More

  Før La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Alt om helgens kamper.

  La Liga-runden startet i går, fredag, med Almerías 3-1-seier over Espanyol. Ballen ruller videre i dag, og vi går igjennom samtlige ni gjenstående kamper av den 19. ligarunden.

  CÁDIZ – MALLORCA 
  Cádiz var på vei mot et viktig poeng i bunnoppgjøret mot Sevilla, men en sen straffescoring av Ivan Rakitic helt på tampen sørget for at de til slutt måtte reise tomhendte hjem fra Sevilla. Dermed forblir piratene under streken, men det er ørsmå marginer som skiller dem og lagene foran på tabellen. Hjemme på Nuevo Mirandilla er gultrøyene ubeseiret på de siste seks, men de har også tatt bare én eneste seier. Den kom i 3-2-triumfen mot Atlético Madrid i oktober, og er også deres eneste seier på hjemmebane denne sesongen. Mallorca har klatret på tabellen de siste ukene, men det skyldes først og fremst deres gode form på hjemmebane. Det går tyngre på bortebane, der de står med to strake tap. Alle deres seks siste bortekamper har også endt med under 2,5 scoringer og dette er to lag som både scorer og slipper inn lite mål. Dette blir neppe et fyrverkeri for evigheten. 

  TIPS: H

  GIRONA – BARCELONA 
  Katalonia-derby og det skiller bare 85 kilometer mellom disse byene. Girona har vært i strålende form etter VM-pausen, men forrige helg måtte de gi tapt da de røk 0-1 borte mot Villarreal. Før det kunne de imidlertid vise til syv strake uten tap. Er en formidabel motstander for de fleste som kommer på besøk til Municipal de Montilivi, og her er de ubeseiret på de siste fem. Er imidlertid ikke altfor tette bakover og har sluppet inn mål i alle sine hjemmekamper denne sesongen. Barcelona ankommer Girona med nye 1-0-triumfer i bagasjen den siste uken. Først ble Getafe slått i La Liga forrige helg, før man tok skalpen på Real Sociedad i Copa del Rey i midtuken. Der var katalanerne tidvis meget gode, men klarte aldri å drepe kampen, til tross for at de spilte over en omgang med en mann mer. Robert Lewandowski soner sin tredje og siste kamp med karantene her. 

  TIPS: B

  SEVILLA – ELCHE 
  Sevilla kunne til slutt innkassere sesongens hittil viktigste seier da de slo Cádiz 1-0 i bunnoppgjøret sist helg. Ivan Rakitic holdt nervene i sjakk da han ekspederte inn kampens eneste scoring fra straffemerket i sluttminuttene, og etter kampslutt gikk TV-bildene til Sevillas styreformann, som stod oppløst i tårer. Det sier alt om hvor viktig denne seieren var for klubben som har gått fra å være en stabil Champions League-klubb til å kjempe for tilværelsen i divisjonen. Kommer til å være store favoritter i dette oppgjøret, for Elche har bare fortsatt trenden de hadde i 2022 inn i det nye året. Sesongens første seier lar stadig vente på seg, men fikk seg en liten moralsk opptur sist helg, da de kom tilbake fra 0-1 i hjemmeoppgjøret mot Osasuna og fikk med seg 1-1 til slutt. José Ángel Carmona utlignet gjestenes tidlige ledelse, og skulle de dra et mirakel opp av hatten her, vil Sevilla sitte ytterligere i klisteret.  

  TIPS: H

  GETAFE – REAL BETIS 
  Getafe gjorde en god figur i forrige helgs borteoppgjør mot Barcelona, men satt til slutt med ingenting igjen å vise for det og tapte 0-1. Det var Azulones’ tredje strake La Liga-tap, og har bare én seier å vise til etter VM-pausen var over. Den kom i 2-0-triumfen mot Mallorca lille nyttårsaften, og det er stort sett hjemme på Coliseum Alfonso Pérez de må hente poengene. Her har de slått blant annet Real Sociedad og holdt Villarreal til 0-0 denne sesongen. Real Betis jager CL-billett, men da har man ikke råd til å rote vekk poeng slik de gjorde forrige ligarunde og tapte 0-1 borte mot Espanyol. Sevilla-laget har dermed vunnet bare én av de siste fem og har ramlet ned til sjetteplass på tabellen. Betis er også ute av Copa del Rey, men møter lag godt inne på nedre halvdel av tabellen i fire av de fem neste kampene, kun avbrutt av et besøk av ligaleder Barcelona. 

  TIPS: U

  REAL VALLADOLID – VALENCIA 
  Det har vært noen bekmørke måneder for det nyopprykkete La Liga-laget Real Valladolid. Pucelanos kan vise til divisjonens svakeste form, for Valladolid har tapt de siste fem og ikke scoret ett eneste mål i noen av disse. Denne uken har de hentet den canadiske landslagsspissen Cyle Larin for å forsøke å bøte på de offensive problemene, og angriperen som er hentet på lån, med opsjon på kjøp, fra Cercle Brügge, får trolig sin debut her. Canadieren kan få gode arbeidsbetingelser mot et Valencia-lag, som ikke er kjent for å holde nullen. Los Che har nemlig holdt nullen i bare én av de siste 11, og på bortebane har de ikke unngått baklengs siden mai. Rino Gattuso eksperimenterer stadig i jakten på å finne lagets beste formasjon og startellever, og resultatene varierer i takt med endringene. Tap mot Cádiz og uavgjort mot nyopprykkete Almería er fasit fra de to siste. 

  TIPS: U

  OSASUNA – ATLÉTICO MADRID 
  Osasuna henger fortsatt med i kampen om Champions League-billett, men da må seiersløse tabelljumbo Elche slås. Det klarte de ikke sist helg, men fikk derimot med seg bare 1-1, til tross for at 1,72 høye Chimy Ávila headet baskerne i ledelsen etter 20 minutter. Slo imidlertid tilbake i midtuken med avansement til semifinalen i Copa del Rey. Osasuna fikk besøk av Sevilla, og da gjestene utlignet fire minutter på overtid, trodde nok de fleste at Sevilla skulle dra i land seieren. Men, Osasuna kom tilbake i ekstraomgangene og vant 2-1 etter matchvinnende scoring av Ezzalzouli. Atlético Madrid var regelrett gode i forrige lørdags 3-0-seier over formsvake Real Valladolid, og Diego Simeones mannskap fikk dermed seg en etterlengtet opptur. Antoine Griezmann leverte en solid forestilling med mål og assist, og franskmannen har klart å ta vare på formen han viste i VM.  

  TIPS: B

  CELTA VIGO – ATHLETIC BILBAO 
  Celta Vigo taper ikke altfor mange fotballkamper, men de vinner heller ikke spesielt mye. Kun fire har det blitt hittil denne sesongen, og dermed står de lyseblå plantet med begge beina i nedrykksstriden. Forrige helg røk de 0-1 borte mot Mallorca, men det har heller ikke blitt altfor mange poeng hjemme på Balaídos i det siste. Fem strake uten gevinst og tre uavgjorte har det blitt siden 1-0-seieren mot Real Betis i begynnelsen av oktober. Det var også sist de holdt nullen på hjemmebane. Athletic Bilbao er selv i svak form for øyeblikket, og er ikke i nærheten av det laget de var i høst. Løvenes brøl blir stadig tammere, og selv om de leverte en god kamp mot regjerende mester Real Madrid sist helg, satt man aldri med følelsen av at de skulle få med seg noe og tapte 0-2. Har heller ikke vunnet på bortebane siden september, og drømmen om Champions League-spill blir stadig fjernere. 

  TIPS: B

  REAL MADRID – REAL SOCIEDAD 
  Rundens desiderte godbit. Real Madrid kjemper en voldsom kamp med Barcelona om ligatittelen, og holdt trykket oppe på katalanerne sist helg da de fikk med seg en sterk 2-0-seier mot Athletic Bilbao på San Mamés. Karim Benzema scoret et kunstmål, før Toni Kroos avgjorde helt på tampen. Dermed slo de regjerende mesterne tilbake etter 1-2-tapet for Villarreal i begynnelsen av januar, men trenger en ny seier her. Ligger tre poeng bak ligalederne, og hjemme på Santiago Bernabéu har de ikke tapt i ligaen siden mars. Real Sociedad gjorde en god figur i onsdagens Copa del Rey-oppgjør mot Barcelona, men tapte til slutt 0-1. Spilte i over en omgang med en mann mindre etter at Brais Méndez ble utvist, og Alexander Sørloth bommet på åpent mål fra fire meter, som kunne sørget for ekstraomganger på Camp Nou. I La Liga kan baskerne skilte med fem strake seirer.  

  TIPS: B

  VILLARREAL – RAYO VALLECANO 
  Villarreal på hjemmebane er som regel synonymt med tre poeng, i hvert fall etter at de fikk flytte tilbake til El Madrigla. Her har den gule ubåten vunnet alle sine tre kamper etter hjemkomsten, og har blant annet tatt skalpen på Real Madrid. Forrige helg ble formlaget Girona slått 1-0, men seieren satt vanvittig langt inne. Dani Parejo ble matchvinner ikke mindre enn ti minutter på overtid, da han holdt nervene under kontroll fra straffemerket. Syv minutter tidligere fikk Gerard Moreno annullert en scoring av VAR. Rayo Vallecano spiller fin fotball, men har i det siste fått lite poeng igjen for det. Har vunnet bare én av sine siste fem, og forrige lørdag tapte de fortjent 0-2 hjemme mot formsterke Real Sociedad. Er imidlertid ubeseiret på sine fire siste borte, og fem av de siste ti på fremmed gress har endt med over 2,5 scoringer. 

  TIPS: H 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen