More

  Før La Liga-runden

  Vi tar tempen på de spanske lagene.

  Endelig helg, og det betyr også ny La Liga-runde. Midtuken gikk med på Copa del Rey, der både Barcelona og Real Madrid fikk det vesentlig tøffere enn antatt, men tok seg til slutt videre. Elche, Getafe og Rayo Vallecano var La Liga-lagene som fikk drømmen om cup-trofé knust.

  Denne helgen er de fleste sine øyne rettet mot søndagens storkamp på Civitas Metropolitano. Atlético Madrid tar imot ligatoer Barcelona, og begge lag er i stor poengnød for å holde sine respektive drømmer i live. Atlético trenger poengene for å beholde kontroll på fjerdeplassen og fortsatt Champions League-deltakelse, mens Barça må holde tritt med Real Madrid i kampen om ligagullet. Katalanerne stiller sågar uten suspenderte Robert Lewandowski og Jordi Alba, mens Atléti mangler bare suspenderte Mario Hermoso.

  Men, Real Madrid kan heller ikke føle seg altfor trygge på tre poeng denne helgen, all den tid de møter Villarreal på bortebane. Den gule ubåten kan endelig ta i bruk sin egen hjemmebane igjen, etter å ha spilt hjemmekampene sine i Valencia denne høsten, grunnet oppussing på El Madrigal. Den er nå gjennomført, og Villarreal spilte sin første skikkelige hjemmekamp forrige ligarunde og slo følgelig Valencia 2-1.

  Lengst ned i bunnen finner vi stadig seiersløse Elche, som for sikkerhets skyld røk ut av cupen i midtuken. Med hjemmekamp mot trøblende Celta Vigo ligger det meste til rette for en skikkelig “rysare” i bunnstriden, og Jørgen Strand Larsen får neppe bedre mulighet til å score sitt første La Liga-mål for Celta enn i åpningskampen denne helgen som har avspark kl. 18:30 fredag kveld.

  Før helgens runde er det Villarreal, Real Madrid og Real Sociedad som har de beste seiersrekkene i ligaen med to strake triumfer. Ingen har for øyeblikket flere strake tap på samvittigheten enn tabelljumbo Elche, som har fire stryk på rappen. Rayo Vallecano og Celta har spilt to strake uavgjort, mens Barcelona er det laget i La Liga som for øyeblikket har gått lengst uten tap med seks strake uten nederlag.

  På tampen noterer vi oss at skandaledommeren Antonio Mateu Lahoz denne uken annonserte at han vil legge fløyta på hylla, og samtlige La Liga-spillere trekker kollektivt et lettelsens sukk. Kan hende skyldes pensjonstilværelsen at Lahoz rett og slett er i ferd med å gå tom for kort, for 45-åringen har delt ut 73 gule og fem røde kort på de 15 kampene han har dømt i alle turneringer denne sesongen.

  Utvalgte spilltips – odds fra Coolbet

  • Almería – Real Sociedad H @ 4,35
  • Sevilla – Getafe H @ 1,79
  • Atlético Madrid – Barcelona U 3,50

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen