More

  Før OBOS-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Gjennomgang av helgens ligarunde.

  Kristiansund må reise seg etter strake tap i sesonginnledningen, og KFUM håper på sesongens første seier. Her går vi gjennom alle helgens kamper i OBOS-ligaen.

  HØDD – ÅSANE 
  Hødd har brukt de to første kampene av sesongen på å vise at de er et vanskelig lag å slå, også i OBOS-ligaen. Søndag var det Skeid som fikk trøbbel mot de nyopprykkede sunnmøringene, og Hødd var ikke langt unna å få med seg alle tre poengene. Isak Skotheims ledermål på overtid i førsteomgang, holdt seg til andreomgang var godt over halvspilt. Fire poeng er uansett strålende uttelling for Joakim Dragstens mannskap, som ikke har tapt en kamp på hjemmebane i seriesammenheng på to og et halvt år. Åsane spilte tidvis god fotball mot Jerv, og gikk sågar opp i ledelsen mot opprykksfavorittene, men tapte til slutt 1-2 søndag. Stian Nygård scoret sitt første for sesongen, og midtbanespilleren var også en av bergensernes bedre spillere forrige sesong. Får en vrien oppgave her og var svake på bortebane i fjor.  

  KRISTIANSUND – KONGSVINGER 
  Med to tap på rappen etter nedrykket fra Eliteserien, begynner det allerede å se skummelt ut for sesongens største forhåndsfavoritt, Kristiansund. Tapte knepent 0-1 mot Fredrikstad i sesongpremieren, og fulgte opp med stygge 0-4 mot Start søndag. KBK skapte flust av sjanser, men klarte ikke å ta vare på sjansene sine. Kollapsen etter at Start scoret sitt første, bør bekymre KBK-trener Christian Michelsen veldig. Vegard Hansen var en lykkelig mann da hans Kongsvinger vant Vegard Hansen-derbyet mot Mjøndalen 2-0 forrige runde. Det var Hansens første seier som KIL-sjef, og det smakte nok ekstra godt at den satt både mot sin gamle arbeidsgiver og foran sine nye supportere. Ligapremieren ga et bittert 1-2-tap mot Bryne på overtid, og kan de skape trøbbel for KBK her, skal det bli interessant å se hva nordmøringene gjør videre. 

  JERV – SKEID 
  Jerv viste de nødvendige fighteregenskapene som trengs for å ta seg ut av denne ligaen da de kom bakpå i søndagens bortekamp mot Åsane. Kjempet seg tilbake i oppgjøret og fikk til slutt med seg en flott 2-1-seier, takket være scoringer av Peter Wilson og et selvmål av Mame Ndiaye. Slo dermed tilbake etter det skuffede 1-2-tapet for Ranheim i ligapremieren, og er naturligvis etter sesongens første hjemmeseier her. Skeid dro i land sesongens første poeng da de kom tilbake fra 0-1 mot nyopprykkede Hødd og fikk til slutt med seg 1-1 i det «nye» anlegget hjemme på Nordre Åsen. David Hickson scoret det viktige målet for hovedstadslaget, som nok vil være avhengig av solid hjemmeform for å ta de nødvendige poengene i årets sesong. Tapte alle sine tre siste bortekamper i OBOS-ligaen i fjor. 

  SANDNES ULF – RAUFOSS 
  Sandnes Ulf fikk en strålende start på sesongen med 4-1 over Skeid, men klarte ikke følge opp i lørdagens forestilling mot Sogndal. Seieren over Skeid i premieren var faktisk Ulfs første hjemmeseier i OBOS-ligaen etter syv strake uten gevinst, og kan hende kan de få seg en overraskelse her, for Raufoss imponerte voldsomt i søndagens ligarunde. De nedrykksspådde gultrøyene avkledde gjestende KFUM Oslo og nedsablet dem hele 4-0. Fikk god hjelp av en meget svak bortekeeper, men skal ha honnør for at de tok vare på mulighetene sine. Andreas Helmersen scoret sitt første for Raufoss etter comebacket i klubben fra Hødd etter bare ti minutter, og Gudjónsson, Østerud og Fremstad fulgte opp i tur og orden. Vant fullt fortjent mot hovedstadslaget, og fikk dermed en solid oppreisning etter 0-1-tapet mot Hødd i ligapremieren. 

  BRYNE – START 
  Bryne gikk frekt og freidig opp i ledelsen i lørdagens bortekamp mot Ranheim, men trønderne snudde og vant til slutt 2-1 på EXTRA Arena. Abel Stensrud viste imidlertid at han kommer til å bli en nyttig lånesignering for jærbuene med sin første scoring for klubben etter låneovergangen fra Odd. Sesongens første hjemmekamp ga flott 2-1-seier mot Kongsvinger, der seieren kom ikke mindre enn tre minutter på overtid. Tilleggstid ble på ingen måte nødvendig for Start, som fikk en minneverdig ettermiddag da de smadret opprykksfavoritt Kristiansund hele 4-0. En solid ripe i lakken var imidlertid Jack Lahnes skade som viste seg å være såpass alvorlig at lånespissen sannsynligvis mister resten av sesongen i OBOS-ligaen. Start har allerede en lang skadeliste, flere ute i lang tid, og har ikke råd til flere frafall.  

  KFUM OSLO – RANHEIM 
  Johannes Moesgaard kunne knapt drømt om en verre start på karrieren som KFUM-trener. Ett poeng og 1-5 i målforskjell etter to kamper gir kanskje et lite innblikk i hvor god jobb hans forgjenger på Ekeberg, Jørgen Isnes, faktisk gjorde. Søndag var de sjanseløse mot et av sesongens antatte nedrykkskandidater, Raufoss, og tapte hele 0-4. Er nesten nødt til å reise seg her, men får det tøft mot et gjenopplivet Ranheim, som virker å ha fått et solid løft etter ansettelsen av Kåre Ingebrigtsen. Trøndertreneren har ledet klubben til to strake seirer av to mulige så langt, og lørdag viste de forbilledlig vinnervilje da de kom tilbake fra 0-1 mot Bryne, og vant til slutt 2-1 i sesongens første hjemmekamp. Arne Gunnes ble den store helten da han ble matchvinner ett minutt etter pause mot nettopp klubben han er på lån fra.  

  MOSS – SOGNDAL 
  Moss var store underdoger i Østfold-derbyet mot Fredrikstad søndag, og kom også oppskriftsmessig under 0-1 etter en solid blemme i eget forsvar. Men, til tross for at de ble dominert i store deler av oppgjøret, utlignet Sebastian Pedersen, lillebror til Marcus, ut av ingenting og sørget for at ett poeng ble med hjem til Melløs. Dermed har Thomas Myhre fått en fin start på tilværelsen i OBOS-ligaen med to poeng og ubeseiret sesongstart. Ubeseiret er også Sogndal, som står med fire poeng etter de to første rundene. 1-1 i borteoppgjøret mot KFUM i ligapremieren, ble fulgt opp med sesongens første seier da de slo Sandnes Ulf 1-0 lørdag. Sondre Ørjasæter ble matchvinner for sogningene med sitt tredje mål i hans litt over en sesong gamle karriere. Ble trykket kraftig bakpå i andreomgang, men maktet å stå imot. 

  MJØNDALEN – FREDRIKSTAD 
  Tung start på sesongen for Mjøndalen, som står med bare ett poeng hittil. Kevin Nicol har gått løs på sin første sesong som MIF-trener, og gikk på et forsmedelig og fortjent 0-2-tap i Vegard Hansen-derbyet mot Kongsvinger søndag. Det endte 0-0 i seriepremieren hjemme mot Åsane, men det var kun takket være Thomas Kinns heltedåder mellom streken da han reddet alt som kom. Bruntrøyene har med andre ord atskillig å rette på før mandagens besøk av Fredrikstad. FFK inviterte til folkefest i helgens lokalderby mot Moss, og Riki Alba sendte vertene oppskriftsmessig i ledelsen da han utnyttet en skrekkelig forsvarstabbe. Klarte imidlertid aldri å punktere oppgjøret, og det straffer seg ofte. Moss utlignet til slutt og fikk med seg ett nokså ufortjent poeng, men trener Mikkjal Thomassen har nok sett tilstrekkelig positive tendenser fra sitt nye lag til å være brukbart fornøyd med starten på sesongen.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen