Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti har erklært Girona for tittelutfordrere som må tas på største alvor. Det skal bli svært så interessant å se om klubben forsterker i januar, i forsøk på å holde følge med Real Madrid helt inn. 

  Mars: Cupfotball i mars

  2023
  Brann Og Haugesund Måtte Tidlig I Aksjon I 2023.

  Det var noe særegent å se en full cuprunde her hjemme i mars, tre uker før den norske seriesesongen faktisk var i gang. Og for Brann markerte denne 4. runden i begynnelsen av måneden startet på noen vakre måneder i cupen. Haugesund ble sendt hjem fra Bergen med 1-3 i sekken, og det skulle gå bare ytterligere noen måneder før bergenserne for alvor markerte comebacket i Eliteserien med cupgull i finalen for 2022-sesongen med 2-0-seier mot Lillestrøm. Siden har debatten her hjemme rast om når cuprundene skal avvikles, men ut i fra hva så av snø- og isbelagte baner i begynnelsen av mars, er det kanskje en idé å vente til fotballsesongen i Norge faktisk er i gang.

  April: Startskuddet går for den norske fotballsesongen

  2023
  Sesongstart I Eliteserien Er Alltid Et Høydepunkt.

  Seriestart er et av årets store høydepunkt her til lands, og i år gikk startskuddet 2. påskedag, både for Eliteserien og OBOS-ligaen. Vålerenga åpnet faktisk med seier, mot Aalesund, men i de neste 29 serierundene ble det bare seks triumfer. Brann viste umiddelbart at de mente alvor ved å slå Haugesund enkelt 3-0 i første serierunde, mens kommende mester Bodø/Glimt åpnet med 2-0 mot Bodø/Glimt. I divisjonen under skulle Fredrikstads 1-0-seier over Kristiansund være særdeles betegnende for deres sesong, mens laget som følge direkte opp, KFUM, måtte faktisk vente til runde 7 før de dro i land sesongens første seier!

  Mai: Napoli ender 33 år lang ørkenvandring

  2023
  Seriegullet Feires Nok Fremdeles I Napoli.

  Ikke siden Diego Maradona sine glansdager, kunne Napoli feire seriegull i Italia. Partenopei ble sist kronet kongene av Serie A i 1990, før laget, anført av Victor Osimhen, endte den 33 år lange ørkenvandringen. Det var Osimhens scoring i 1-1-oppgjøret mot Udinese 5. mai som sørget for at lengselen etter Scudettoen tok slutt, og det kronet en strålende sesong for spissen som scoret ikke mindre enn 26 seriemål i jubelsesongen. Denne sesongen har det imidlertid gått langt tyngre for de regjerende mesterne, som etter Luciano Spallettis avgang, har falt helt ned på syvendeplass når 2023 blir til 2024.  

  Juni: Historisk trippel

  2023
  Manchester City Var Suverene I 2022/23-Sesongen.

  Manchester City hadde allerede sikret seg Premier League- og FA Cup-tittelen da de 10. juni entret matta i Champions League-finalen på Atatürk i Istanbul. De var naturligvis storfavoritter før oppgjøret mot Inter, men god, gammeldags, taktisk italiensk kløkt fra Nerazzurri sørget for en jevn finale. Men, Rodri ble kampens eneste målscorer, og dermed kunne the Citizens juble ellevilt for en historisk trippeltriumf, og ble første engelske lag siden Manchester United i 1999 til å gjennomføre den enormt imponerende bedriften. I sentrum for den grove forsyningen av titler stod vår egen Erling Braut Haaland som gjorde en historisk debutsesong på balløya.  

  Juli: Trenerovergangen som rystet norsk fotball

  2023
  Geir Bakke Kjørte Vålerenga Rett Ned – Til Lsk-Fansens Store Forlystelse.

  Ikke la det være noen tvil – Geir Bakkes overgang fra Lillestrøm til Vålerenga er en av de mest sjokkerende og rystende overgangene i norsk fotballs historie. Bakke gjorde det utenkelige byttet i jakt på å gjenopprette Vålerengas status som et av topplagene i norsk fotball, men fikk i stedet mer enn nok med å holde Oslo-laget i Eliteserien. Vi vet jo alle hvordan det gikk etter hvert, og det kommer vi også sterkere tilbake til, litt uti denne kavalkaden. Og mens de slikker sårene etter nedrykket på Valle, synes nok kanarifansen på Åråsen det er hysterisk festlig at det var en av deres egne som ledet erkefienden ned til OBOS-ligaen.  

  August: Spania vinner sitt første VM

  2023
  Olga Carmona Ble Matchvinner I Både Semi- Og Finalen.

  Spania var en av de store favorittene før kvinnenes VM i juli og august, men det stjernespekkede laget måtte grave dypt for å dra hjem sitt første verdensmesterskap. Ble blant annet grust 0-4 av Japan i gruppespillet, og måtte ha ekstraomganger i kvartfinalen mot Nederland. I semifinalen mot Sverige var det storstilt drama i sluttminuttene; alle målene i Spanias 2-1-seier ble scoret mellom minutt 81 og 89. Olga Carmona ble Spanias store spiller i semifinalen og finalen, og ble matchvinner i begge. Spania vant finalen mot England 1-0, og kunne dermed feire sin aller første VM-triumf. Spanias fotballsjef, Luis Rubiales, tok feiringen litt vel langt, som vi husker.

  September: Faris Moumbagna gjør den scoringen mot VIF

  2023
  Faris Moumbagna Scoret Et Av Norgeshistoriens Vakreste Mål I Cup-Semien Mot Vålerenga.

  En semifinale i cupen står og vipper på stillingen 2-2, med fem minutter igjen av ordinær tid. Hva er lurest å gjøre da? Et brassespark i krysset fra 15 meter, kanskje? Jo, hvorfor ikke. Faris Moumbagna drømmescoring på Intility Arena vil stå igjen som kanskje den aller flotteste scoringen i norsk cuphistorie. Stjernetreffet i hovedstaden gikk naturligvis umiddelbart viralt på sosiale medier, og det var også scoringen som langt på vei sendte Bodø/Glimt til cupfinale. Akkurat den gikk jo så som så, men Moumbagna brassescoring, står likevel igjen som måndens høydepunkt i september. 

  Oktober: Jude Bellingham senker Barcelona

  2023
  Jude Bellingham Senket Barcelona På Egenhånd.

  Jude Bellingham kostet Real Madrid tresifret antall millioner euro i overgangssum alene. Likevel er det ingen som tenker at Los Blancos har overbetalt for den glitrende engelskmannen, og i sesongens første El Clásico, var det tydelig at Bellingham nektet å tape. Han utlignet først Barcas ledelse midtveis i andreomgang, og to minutter på overtid sørget et drømmetreff for at Bellingham ble både tomålsscorer og matchvinner i karrierens første El Clásico. Sammen med Girona er Jude Bellingham høstens store historie i La Liga, og midtbanespilleren har allerede sementert statusen som ligaens beste spiller. 

  November: Mestere kåres

  2023
  Bodø/Glimt Vant Serien I Suveren Stil.

  Det ville seg ikke i cupen for Bodø/Glimt, men i Eliteserien ble nordlendingene til slutt altfor suverene mot resten av topplagene. Bodøværingene vant serien med ni poengs margin ned til Brann og Tromsø på andre- og tredjeplass, og bergenserne gjorde et fantastisk comeback med å bli det nest beste laget i Eliteserien. I Toppserien ble det seriegull til Vålerenga, som dermed viste herrene hvordan det skulle gjøres. Det samme gjorde RBK-kvinnene som ble årets cup-mestere. Dette var også de to lagene som ble nummer 1 og 2 i årets Toppserien, og dermed var det verdige mestere som ble kåret på begge fronter. 

  Desember: Vålerenga rykker ned

  2023
  Elias Hagen Og Vålerenga Rykket Ned Til Obos-Ligaen.

  Så gjorde Geir Bakke akkurat det han ikke skulle gjøre med Vålerenga, rykke ned til OBOS-ligaen. Klubben hadde reddet seg tilstrekkelig inn på tampen av Eliteserie-sesongen med å berge kvalik, og lå godt an til å klare seg med et nødskrik etter at de slo Kristiansund 2-0 i den første kvalikfinalen. Men, i returoppgjøret på Vålerenga, ble spillerne oppslukt av anledningen og frøs helt fast. Da gikk det nesten slik det måtte gå. Kristiansund vant 2-0 i løpet av ordinær tid, og i straffekonken var det nordmøringene som gikk seirende ut. Dermed var det bortimot utenkelige nedrykket for Vålerenga et katastrofalt faktum. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen