More

  Fortsatt håp for Rooney og Rams

  Wayne Rooney står støtt i stormen som manager i Derby County. Den tidligere storspilleren er inne i sin aller første managerjobb, og han har hatt det alt annet enn enkelt. The Rams har ligget med brukket økonomisk rygg, og uten muligheter til å hente inn forsterkninger til en spillertropp som i sommer gikk fullstendig i oppløsning.
  Rooney kunne i de første kampene ikke engang fylle reservebenken, og de elleve på gresset besto stort sett av juniorer og gratisspillere som var hentet ut av ledighetskø.

  Fire poeng fra play off
  Problemene til tross; Rooneys utvalgte leverte varene i sesonginnledningen. Jevnt med poeng ble plukket, og fansen fikk håp om at ligaens store dumpekandidat likevel kunne overleve. Så kom poengtrekket. Tolv minuspoeng førte Derby County fra plass midt på tabellen til soleklar sisteplass.
  Atskillige managere ville kastet inn håndkleet, og forlatt Pride Park i sinne og frustrasjon. Rooney har imidlertid stått rakrygget, og fortsatt plukkes det poeng. Derby er fortsatt tabelljumbo, men ingen Championship-lag har sluppet inn færre mål, og bukkene har plukket poeng fra åtte av første elleve kamper.
  Uten de idiotiske minuspoengene (som jo straffer klubben, fansen og de ansatte i langt større grad enn eierne som har rotet med økonomien) ville klubben vært fire poeng fra play off-plass.
  Opptur
  Rooney er fortsatt nøktern optimist, og det dukker da også opp gode nyheter. Alt tyder på at eier Mel Morris i løpet av kort tid får solgt klubben. Derby County har enorm gjeld, antatt i størrelsesorden 150 millioner pund. Brorparten av dette er imidlertid gjeld til Morris, og eieren skal ha innsett at han vil måtte ta mye av tapet på egen kappe.
  Nye eiere vil kunne bidra til at man igjen får hentet forsterkninger, og samtidig lysner det på skadefronten.
  Den polske forsvarsspilleren Krystian Bielik har vært langtidsskadet og ikke spilt fotball siden januar. 23-åringen meldes imidlertid å kunne returnere til trening umiddelbart etter landslagspausen. Det samme gjelder forrige sesongs toppscorer Colin Kazim-Richards.
  Rooney og Derby fortjener en opptur, og de virker å få det. Og tolv minuspoeng til tross; det skiller altså bare syv poeng frem til trygg plass over streken. The Rams skal ikke avskrives.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen