More

  Før OBOS-runden

  Selv om det gjenstår to runder av årets OBOS-liga, kan man allerede nå nesten garantere at Stabæk blir med Brann opp til Eliteserien. Bæringene må tape begge møtene med Sandnes Ulf og Mjøndalen for at opprykket skal gå i vasken, og med den formen Lars Bohinens mannskap er inne i, er det lite som tyder på at de gjør akkurat det.

  Søndag måtte de imidlertid kjempe med nebb og klør for alle poengene da de kom tilbake fra 1-2 mot Ranheim til å dra i land en dramatisk 3-2-seier til slutt. Kornelius Normann Hansen avgjorde i bæringenes favør i kampens siste minutt av ordinær tid, og Stabæk står dermed forbilledlige 6-2-0 på de åtte siste matchene deres. Det er solid opprykksform, og en form som bare suverene Brann kan matche. At dette ender med opprykk virker ganske sikkert, og det vil også være fullt fortjent. 

  Nærmer seg bunnen
  For Lars Bohinen har ankommet Nadderud og raskt blitt stemplet som klubbens redningsmann. Samarbeidet med Eirik Kjønø virket aldri å fungere helt, og Bohinen vet akkurat hva som skal til for å rykke opp fra OBOS-ligaen, all den tid han har gjort det med både Sandefjord og Aalesund tidligere i trenerkarrieren. Nå er han bare én ligarunde unna å gjøre hattricket komplett. 

  I andre enden av tabellen, fortsetter Skeid å vinne, men det hjelper ikke all verden, all den tid Bryne fortsetter å gjøre det samme. Men, nå har Oslo-laget stilt inn siktet på et annet lag, nemlig Fredrikstad. Østfoldingene har kvittet seg med Bummen på trenerbenken, men det har ikke hjulpet nevneverdig. FFK var tippet å kjempe om en av opprykksplassene før sesongen ble sparket i gang, og et eventuelt nedrykk til PostNord-ligaen, vil selvsagt være en gedigen fiasko.

  Stabilt ustabile
  Til helgen avvikles det endelig en full ligarunde før vi i Tipsbladet må sende avisen til trykk, så dermed kan vi gi deg full gjennomgang av runden om en uke. Og det er en saftig lørdagsrunde vi har foran oss. Vi har allerede vært innom nedrykkstruede Fredrikstad, som skal få det knalltøft hjemme mot ligaleder Brann, og østfoldingene håper garantert at bergenserne ankommer plankebyen i feriemodus. Den innstillingen stiller nok neppe Skeid i, når de tar imot kvalikjagende Kongsvinger på Nordre Åsen, og hedmarkingene er et av de beste formlagene i OBOS-ligaen for tiden.

  Undertegnede kommer nok likevel til å holde et ekstra øye på begivenhetene i Sandnes, der berg-og-dalbane-laget fremfor noen i denne ligaen, tar imot Stabæk på Øster Hus Arena. Man vet aldri hva man får av Bjarne Berntsens mannskap, så derfor bør ingen bli overrasket om de overrasker med en råsterk trepoenger mot opprykksjagende bæringer. Under ser vi nærmere på lørdagens runde i OBOS-ligaen.

  FREDRIKSTAD – BRANN
  Kan hende var 2-1-seieren over Mjøndalen for noen uker siden et blaff for Fredrikstad, for runden etter var det tilbake til gamle synder og fortjent 1-3-tap hjemme mot Bryne. Nå gjelder det for FFK å bare få sesongen overstått, og østfoldingene begynner sågar å få både Bryne og Skeid uhyggelig nærme. Brann gikk på et høyst overraskende 1-3-tap for Mjøndalen for halvannen uke siden, og mandag var de i aksjon hjemme mot Skeid etter vår deadline. Smellen mot bruntrøyene var bergensernes første tap denne sesongen, i et år hvor de har vært helt suverene i OBOS-ligaen. Har lite å spille for, men blir uansett store favoritter her.

  KFUM OSLO – STJØRDALS-BLINK
  KFUM bar preg av at de var fornøyde med 0-0 i toppkampen mot Stabæk forrige mandag, men det var trolig to poeng for lite for å ha reelt håp om direkte opprykk til Eliteserien. Det var Kåffas fjerde strake i OBOS-ligaen uten tre poeng, og mandag spilte de bortekamp mot Raufoss etter vår deadline. Er ubeseiret på de seks siste hjemme, men spiller nå hjemmekampene sine på Intility Arena. Stjørdals-Blink har ramlet helt ned på sisteplass i OBOS-ligaen, og før mandagens hjemmekamo mot Fredrikstad, hadde trønderne seks strake tap på samvittigheten. Deres eneste borteseier i år kom så langt tilbake som i mai.

  MJØNDALEN – GRORUD
  Til tross for Joakim Solbergs tidlige ledermål, endte Mjøndalen opp med å tape 1-2 mot Bryne på Jæren søndag. Dermed fikk bruntrøyene et kraftig skudd for baugen i jakten på kvalikplass, og nå skal det mye til for at MIF ender blant de seks beste. Er imidlertid i fin form på Nedre Eiker, der Kevin Nicols mannskap har vunnet de tre strake. Oppturen fortsetter for Grorud, som tok en ny skalp søndag, da de slo kvalikjagende Sogndal 2-0 hjemme på Grorud Stadion. 19-åringen Omar Drammeh scoret begge målene for Oslo-laget, og det var også midtbanespillerens første fulltreffere for Grorud denne sesongen i det som var hans tredje start.

  RANHEIM – RAUFOSS
  Tung høst for Raufoss, som har ryket i tre av de fire siste og tatt bare ett poeng før mandagens møte med opprykksjagende KFUM, som ble spilt etter vår deadline. På bortebane har det gått spesielt tungt, med bare ett poeng av siste 15 mulige. Under 2,5 mål i Raufoss´ tre siste oppgjør på fremmed gress. Etter å ha ligget under 0-1, gikk Ranheim frekt og freidig opp i 2-1-ledelse i oppgjøret mot Stabæk søndag, men tapte til slutt 2-3 på Nadderud. Det betyr at trøndernes tapsrekke ble forlenget til fire, og det brenner et blått lys for Ranheims kvaliksjanser. Er dermed nødt for å ha tre poeng i sesongens siste hjemmekamp.

  SANDNES ULF – STABÆK
  Sandnes Ulf kjemper med nebb og klør om å klare den siste kvalikplassen, men da har man ikke råd til smeller som mot Grorud forrige mandag, da sandnesingene røk 2-4. Ingen lag i OBOS-ligaen er så variable i prestasjonene som Bjarne Berntsens mannskap, og sånn har det vært i flere sesonger nå. Da blir det vrient å stole på dem i møtet med opprykksjagende bæringer. Stabæk kom under 1-2 i hjemmeoppgjøret mot Ranheim sist helg, men en sterk snuoperasjon sørget for 3-2-triumf til bæringene. Dermed er Lars Bohinens spillere på det nærmeste klar for Eliteserien; har seks poeng og ni plussmål til Start med to kamper igjen.

  SKEID – KONGSVINGER
  Skeid er et av formlagene i OBOS-ligaen, og med en litt bedre vårsesong, ville Oslo-laget aldri vært i nedrykksstriden denne sesongen. Slo til med en flott 3-2-seier over Start for en drøy uke siden, men hadde en knalltøff bortekamp mot ligaleder Brann etter vår deadline denne uken. Sked har tapt bare én av sine seks siste hjemme på Nordre Åsen. Kongsvinger er i enda bedre form enn lørdagens verter, og hedmarkingene kunne før mandagens møte med Sandnes Ulf, vise til 16 poeng av siste 18 mulige. Det har satt dem i en flott posisjon for å klare kvalik til Eliteserien, og har fantastiske fem strake borteseirer under beltet. 

  SOGNDAL – START
  Ny nedtur for Sogndal søndag, som denne gang røk med pinlige 0-2 borte mot bunnlaget Grorud. Det var Sogndals første tap etter fire strake uten nederlag, men Tore André Flos mannskap har også spilt for mye uavgjort denne sesongen. Har et ørlite håp om å klare en av kvalikplassene, men er nødt til å ha poeng her for å gjøre det til en realitet. Start befestet sin posisjon i kvaliken med 4-1-seier over Åsane i helgen, men med Stabæks dramatiske seier mot Ranheim, betyr det at sørlendingene nesten garantert må ta omveien via kvaliken for å gjøre drømmen om Eliteserien til en realitet. Har vunnet to av de syv siste på bortebane.

  ÅSANE – BRYNE
  Ventet nedtur for Åsane i helgen, som røk hele 1-4 borte mot Start. Det var tredje gangen på siste fem kamper at bergenserne har sluppet inn tre eller flere mål i en kamp, og oransjetrøyene har lekket som en sil bakover gjennom hele sesongen. Smultringen mot Raufoss for noen uker siden, var et sjeldent unntak. Med tre seirer på de fire siste, har Bryne fått ordentlig fart på pedalene, og søndag slo de til med en fin 2-1-seier over Mjøndalen, etter å først ha ligget under 0-1. Robert Undheim ble den store helten for jærbuene med sine to scoringer, og 30-åringen er dermed oppe i åtte fulltreffere i OBOS denne sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen