More

  Før Eliteserie-runden

  Det nærmer seg ubønnhørlig sesongslutt, men Eliteserie-fotballen ruller videre denne helgen. Vi går igjennom den 28. serierunden.

  Strømsgodset – Haugesund
  Lørdag kl. 18:00
  Marienlyst

  Etter tre strake tap fikk Strømsgodset med seg en liten opptur da de spilte 1-1 borte mot HamKam sist helg. Som så mange ganger før var det Johan Hove som kom til drammensernes unnsetning, med sin utligning like før pause. 22-åringen er dermed oppe i 11 Eliteserie-mål denne sesongen, og ikke er han bare Strømsgodsets toppscorer, men han passerte også sin personlige rekord fra 2020 da han satte inn 10 fulltreffere i toppdivisjonen.

  Haugesund har for øyeblikket ingen målscorer av samme format som Godsets midtbanespiller, og har slitt i hele oktober med å finne veien til mål. Har scoret bare ett mål på de siste tre kampene, og det var i 1-0-seieren mot Kristiansund for to uker siden. Forrige runde tapte de 0-1 hjemme mot Lillestrøm, men for halvannen måned siden holdt faktisk Jostein Grindhaugs mannskap regjerende mester Bodø/Glimt til 1-1 på Aspmyra.

  Vålerenga – Sarpsborg 08
  Lørdag kl. 18:00
  Intility Arena

  Skikkelig mageplask for Vålerenga, som etter voldsom poengsanking denne høsten, har gått på tre strake tap. Dermed er de langt på vei ute av medaljekampen, og har lite annet enn æren å spille for i de gjenværende kampene. 1-2 borte mot Odd sist var i alle fall en liten forbedring fra 0-3 og 0-6 mot Rosenborg og Bodø/Glimt. Dicko Eng scoret ‘Engas mål helt på tampen av oppgjøret i Skien, men har vunnet syv av sine siste åtte på eget gress.

  Sarpsborg 08 er et av høstens store formlag, til tross for at det «bare» ble 1-1 hjemme mot Tromsø sist. Kristian Fardahl Opseth utlignet gjestenes ledelse med syv minutter igjen på kampuret, men sarpingene har ikke tapt siden 1-4-smellen mot Molde i slutten av august, og det er syv kamper siden. Stefan Billborn virker omsider å ha fått noe å bygge videre på, og ledelsen skal ha kreditt for å ha holdt svensken sittende ved roret.

  Kristiansund – Aalesund
  Søndag kl. 17:00
  Kristiansund Stadion

  Det nærmer seg berømte «Last chance saloon» for Kristiansund, som etter to strake tap, har fremdeles like langt opp til Sandefjord. 0-5-tapet mot Bodø/Glimt sist var en varslet nedtur, men 0-1-tapet hjemme mot Haugesund for to uker siden var tre ekstremt dyrebare poeng tapt. Det var samtidig KBKs første hjemmetap etter fire strake uten nederlag, og Christian Michelsens menn er nesten nødt til å vinne her for å holde liv i kvalikhåpet.

  Aalesund slet i store deler av bunnoppgjøret hjemme mot Sandefjord sist, men dro i land til slutt en 1-0-seier takket være Gilbert Koomsons kontringsmål. Seieren sikret samtidig sunnmøringenes plass i Eliteserien for neste sesong, og dermed kan Lars Arne Nilsen og kompani omsider senke skuldrene. Tangotrøyene er også i brukbar borteform, og har vunnet to av sine tre siste på fremmed gress, men har desidert minst å spille for av disse to lagene.

  Lillestrøm – Odd
  Søndag kl. 17:00
  Åråsen

  Lillestrøms håp om medalje og dermed forbedring av fjorårets fjerdeplass lever i beste velgående. Tapte riktignok 0-1 mot Molde i forrige hjemmekamp, men kanariene var i det oppgjøret fullt på høyde med årets seriemestere, og det er det ikke mange i Eliteserien som kan si uten å skjære grimaser denne høsten. Slo tilbake med en sterk 1-0-seier borte mot Haugesund forrige runde der Thomas Lehne Olsen ble matchvinner med en lekker chip.

  Odd gikk seirende ut av Dag-Eilev Fagermo-derbyet med 2-1-triumf mot Vålerenga sist, og telemarkingene er nokså ubemerket i ferd med å gjøre en imponerende sesong under «Paco» Johansens første sesong som Odd-trener. Det svært sene 2-3-tapet for Tromsø for to uker siden er Skiens-lagets eneste tap siden begynnelsen av august, og kan med maks flyt i innspurten spille seg opp til en femteplass.

  Rosenborg – Bodø/Glimt
  Søndag kl. 17:00
  Lerkendal

  Rundenes desiderte toppkamp. Kjetil Rekdal får en ny pekepinn på hvor laget hans står i forhold til de aller beste i Eliteserien, og forrige søndag fikk han bevis på at det fremdeles er et stykke opp til seriemester Molde. Det svir for Norges største klubb å ligge 19 poeng bak serielederen med tre runder igjen, og det skal det gjøre også. En triumf her vil imidlertid gi Rekdal fornyet tro på det han prøver å få til på Lerkendal.

  Bodø/Glimt har spilt festfotball, og bortimot enhver motstander ut av banen den siste måneden. Har brukt oktober og store deler av september på å vise at de fremdeles er laget i Eliteserien med det høyeste maksnivået, og 19 scorede mål på de fire siste seriekampene taler for seg selv. Har trøblet atskillig mer i Europa, men strake tap for Premier League-leder Arsenal er strengt tatt som det skal være. Vil sikre medalje med seier her.

  Sandefjord – HamKam
  Søndag kl. 17:00
  Release Arena

  Nok en kamp, og nok et tap for Sandefjord. Var riktignok ganske uheldige mot Aalesund sist, men 0-1-tapet på Color Line Stadion sørget for vestfoldingenes 12. strake seriekamp uten triumf. Var best i store deler av andreomgangen, men det hjelper lite når man fyrer med vått krutt. Vi har sagt det en del ganger før de siste ukene, men denne har virkelig Sandefjord ikke råd til å ikke vinne. SF har dessuten vunnet bare én kamp foran egne supportere denne sesongen.

  HamKam kan én gang for alle sikre plassen for neste sesong med seier her. Kamma ble ikke gitt nevneverdig mange sjanser til å overleve etter at Kjetil Rekdal forsvant til fordel for Rosenborg før sesongstart, men Jacob Michelsens har gjort en imponerende jobb med dette HamKam-laget, og en skal også huske på at Kristian Eriksen ble solgt i sommervinduet. Hedmarkingene kan krone en flott sesong med triumf i Vestfold.

  Tromsø – Jerv
  Søndag kl. 17:00
  Alfheim

  Tromsø har spilt seg godt inn på øvre halvdel etter flott form den siste tiden. To strake seirer mot Strømsgodset og Odd, ble fulgt opp med 1-1 mot meget formsterke Sarpsborg 08 sist. Eric Kitolano sendte Gutan i ledelsen, men vertene kvitterte bare syv minutter etterpå. Er bare fire poeng bak Vålerenga på femteplass, og hjemmesterke Tromsø blir nokså store favoritter her, til tross for gjestenes betydelige poengnød. 

  Jerv hadde muligheten til å virkelig spille seg inn i kampen om en kvalikplass med seier mot Viking sist, men klarte i stedet bare 2-2 på Levermyr. Grimstadværingene ville åpenbart mest i sluttminuttene og skapte flere store muligheter, men fikk ikke uttelling. Brøt en barriere for to uker siden da de tok sesongens første borteseier på bekostning av Sandefjord, men kan hende må de ha full pott på de tre siste rundene for å havne på kvalik.

  Viking – Molde
  Søndag kl. 19:00
  SR-Bank Arena

  Viking er stadig i fritt fall, og forrige søndag klarte ikke siddisene engang å slå tabelljumbo Jerv. Det var Stavanger-lagets femte strake uten seier, og i denne perioden har det blitt bare to poeng. David Brekalo og Mai Traoré scoret målene for Viking i 2-2-kampen mot Jerv, og den guineanske spissen er i brukbar form for Viking og har scoret tre mål på de fem siste for de kongeblå, til tross for at 22-åringen har startet bare tre kamper denne sesongen.

  Molde koste seg kostelig i gullfesten på Aker Stadion forrige helg med 2-1-seier over erkerival Rosenborg. Ola Brynhildsen og David Fofana scoret målene for Erling Moes mannskap, som dermed kunne innkassere sin 14. strake serietriumf. Moldenserne har vært bunnsolide bakover denne høsten, og har nå holdt nullen i fem strake kamper. At de er fortjente seriemestere er en solid undervurdering, og blir store favoritter nok en gang.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen