More

  Fortjent Sveits-seier

  Sveits tapt ikke en eneste kamp i kvalifiseringen til VM, og oppturen fortsatte da de i dag møtte Kamerun i første kamp fra gruppe G.

  Det sto 0-0 etter første omgang, men tilskuere og tv-tittere hadde så definitivt fått valuta for pengene. Kamerun kjørte hardt, sto høyt og skapte flust med scoringsmuligheter – dog uten å få hull på byllen. Martin Hongla, Eric Choupo-Moting, Nouhou Tolo og Bryan Mbeumo skapte imidlertid nok å gjøre for det sveitsiske forsvaret. Manchester City-forsvarer Manuel Akanji misset samtidig en gedigen mulighet for Sveits.

  Kameruns offensive tilnærming til kampen skulle imidlertid snart vise seg å koste dyrt.

  Kun tre minutter var spilt av andreomgangen før Breel Embolo sto helt alene på Kameruns femmeter. Monaco-spilleren, som er født i nettopp Kamerun, vil neppe score et like enkelt mål igjen i karrieren. Det sveitsiske 1-0-målet førte til at Kamerun måtte enda høyere i banen, og etter en drøy time var det nær reprise av det første målet. Ikke én, men to ganger i løpet av ett minutt. Ruben Vargas’ avslutning ble imidlertid reddet av André Onana, før bare en lang tå fra André-Frank Anguissa sto i veien for ny scoring fra Embolo.

  Sveits sto trygt defensivt, og det ble stadig lengre mellom de store sjansene for Kamerun. I stedet var det Sveits som var nærmest å doble ledelsen. Og da spesielt Haris Seferovic som sekunder før slutt, misbrukte alle sjansers mor.

  Kameruns åttende strake tap i VM-sluttspillet var et faktum, og veien videre ut av gruppa virker da veldig, veldig vanskelig – med Serbia og Brasil som gruppas to øvrige lag. Sveits, som ikke tapte en eneste kamp i kvalifiseringen, har imidlertid skaffet seg utmerket utgangspunkt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen