More

  Før Eliteserie-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Årets siste Eliteserie-runde står endelig for turen, og alt ligger til rette for storslagent drama i bunnstriden når Sandefjord og Kristiansund skal gjøre opp om retten til å spille kvalik mot enten Start eller Kongsvinger. Her får du full gjennomgang av alle søndagens kamper, samt skadeoversikt nederst i artikkelen.

  Kristiansund – Jerv 
  Søndag kl. 17:00 
  Kristiansund Stadion 

  Kristiansund med alle tiders mulighet til å ta igjen Sandefjord, men nordmøringene er fremdeles avhengige av at SF avgir poeng hjemme mot Haugesund. KBK kommer uansett til å være store favoritter til å gjøre jobben hjemme mot allerede nedrykksklare Jerv, og Christian Michelsens mannskap er i flott form på hjemmebane. Står med 4-1-1 på de seks siste på Kristiansund Stadion, og fikk med seg 2-2 borte mot Sarpsborg 08 sist. 

  Jerv beseglet nedrykket til OBOS-ligaen med 2-4-tapet for Rosenborg sist, og dermed ble det bare med den ene sesongen i Eliteserien for grimstadværingene. Først og fremst er det formen på bortebane som har vært med på å sende dem ned til OBOS-ligaen, og Arne Sandstøs menn har vunnet bare én kamp på fremmed gress denne sesongen, mot hjemmesvake Sandefjord. Står uten seier på de fire siste. 

  Lillestrøm – HamKam 
  Søndag kl. 17:00 
  Åråsen 

  Lillestrøm har spilt seg ut av muligheten til medalje, og kommer til å havne på fjerdeplass, som i fjor, uansett hva som skjer her. Kanariene har hatt en fremgangsrik sesong, men de siste ukene har det buttet kraftig. Har tapt tre av de siste fire, og forrige runde røk de 1-2 for Aalesund, som bare hadde æren å spille for, mens LSK fremdeles kjempet om medalje. Ønsker nok imidlertid å avslutte sesongen med stil foran egne supportere. 

  HamKam berget plassen i Eliteserien i sin forrige bortekamp, da de slo Sandefjord 2-1, men ventes å få det atskillig tøffere her. Kamma var fortsatt i gledesrus da Tromsø kom på besøk til Briskeby forrige runde, og hedmarkingene tapte til slutt 1-2. HamKam har vunnet bare én av sine siste fem, men er uansett mer enn storfornøyde med å ha reddet plassen i divisjonen, og det er høyst usikker hvor mye innsats de kommer til å legge ned her. 

  Rosenborg – Sarpsborg 08 
  Søndag kl. 17:00 
  Lerkendal 

  Rosenborg har vært et av de mest imponerende lagene i Eliteserien denne høsten, og det skal selvsagt Casper Tengstedt ha mye av æren for. Dansken har hamret inn 15 mål på bare 13 seriekamper, og har bare Bodø/Glimt-duoen Amahl Pellegrino og Hugo Vetlesen foran seg på toppscorerlista, til tross for at han har spilt bare en halv sesong. RBK er allerede sikret medalje og Europacup-spill neste sesong, men kan ta andreplassen med seier her. 

  Sarpsborg 08 har hatt en formidabel høstsesong siden de slo HamKam i begynnelsen av september, og har siden ikke sett seg tilbake. Har ikke tapt én eneste kamp siden det, men ankommer Lerkendal med tre strake uavgjorte i bagasjen til Trondheim. Reddet 2-2 hjemme mot Kristiansund sist etter å ha ligget under 1-2, og det var Joachim Soltvedt som berget det ene poenget for sarpingene med sin fjerde scoring for sesongen. 

  Sandefjord – Haugesund 
  Søndag kl. 17:00 
  Release Arena 

  Sandefjord har kniven ettertrykkelig på strupen, og er trolig nødt for å vinne her for å unngå nedrykk, all den tid Kristiansund vil være store favoritter hjemme mot Jerv. SF har tapt fem strake, og ikke vunnet noen av sine siste 14. Tapte imidlertid knepent 1-2 mot serieleder Molde i forrige runde, og var også til dels uheldige som ikke fikk med seg et verdifullt poeng hjem til Vestfold. Har vunnet kun én kamp på hjemmebane i år, men slo Haugesund 3-1 sist lagene møttes. 

  Og selv om Haugesund for lengst har sikret plassen og ikke hatt mye å spille for de siste ukene, har Jostein Grindhaugs mannskap vist at de fremdeles ikke har tatt ferie. Har tapt bare én av sine fire siste, og FKH har vunnet begge sine to siste bortekamper. Forrige runde holdt de Vålerenga til 1-1 på hjemmebane, der Bruno Leites sene utligning sørget for det ene poenget. Kan med maks uttelling havne på åttendeplass til slutt. 

  Strømsgodset – Bodø/Glimt 
  Søndag kl. 17:00 
  Marienlyst 
   
  Strømsgodset virker langt på vei å ha tatt ut ferie. Drammenserne står med fem strake uten tap og har vunnet bare én av de siste 11. Sanket imidlertid nok poeng i vårsesongen til at de aldri stod i fare for å rykke ned, men varsellampene for neste sesong blinker allerede. Har også gått på noen stygge smeller, og senest i forrige runde røk de hele 1-5 borte mot fremadstormende Odd. Har to strake 1-2-tap hjemme på Marienlyst. 

  Bodø/Glimt vil sikre andreplassen med seier her, takket være en høydramatisk seier forrige runde. Lå under 2-4 i hjemmekampen mot Viking midtveis i andreomgang, men snudde til 5-4-triumf i løpet av 12 magiske minutter. Kjetil Knutsens mannskap har gått av banen uten å score bare én gang denne sesongen, i 0-2-tapet for Viking i april. Bodø/Glimt har vunnet fem av sine seks siste i Eliteserien, og kommer til å være store favoritter her. 

  Tromsø – Aalesund 
  Søndag kl. 17:00 
  Alfheim 

  Tromsø har hatt en flott sesong, men Gaute Helstrup har på noe merkelig vis ikke blitt nominert til prisen årets trener. Tromsøværingen har gjort en solid jobb på Alfheim, og skal ha mengder av honnør for hva han har fått ut av med svært begrensede ressurser. Med maks uttelling i siste serierunde kan Gutan havne helt oppe på femteplass, men da må Aalesund slås. Tromsø har tapt bare én hjemmekamp siden slutten av april. 

  Aalesund ankommer Alfheim på en flott niendeplass, og har muligheten til å avansere ytterligere en plassering. Tangotrøyene har berget plassen med stil, og fortsatt ikke tatt ferie. Har vunnet tre av sine fire siste, og tok en flott seier sist da de slo Lillestrøm 2-1 i sesongens siste hjemmekamp. Har vunnet og tapt annenhver bortekamp i de siste fem, men den statistikken bør man ta med en klype salt når de møter et av landets beste hjemmelag. 

  Viking – Odd 
  Søndag kl. 17:00 
  SR-Bank Arena 

  Viking var så nære en svært etterlengtet seier og enda mer kjærkommen opptur da de ledet 4-2 mot Bodø/Glimt i forrige serierunde. Likevel endte siddisene på utrolig vis å tape 4-5, og dermed har siddisene havnet helt nede på 11. plass på tabellen, og kan ikke bli bedre enn nummer 10. Rekken med antall kamper uten seier teller nå syv, og 2-1-seieren mot HamKam i september er den eneste triumfen de har å vise til siden juli. 

  Odd er et av Eliteseriens formlag, og har muligheten til å spille på seg en kraftig boost inn mot neste sesong. Har vunnet alle sine tre siste kamper, og kan komme helt opp på femteplass hvis de gjør det bedre enn Vålerenga i den siste serierunden. Forrige helg banket de Strømsgodset og vant fullt fortjent 5-1 i sesongens siste hjemmekamp. Er også i brukbar form på fremmed gress, og har tapt bare én av de siste fem på bortebane. 

  Vålerenga – Molde 
  Søndag kl. 17:00 
  Intility Arena 

  Vålerenga var lenge i ferd med å levere en strålende høstsesong, men de siste ukene har Oslo-laget klappet sammen. Fasiten viser ingen seirer på de siste fem, og to strake uavgjorte på samvittigheten. Fikk med seg bare 1-1 mot Haugesund sist, selv om de ledet helt til tampen av kampen. Denne uken annonserte også kaptein Jonatan Tollås Nation at han legger skoene på hylla, men ville uansett ikke vært aktuell her på grunn av kneskaden sin. 

  Molde var faktisk litt heldige som fikk med seg 2-1-seier mot ytterst formsvake Sandefjord, men dro i land seieren til slutt. David Fofana og Magnus Wolff Eikrem stod for målene som sikret seriemesternes 16. strake triumf. Eneste malurten i begeret for Erling Moes mannskap er den svake høsten i Europa Conference League, der de røk ut allerede i gruppespillet. Står imidlertid sterkt rustet til å gjøre det hakket bedre neste år. 

  Skader

  Bodø/Glimt: Sondre Brunstad Fet er skadet og Hugo Vetlesen er suspendert. Nikita Khaykin er usikker. 

  FK Haugesund: Sondre Liseth er skadet og Thore Pedersen soner karantene. 

  FK Jerv: Willis Furtado og Daniel Håkans er skadet. Dylan Mboumbouni er usikker. 

  HamKam: Julian Dunn er skadet. Amin Nouri er usikker. 

  Kristiansund: Christoffer Aasbak og Moses Mawa er skadet. Jesper Isaksen er usikker. 

  Lillestrøm: Tom Pettersson, Eskil Edh, Frederik Holst og Sander Svendsen er uaktuelle. Magnus Knudsen og Igoh Ogbu soner karantene.  

  Molde: Kristoffer Haugen, Kristoffer Haraldseid, Sheriff Sinyan, Martin Ellingsen og Eirik Ulland Andersen er skadet. Birk Risa og Erling Knudtzon er usikre. 

  Odd: Adama Diomande er skadet. Solomon Owusu er usikker. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson og Carlo Holse er skadet. Ole Sæter soner karantene. 

  Sandefjord: Sander Moen Foss, Sander Risan Mørk og Youssef Chaib er skadet. Jesper Taaje er suspendert og Amer Ordagic er usikker. 

  Sarpsborg 08: Jørgen Horn, Magnar Ødegård og Bjørn Inge Utvik er usikre. 

  Strømsgodset: Kreshnik Krasniqi er skadet. Ipalibo Jack og Kristoffer Tokstad er usikre. 

  Tromsø: Niklas Vesterlund og Jesper Robertsen er skadet. Jasse Tuominen er tvilsom. 

  Viking: Sondre Auklend er skadet. Shayne Pattynama og Vebjørn Hagen er tvilsomme. 

  Vålerenga: Christian Borchgrevink er skadet og Vegar Hedenstad er skadet. Jonathan Tollås Nation, Leonard Zuta og Simen Juklerød er usikker. 

  Aalesund: Alexander Ammitzbøll er skadet. Alexander Andersen er usikker. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen