More

  Fotball i korona-skyggen

  Liverpool 8. januar 2021: Jeg vil starte med å ønske dere alle et riktig godt nytt år.
  Så langt har det vært alt annet en godt, dette nye året som heter 2021. England er satt i ny, streng lockdown med god grunn, og denne gangen er også skolene stengt ned – og kommer til å forbli stengte til over vinterferien i februar – minst. De fleste tror nedstengingen her vil vare enda lenger.
  DET TESTES…
  Denne uka mer enn doblet dødstallene seg over natta, og vi kunne med sjokk registrere at over 1000 mennesker hadde dødd det siste døgnet. Ikke siden april i fjor har dødsstatistikken vært verre her. For tredje dag på rad har likevel dette tallet steget. I følge myndighetene har hele 1325 koronasmittede mennesker mistet livet det siste døgnet. Den siste uka har antall dødsfall økt med hele 44,6% fra uka før.
  Over 68.000 nye smittetilfeller ble registrert det siste døgnet og sykehusene nærmer seg bristepunktet på å kunne behandle intensiv-pasienter.
  Ansatte i helsevesenet feires som superhelter
  Vil rømme landet
  Nå gjør vi i familien min det vi kan for å komme oss til Norge.
  Vi vil ikke være her i en slik situasjon. Nå som skolene skal satse på fjernundervisning, ønsker vi å ta med barn og kjæledyr hjem til ferieboligen i Norge. Her i Liverpool og resten av landet har man nemlig ikke lov ut annet enn om man skal handle mat eller medisiner, trene eller lufte hunden. Eller om du har en jobb som krever at du må ut.
  Men det at Storbritannia på toppen av det hele stemte ja til Brexit – som akkurat ble iverksatt nå 1. januar i år –  gjør ikke ting enklere. For en ting er at man må time koronatesten til ankomst i Norge, men nå må man plutselig ha grønt kort fra forsikringsselskapet for å ta bilen ut og inn av Storbritannia og kjæledyrpass gjelder ikke lenger, nå må man kjøpe dyre helsesertifikat til katter og hunder og andre kjæledyr for hver gang man reiser, og disse har kort utløpstid akkurat som alskens kurer som de må ta før avreise. Så den som venter får se om vi kommer oss hjem.
  Det er ingen overdrivelse å si at vi er ganske så lei av å bo i korona-England. I et befolkningstett land der myndighetene har gjort alt for lite og alt for seint og vi må alle leve med det nå.
  10 smittet på Aston Villa
  Overraskende nok spilles kveldens FA-cupkamp kamp mellom Aston Villa og Liverpool til tross for at hele 10 på Villas førstelag er smittet av covid-19. At førstelaget er forhindret til å møte gjør ikke meg noe i seg selv. Sånn var det jo også for Liverpool da cupkamp og kamp i Verdensmesterskapet for klubblag ble satt to dager på rad for Liverpool –i to verdensdeler i desember 2019…
  Det jeg ikke liker med denne kampen er at jeg frykter smittespredning til Liverpool-leiren. Du kan bære smitte før du får symptomer og du kan bære smitte uten symptomer, og du kan teste negativt like etter å ha vært i kontakt med noen som er smittet, for så å teste positivt senere. Så jeg skjønner ikke hvorfor ikke hele Aston Villa er i karantene, da de setter andre klubber i fare for smitteutbrudd?
  Trenger ikke mer krøll
  Det siste Liverpool trenger nå i en periode som har vært langt fra formtoppen er et koronautbrudd i stallen. Så selv om Klopp sikkert er interessert i å ta tilbake verdigheten etter det overraskende og ydmykende 0-7-tapet fra sist vi var på Villa Park, tenker han nok forhåpentligvis også på å beskytte sine stjernespillere mot både covid-19 og skader i forkant av toppoppgjøret mot Manchester United, som akkurat nå er største utfordrer med like mange poeng som Liverpool i skrivende stund, men med en kamp mindre spilt. Det sier seg selv at kampen mot erkerivalene er en kamp vi må vinne, uansett formdupp eller ikke.
  Nå gjelder det bare å stille seg bak laget og støtte dem til denne dårlige perioden er over. Vi er jo tross alt verdens beste fans!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen