More

  Før Eliteserie-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Analyse av alle helgens åtte kamper.

  Det dukes for ny Eliteserie-runde, som starter med et smell i ettermiddag, med klassikeren Brann – Vålerenga i Bergen. Her får du full gjennomgang av alle helgens kamper.

  BRANN – VÅLERENGA 
  Brann kom ettertrykkelig ned på jorda igjen etter den flotte seriepremieren mot Haugesund, da de tapte 0-2 mot Odd. Bård Finne hadde en alle tiders mulighet til å sende bergenserne i føringen, men valgte å stoppe spillet da Odds Sondre Solholm Johansen pådro seg en strekk i en løpsduell, og ville ellers vært på blank kasse. Fikk imidlertid en flott start i Bergen i 3-0-seieren mot Haugesund, og et utsolgt Brann Stadion kan bety trøbbel for Vålerenga, som virker å være i krise allerede. Stefan Strandberg kritiserte klubben offentlig etter 0-2-tapet for Sarpsborg 08 forrige runde, før han i kort tid etterpå beklaget intervjuet. Ble kontret i senk av sarpingene, men fikk like fullt med seg tre poeng i seriepremieren da de knepent slo Aalesund 1-0. Har mye å revansjere her i en av de aller største klassikerne norsk fotball har å by på. 

  SARPSBORG 08 – ODD 
  Sarpsborg 08 hadde lite å stille opp med i seriepremieren mot Bodø/Glimt og tapte fortjent 0-2. Men, i søndagens hovedkamp leverte de en glitrende forestilling på bortebane mot Vålerenga og vant 2-0. Sarpingene utnyttet gode overgangssituasjoner, samt grove forsvarsfeil i VIF-forsvaret, og fikk dermed sesongens første trepoenger. Gikk ubeseiret på hjemmebane i alle sine fem siste hjemmekamper forrige sesong. Odd ble laget som fikk æren av å være sesongens første festbrems for Brann da de slo bergenserne 2-0. Filip Jørgensen sendte telemarkingene i ledelsen like før pause, før Michael Ingebrigtsen fastsatte sluttresultatet drøyt halvveis ut i andreomgang. Dermed har Odd fått en flott start på sesongen med sine fire poeng, og er ett av bare tre lag som fremdeles har til gode å slippe inn mål i 2023.  

  TROMSØ – VIKING 
  Tromsø vasket frem en høyst overraskende 1-0-seier mot regjerende mester Molde i seriepremieren, men var usedvanlig tamme i søndagens forestilling mot Sandefjord. Gutan hadde mer eller mindre ingenting å komme med mot vestfoldingene, og en må huske på at SF var fryktelig tamme på eget gress forrige sesong. Alfheim er imidlertid en av de vanskeligste arenaene å komme til for besøkende Elitserie-lag, og det kan Viking få merke søndag, men har vist positive takter i innledningen. Burde fått med seg noe fra en bra prestasjon på Lerkendal, men det ble full uttelling da Lillestrøm kom på besøk forrige runde. Evnet å vippe en jevnspilt kamp i egen favør, og vant til slutt 2-0 etter scoringer av Patrick Yazbek scoret sitt første for klubben etter vinterens overgang fra Sydney, og 21-åringen er kan bli hit på SR-Bank Arena.  

  ROSENBORG – SANDEFJORD 
  Rosenborgs uoverbevisende seier mot Viking i seriepremieren, ble fulgt opp med et fullt godkjent poeng og 1-1 mot Molde på Aker Stadion. RBK ble trykket kraftig bakpå i store deler av oppgjøret, men kom likevel godt fra det med det ene poenget. Fire poeng er uansett svært god uttelling for nybakt bestefar Kjetil Rekdal, og det er vanskelig å si at spillet har stått i stil med poengfangsten etter de to første rundene. Rosenborg har vunnet ni av de ti siste hjemme mot Sandefjord, og vestfoldingene har hatt mange vonde opplevelser på Lerkendal, og fikk stryk i sesongens første bortekamp da de røk 0-2 mot HamKam i seriepremieren. Løftet seg mange hakk i forrige runde hjemme mot Tromsø, og hadde fortjent å få med seg alle poengene i sesongens første hjemmekamp, som endte 0-0. Jakter dermed fremdeles sesongens første scoring.  

  HAMKAM – STRØMSGODSET 
  HamKam fikk en flott start på sesongen med 2-0-seier over Sandefjord, og var heller ikke langt unna å få med seg poeng i forrige rundes borteoppgjør mot Haugesund. Lå under 0-2 på Vestlandet, men reduserte både til 1-2 og 2-3 i sluttminuttene, og skapte sågar en gedigen mulighet til å utligne omtrent med kampens siste spark på ballen. Vant bare én av sine siste ni hjemmekamper på Briskeby forrige sesong, men Henrik Udahl virker å ha funnet seg umiddelbart til rette i Hamar. Strømsgodset hadde alle poengene i lomma på Åråsen da de snudde 0-2 til 3-2-ledelse i onsdagens thriller mot Lillestrøm. Drammenserne måtte bare holde unna i sluttminuttene, men da Gjermund Åsen utlignet seks minutter før slutt, spredte panikken seg, og fem minutter på overtid sørget Akor Adams for at alle poengene ble igjen på Romerike. 

  STABÆK – HAUGESUND 
  Stabæk hadde fint lite å stille opp med mot topplaget Bodø/Glimt, som ventet, og ble sendt hjem til Bærum med stryk, 0-4. Lå under 0-3 allerede etter halvspilt førsteomgang, og derfra og ut handlet det først og fremst om skadebegrensning. Fikk med seg ett poeng i seriepremieren mot Odd, og hjemmeformen på Nadderud blir viktig i år om bæringene skal unngå å havne i nedrykksstriden. Stabæk venter også på sesongens første mål, og det kan komme her, for Haugesund har sett porøse ut bakover i sesonginnledningen. Slapp inn tre mål i åpningskampen mot Brann, og det ble to nye baklengs i sekken i forrige runde, men slo likevel HamKam 3-2. Rogalendingene slapp unna med skrekken, for Kamma hadde en flott mulighet til å utligne helt på overtid, men Jostein Grindhaug kunne til slutt konstatere en meget viktig seier. 

  AALESUND – BODØ/GLIMT 
  Aalesund har fått en blytung start på sesongen, men selv om de står med null poeng hittil, forteller ikke det hele historien. Strake, knepne 0-1-tap for Aalesund og Strømsgodset er ikke nødvendigvis verdens undergang, men begynner å plukke poeng snart, selv om de selvsagt ikke levnes mange mulighetene her mot et fremadstormende Bodø/Glimt. Amahl Pellegrinos fantastiske dobbel mot Stabæk gikk viralt verden rundt, og angriperen markerte sin første start for sesongen med et hattrick. Bodø/Glimt står dermed med full pott etter to serierunder, som eneste lag i Eliteserien. Har heller ikke sluppet inn mål i løpet av sesongens 180 første minutter, og dette er et Glimt-lag, som virker svært revansjesugne på å gjenerobre tronen som Norges beste lag. Bodø/Glimts vant tilsvarende oppgjør forrige sesong 2-1.  

  LILLESTRØM – MOLDE 
  Lillestrøm serieåpnet forsinket i forrige helgs 0-2-tap mot Viking. Kanariene spilte en jevn kamp, men slet med å bryte ned det David Brekalo-formede forsvaret. Slo tilbake i midtuken i en ordentlig thriller mot Strømsgodset. Gikk greit opp i 2-0-ledelse før alt raknet og drammenserne snudde til 2-3. Lillestrøm viste sterk mental vilje med å komme tilbake og vant til slutt 4-3 etter at Akor Adams avgjorde med omtrent kampens siste spark på ballen. Nå skal de forsøke å holde de regjerende seriemesterne unna, og Molde er allerede i poengnød etter å ha sanket bare ett poeng i de to første kampene. Klarte ikke å reise seg fra tapet på Alfheim da erkerivalen Rosenborg kom på besøk til rosenes by forrige runde. Benjamin Hansen sendte moldenserne i føringen med lagets første scoring for sesongen, men trønderne kom noe ufortjent tilbake. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen