More

  Før kampen: Norge – Kosovo

  NORGE – KOSOVO: Ståle Solbakken er offensiv før de kommende privatlandskampene.

  • Norge – Kosovo (Privatlandskamp)
  • Onsdag kl. 19:00 (TV2)
  • Ullevaal Stadion, Oslo

  Mens flesteparten av nasjonene på kontinentet bruker denne ukens treningskamper på å spisse formen inn mot sommerens EM, skal Ståle Solbakkens mannskap prøve å finne sårt tiltrengt selvtillit før høstens Nations League og neste års VM-kvalifisering.

  PRØV TIPSBLADET I FIRE UKER FOR FEM KRONER

  11’eren er klar

  Nå venter to privatlandskamper mot Kosovo og Danmark, og først ut er Kosovo som kommer på besøk til Ullevaal onsdag kveld. Norge har ikke vunnet noen av sine tre siste landskamper etter 3-3 mot Skottland, 1-2-tap for Tsjekkia og 1-1 mot Slovakia. Det har blitt skrevet side opp og ned om at et landslag med Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland som sine fremste superstjerner ikke har noe på stranda under et mesterskap å gjøre, men igjen står vi altså overfor en sommer uten norsk deltakelse.

  Norge - Kosovo
  Før Kampen: Norge - Kosovo 2

  Selvtilliten i den norske garderoben virker skjør, og landslaget trenger å få tilbake godfølelsen mot Kosovo onsdag kveld. Ståle Solbakken har allerede avslørt startelleveren, og det er et nokså toppet mannskap som blir sendt utpå Ullevaal-matta:

  Ørjan Nyland; Kristoffer Ajer, Andreas Hanche-Olsen, Leo Skiri Østigård, David Møller Wolfe; Sander Berge, Martin Ødegaard, Kristian Thorstvedt; Oscar Bobb, Erling Braut Haaland, Jørgen Strand Larsen.

  Tester to formasjoner

  Det mangler ikke på offensive kvaliteter i den norske startelleveren, og Solbakken sier han har tenkt til å både rotere på laget og sette motstanderen under press i de kommende landskampene.

  – Først og fremst må vi spre spilletiden litt i løpet av de to kampene som kommer. Nusa kan for eksempel ikke spille 90 minutter. Vi kommer til å teste ut to ulike offensive formasjoner, sier Ståle Solbakken til TV2.

  Erling Braut Haaland kommer imidlertid ikke til å bli skånet, til tross for mye spilletid for Manchester City denne våren. Solbakken sier Haaland tåler belastningen, og spydspissen får dermed muligheten til å fortsette jakten på Jørgen Juves landslagsrekord.

  Ny landslagssjef

  Kosovo ankommer Ullevaal med kun tre seirer på sine 14 siste landskamper. Nasjonen ledes av tyske Franco Foda, og tok over landslaget deres så sent som i februar i år. Han kom godt i gang med 1-0-seier mot Armenia, men tapte fortjent 0-2 mot EM-klare Ungarn i landslagssamlingen i mars. Lagets desidert største stjerne er Mallorca-spissen Vedat Muriqi, spissen som har scoret 22 mål i de to siste La Liga-sesongene, men nøyde seg med syv fulltreffere i den nylig avsluttede sesongen.

  Kosovo er helt nede på 102. plass på FIFA-rankingen, mens Norge er på 47. plass, bak storheter som Panama og Mali. Norge har ikke vært høyere enn nummer 34 de siste ti årene, og vært så langt nede som på 84. plass.

  Odds Norge – Kosovo

  • H 1,40 U 4,20 B 7,00
  • Over 2,5 mål: 1,82 Under 2,5 mål: 1,82
  • Begge lag scorer: Ja 2,00 Nei 1,65

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen