More

  FØRSTE TAP FOR PSG

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  To franske ligarunder er unnagjort siden sist. I romjulen ble Kylian Mbappé igjen den store helten for Paris Saint-Germain da han avgjorde på straffespark i 96. minutt hjemme mot Strasbourg. Der spilte mesterne med ti mann den siste knappe halvtimen etter Neymars utvisning. Langt mindre drama ble det i det målløse oppgjøret mellom Lens og Nice. Marseille-fansen fikk imidlertid en fantastisk avslutning på 2022 da heltene deres slo til med seks scoringer mot Toulouse hjemme på Orange Velodrome. Folarin Balogun med to mål da Reims slo Rennes 3-1 mens debutant Eliesse Ben Seghir gjorde det samme da han som 17 år gammel innbytter kom inn for Monaco mot Auxerre. Lyon har hatt et tungt 2022, men avsluttet i alle fall med overbevisende 4-2-seier mot Brest. Montpellier vant 2-0 mot Lorient der Téji Savanier leverte et strålende frisparkmål mens to mål etter pause sikret Lille poengene mot Clermont. Ajaccio fortsatte fremgangen sin med straffescoring mot Angers mens det endte målløst mellom Troyes og Nantes.

  Ni strake hjemmeseirer

  Det nye året ble åpnet allerede første nyttårsdag med seks franske ligakamper og det var i kveldens siste oppgjør vi fikk det store smellen. Lens har vært Frankrikes beste hjemmelag denne sesongen og har fortsatt til gode å avgi poeng på Stade Bollaert-Delelis. 3-1-seieren mot selveste Paris Saint-Germain på årets første dag var samtidig gjestenes første ligatap denne sesongen. Kun fire poeng skiller dermed lagene og det er lov å ha et lite håp om at vi faktisk kan få litt kamp om det franske ligagulllet utover våren. For trener Franck Haise ble kampen ekstra spesiell da det var hans 100. kamp som Lens-sjef:

  – Vi er glade for at vi bare er fire poeng bak PSG, men enda viktigere er det at vi har tatt 40 poeng på 17 kamper. Seieren viser at vi kan slå hvem som helst i denne ligaen, inkludert PSG. Og det var ikke en flakseseier, vi gjorde det med stil!

  PSG-trener Christophe Galtier var naturligvis langt mindre fornøyd, men kunne ikke klage på resultatet:

  – Når man taper er man skuffet. Men jeg er mer skuffet over hvordan vi fremsto enn resultatet. Vi gjorde altfor mange feil og for første gang denne sesongen mistet vi fullstendig organiseringen. Lens-seieren var helt fortjent.

  Terrier ute for sesongen

  Marseille med fire strake seirer etter 2-1 borte mot Montpellier. Jonathan Clauss måtte imidlertid tidlig gi seg med skade. Tung skade ble det også for Rennes. Det ble 2-1-seier i en jevn kamp mot Nice, men stjernespiss Martin Terrier måtte gi seg med kneproblemer. Det er nå klart at 25-åringen mister resten av sesongen. Offensive forsterkninger må dermed hentes i januar selv om Benjamin Bourigeaud fortsatt leverer og nå er den femte midtbanespilleren de ti siste årene som har scoret minst 40 Ligue 1-mål. Brest røk 0-1 borte mot Monaco og valgte dagen etter å presentere Eric Roy som sin nye trener. Det største sjokket fikk vi imidlertid da Lyon røk 0-1 hjemme mot Clermont. Straffespark tre minutter før slutt ble avgjørende og om ikke det var nok så gikk toppscorer Alexandre Lacazette ut med skade. Lille med sent baklengsmål mot Reims etter at Jonathan David hadde satt inn sitt tiende mål for sesongen mens Lorient kunne feire sin første seier siden starten av oktober mot jumbo Angers. Toulouse slo tilbake fra stjernesmellen mot Marseille med å slå Ajaccio 2-0, Nantes tok en viktig 1-0-seier mot Auxerre og Troyes en minst like viktig 3-2-seier mot Strasbourg etter drømmescoring av Xavier Chavalerin.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen