More

  Før Eliteserie-runden

  Sesongens 24. serierunde sparkes i gang denne helgen, og avspark tas allerede i dag, lørdag, med tre kamper. Her gir vi deg en kort analyse om helgens åtte kamper, som forhåpentlig kan være til hjelp for deg når du skal sette helgens odds- og tippekuponger.

  • Tromsø – Molde
  • Lørdag kl. 16:00
  • Alfheim

  Til tross for at de ligger nede på 9. plass, er Tromsø ett av Eliteseriens absolutt beste hjemmelag, og har tapt på Alfheim bare én eneste gang denne sesongen. Hjemme i Nordens Paris har Gutan sågar vunnet fem på rappen, og kan vise til en rekke på ni strake uten tap. Forrige hjemmekamp slo de selveste Bodø/Glimt 3-2 i slaget om Nord-Norge, og kommer derfor ikke til å bli nevneverdig avskrekket av at det er serielederen som kommer på besøk.

  Molde har seriegullet i lomma, og kan dermed fullt og helt konsentrere seg om å ta seg videre i Europa Conference League, der de har fått en litt skjev start med ett poeng mot Gent og Djurgården. Se dermed ikke bort fra at kommende ukes Europa-oppgjør kan forstyrre moldenserne noe, og med 13 poeng ned til toer Lillestrøm, er det heller ingen som kan true seriegullet. Molde har vunnet fem strake på bortebane i Eliteserien.

  • Lillestrøm – Bodø/Glimt
  • Lørdag kl. 18:00
  • Aspmyra

  Rundens desiderte toppkamp, der det står atskillig på spill for begge lag. Lillestrøm har på grunn av svak form spilt seg ut av muligheten til å kjempe om seriegullet, men det står fortsatt Europa-plasser på spill. Kanariene tapte fortjent 1-3 borte mot Rosenborg forrige runde, men hjemme på Åråsen er LSK ubeseiret på de fire siste, og slo Strømsgodset 2-1 i forrige hjemmekamp. Under 2,5 mål i syv av Lillestrøms ti siste hjemmekamper.

  Bodø/Glimt har kniven på strupen i seriesammenheng, og det dyrekjøpte mannskapet står i reell fare for å havne utenfor Europacup-plassene. Det vil være en aldri så liten sportslig katastrofe for de regjerende mesterne, og med sin fjerdeplass før helgens runde, har de på ingen måte råd til å glede seg for tidlig til torsdagens møte med Arsenal på Emirates. Glimt har vunnet ingen av de siste tre i Eliteserien, og tatt bare ett poeng.

  • Vålerenga – Strømsgodset
  • Lørdag kl. 18:00
  • Intility Arena

  Til tross for 2-3-tapet for Kristiansund for noen uker siden, kan Vålerenga likevel vise til fin form, og slo tilbake med 4-0-seier over Sandefjord sist. Hjemme på Intility, har hovedstadslaget vært uslåelige siden juni, og vunnet alle sine seks siste hjemmekamper. Fem av disse har sågar endt med over 2,5 scoringer, og Vålerenga har scoret minst tre mål i alle disse. Den fine formen har gitt Dag-Eilev Fagermos los på medalje.

  Medaljestrid står imidlertid ikke på Strømsgodsets agenda, som har forsvinnende lite å spille for i innspurten. Ligger godt plassert midt på tabellen, uten utsikter for hverken det ene eller det andre. På bortebane tar de dessuten veldig lite poeng, og har klart kun én uavgjort siden slutten av mai, og det var mot formsvake Sandefjord. Godset har likevel scoret i seks av sine ti siste bortekamper, selv om det ofte ender med tap.

  • Aalesund – Viking
  • Søndag kl. 17:00
  • Color Line Stadion

  Aalesund kan ikke føle seg for trygge på fornyet Eliteserie-plass, all den tid sunnmøringene ligger kun tre poeng foran Sandefjord på kvalikplass. Har gått på noen stygge smeller i det siste, og hjemme på Color Line Arena, har tangotrøyene ingen seirer å vise til på de fem siste kampene, en rekke som strekker seg tilbake til begynnelsen av juli. Begge lag har scoret i AaFKs fire siste hjemmekamper.Også ofte målrikt når Viking er på en fotballbane. Begge lagene har funnet veien til nettet i samtlige av Vikings åtte siste matcher, og dermed kan vi forvente oss på et underholdende oppgjør på Sunnmøre søndag. Forrige runde klarte Viking bare 2-2 hjemme mot Tromsø, og trengte en overtidsscoring av Mai Traoré for å få med seg det ene poenget. Siddisene har vært svake på bortebane i det siste, men vant sin forrige på fremmed gress med 2-1 mot HamKam.

  • HamKam – Jerv
  • Søndag kl. 17:00
  • Briskeby

  HamKam er i svak form, og er innblandet i tykkeste nedryksstriden. Kun ett poeng skiller ned til Sandefjord, og hedmarkingene har tapt sine tre siste kamper, og sist ble det 0-2 i et fortjent nederlag i Skien. Vinner heller ikke spesielt mange av hjemmekampene sine, men her har de trolig årets beste sjanse til tre poeng på Briskeby. De har holdt blant annet Vålerenga til 1-1 her, og slo Haugesund 1-0 i slutten av august.

  Jerv er så godt som nede i OBOS-ligaen med sine fem strake tap og åtte poeng opp til Sandefjord på kvalikplass. Det skorter imidlertid ikke på underholdning, for det har blitt scoret til sammen 24 mål i grimstadværingenes fem siste kamper, og forrige runde tapte man et forrykende oppgjør mot Sarpsborg 08 3-4, der de ledet både 1-0 og 3-2. Jerv har tapt syv av sine ti siste hjemmekamper, men har slått Lillestrøm 1-0 her.

  • Haugesund – Odd
  • Søndag kl. 17:00
  • Haugesund Stadion

  Flott form for Haugesund, som forrige runde fikk med seg 2-2 borte mot regjerende mester Bodø/Glimt. Før det, hadde de strake 2-1-seirer over Tromsø og Rosenborg, så foreløpig er det ingen som sørger over salget av Badou. Har vært meget solide på hjemmebane denne høsten, og har tapt bare én av de siste åtte på eget gress, og det har blitt scoret over 2,5 mål i fire av FKHs fem siste kamper i Haugesund.

  Odd er et av formlagene i Eliteserien, og telemarkingene har tre strake seirer på samvittigheten. Forrige runde slo de HamKam fortjent 2-0 hjemme på Skagerak Arena, men det har tross alt gått noe tyngre på bortebane. Har vunnet bare én av de siste fem borte, men også bare én av disse har endt med tap, og det var 0-7-smellen mot Bodø/Glimt i begynnelsen av august. Slo Sandefjord etter hvert komfortabelt 3-1 i forrige bortematch.

  • Sandefjord – Sarpsborg 08
  • Søndag kl. 17:00
  • Release Arena

  Sandefjord med kniven på strupen, og dette er en av sesongens viktigste matcher for vestfoldingene. Har ikke vunnet noen av sine åtte siste i Eliteserien, og står med tre strake tap. Har vært seriens svakeste hjemmelag denne sesongen, og har kun slått Kristiansund i hvalfangerbyen. Prestasjonene er imidlertid ofte bedre enn resultatene, og burde vunnet i begge oppgjørene mot Viking og Strømsgodset, som i stedet endte 2-2.

  Etter åtte strake tap, har formpila snudd fullstendig for Sarpsborg 08. Nå står de plutselig med tre strake seirer, og forrige runde ble Jerv slått 4-3 i et forrykende oppgjør, der sarpingene lå under både 0-1 og 2-3 før de kom tilbake og dro i land en seier, som nok dro dem ut av nedrykksstriden en gang for alle. Sarpsborg 08 har imidlertid vunnet bare én bortekamp siden slutten av mai, og det var da de slo Aalesund 3-1 i forrige bortekamp.

  • Kristiansund – Rosenborg
  • Søndag kl. 19:00
  • Kristiansund Stadion

  Det skiller fremdeles «bare» seks poeng opp Sandefjord på kvalikplass, og det virker som et overkommelig forsprang, all den tid nordmøringene har knappet inn åtte poeng på de fire siste rundene. Har fått noen heldige seirer, men så har også Christian Michelsens mannskap hatt veldig mye utur denne sesongen. Etter tre strake seirer, ble det bråstopp for KBK i forrige runde med 1-4 borte mot Strømsgodset. Tre strake seirer på eget gress.

  Rosenborg er et av de mest underholdende lagene i Eliteserien denne høsten, og dette er et lag som ikke har holdt nullen siden slutten av juli. Det har vært over 2,5 mål i samtlige av RBKs ni siste kamper i Eliteserien, og trønderne har scoret i fire strake bortekamper, selv om de har vunnet bare to av disse. Står med to strake tap på fremmed gress, men forrige runde var de overlegne Lillestrøm på Lerkendal og vant fortjent 3-1.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen