More

  Før Eliteserie-runden

  Den 27. serierunden i Eliteserien står for dør, og det aller største høydepunktet finner vi nok i Molde, der nybakte seriemestere Molde tar imot Rosenborg til en norsk klassiker på Aker Stadion. Men, det ligger også til rette for atskillig med spenning i bunnen, og her går vi igjennom alle helgens kamper.

  HamKam – Strømsgodset
  Lørdag kl. 18:00
  Briskeby

  HamKam har fått fire poengs klaring til Sandefjord på kvalik, og til tross for relativt svak form, har avstanden til bunnen økt de siste ukene. Forrige runde fikk Kamma med seg 0-0 fra borteoppgjøret mot Aalesund, og hedmarkingene har dermed 1-1-1 på sine tre siste. Seieren kom her på Briskeby i 2-1-triumfen over Jerv helt i begynnelsen av oktober, og det er også HamKams eneste seier på de seks siste kampene.

  Strømsgodset virker å ha pakket ned for sesongen, og satt siktet inn mot en etterlengtet ferie. Tre strake tap er hva trenerteamet Wibe-Lund og Ingebretsen har å skilte med, og 4-1-seieren over Kristiansund i midten av september, er også deres eneste triumf på de siste åtte. På bortebane har drammenserne vært et sorgens kapittel med null trepoengere siden mai, og det synes dermed som Kamma har en gyllen mulighet til tre meget viktige poeng her.

  Odd – Vålerenga
  Lørdag kl. 18:00
  Skagerak Arena

  Etter syv strake uten tap, tok den ubeseirede rekken omsider slutt for Odd, som på dramatisk vis røk 2-3 for Tromsø forrige helg. Hadde seieren i lomma etter at Mikael Ingebrigtsens dobbel hadde gitt dem en 2-1-ledelse da bare ett minutt gjenstod av ordinær tid. To raske scoringer av hjemmelaget, snudde imidlertid oppgjøret fullstendig på hodet og dermed 2-3-tap. Hjemme på Skagerak er Odd ubeseiret siden juli.

  Vålerenga har vært i kanonform denne høsten, men nå virker VIF-kruttet å ha blitt fryktelig vått. Står med skrekkelige 0-9 på de to siste kampene mot Rosenborg og Bodø/Glimt, og i 0-6-smellen forrige søndag kunne ikke Dag-Eilev Fagermo klage på underlaget. Ble regelrett feid av banen, og har atskillig å revansjere i Skien. Odd vant nemlig det omvendte oppgjøret på Intility med 1-0, etter scoring av Tobias Lauritsen.

  Aalesund – Sandefjord
  Søndag kl. 17:00
  Color Line Stadion

  Aalesund gikk seirende ut av det som var alt annet enn en velspillende affære i midtukens hengekamp mot Jerv. Simen Bolkan Nordlis frisparkmål like før pause ble den eneste scoringen som skillet lagene, og dermed har tangotrøyene ganske så sikkert gjort det som skal til for å fornye kontrakten i Eliteserien. Er imidlertid ikke i overbevisende hjemmeform, og har vunnet bare én av de syv siste her på Color Line Stadion.

  Sandefjord virker å ha mer enn nok med å holde Kristiansund og Jerv bak seg, enn å tenke på å ta igjen HamKam. 1-2-tapet for Jerv sist søndag var kampen Sandefjord måtte vinne, og strøk testen med glans. Skapte flere gode muligheter på stillingen 1-2, men det er en grunn til at vestfoldingene har spilt 11 strake kamper uten en eneste seier. Var et strålende bortelag i starten av sesongen, men har nå tapt de fem siste på fremmed gress.

  Bodø/Glimt – Kristiansund
  Søndag kl. 17:00
  Aspmyra

  Bodø/Glimt har for alvor funnet igjen serieformen, og maltrakterte Vålerenga med hele 6-0 på Intility Arena sist helg. Dermed har bodøværingene vunnet alle sine tre siste i Eliteserien, og samtidig scoret formidable 14 mål i prosessen. Har vært unormalt ustabile på Aspmyra denne høsten, og vunnet bare én av sine siste fire foran egne fans på J-feltet. Marius Høibråten soner karantene, og Ulrik Saltnes trøbler. Ellers lite skadebekymringer for Kjetil Knutsen.

  Kristiansund hadde en gyllen anledning til å knappe inn forspranget til Sandefjord til bare to poeng, men tapte nokså overraskende 0-1 hjemme for Haugesund sist helg. Det var KBKs første hjemmetap etter fire strake uten nederlag foran egne fans. På bortebane har det gått atskillig tyngre i 2022, og 1-0-seieren på Briskeby mot HamKam, er Christian Michelsens eneste borteseier for Kristiansund denne sesongen.

  Haugesund – Lillestrøm
  Søndag kl. 17:00
  Haugesund Stadion

  Overraskende og imponerende borteseier for Haugesund forrige runde, som hentet frem en 1-0-seier over Kristiansund. Julius Eskesens andre scoring for sesongen var nok til å gjøre dansken til matchvinner, og ga dermed FKH sin første seier etter tre strake uten triumf. Haugesund har vært et solid hjemmelag denne høsten, og det er kun Bodø/Glimt og Molde som har klart å hente tre poeng her siden april.

  Lillestrøm holdt forbilledlig stand i søndagens toppkamp mot Molde, og hadde gjestene under ettertrykkelig press i store deler av andreomgang. Men, på tampen av kampen, kontret moldenserne inn kampens eneste scoring, som dermed ble kronet seriemestere 2022. Kanariene har dermed tre poeng opp til Rosenborg på tredjeplass, og har atskillig å spille for i sesonginnspurten, all den tid en plass i neste sesongs Europacup står på spill.

  Jerv – Viking
  Søndag kl. 17:00
  Levermyr

  Jerv hadde en gyllen mulighet til å ta ytterligere innpå Sandefjord i midtukens hengekamp mot Aalesund, men tapte 0-1 etter et frisparkmål av gjestenes Simen Nordli. Dermed blir sørlendingene værende på bunnen av tabellen, og og har fem poeng opp til Sandefjord på kvalik. Denne føles som et vinn eller forsvinn for Arne Sandstøs mannskap, og gjestenes form tatt i betraktning, føles ikke det som noen umulighet.

  Viking har vært et trist skue denne høsten, og det er bemerkelsesverdig hvordan siddisene har klappet sammen etter salget av Veton Berisha. Søndag kunne et nykomponert forsvar ikke forhindre Sarpsborg 08 i å dra fra Stavanger med 1-0-seier, og det var Vikings tredje strake tap. Har ramlet helt ned på niendeplass på tabellen, og virker langt på vei å ha tatt ferie. Har tatt bare ett poeng på sine fire siste bortekamper.

  Sarpsborg 08 – Tromsø
  Søndag kl. 17:00
  Sarpsborg Stadion

  Sarpsborg 08 sin flotte form fortsatte forrige runde, da de slo Viking 1-0. Ikke uventet var det Tobias Heintz som ble matchvinner for sarpingene, med sitt sjette mål de fire siste kampene. Sarpsborg 08 har nå formidable 5-1-0 på sine seks siste, og er sammen med seriemester Molde det store formlaget i Eliteserien om dagen. Har tre strake hjemmeseirer her på Sarpsborg Stadion, og samtidig scoret ti mål i disse matchene.

  Tromsø så ut til å gå på et høyst uvanlig hjemmetap, og lå under 1-2 da bare minutter gjenstod av oppgjøret mot Odd. Men, en sen utligning av Kent-Are Antonsen og overtidsscoring av Eric Kitolano fra straffemerket, ga Gutan deres andre strake seier og sjetteplass på tabellen. De vasket sågar frem sesongens første borteseier da de slo formsvake Strømsgodset 2-1 for to uker siden, og Tromsø er dessuten et lag som ofte er best mot slutten av sesongen.

  Molde – Rosenborg
  Søndag kl. 19:00
  Aker Stadion

  En klassiker i norsk fotball, der debatten har rast hvorvidt Rosenborg bør stå æresvakt for de nybakte seriemesterne eller ikke. Til syvende og sist bryr nok Molde seg i veldig liten grad om akkurat det, og bør være langt mer opptatt av at de har vært det klart beste og stabile laget i Eliteserien 2022. Gullfesten stod i stor fare for å bli utsatt på Åråsen forrige helg, for Lillestrøm lot seg vanskelig knekke. Etzaz Hussain kontret imidlertid 1-0 på overtid, og spikret dermed seriemesterskapet.

  Rosenborg håper å kunne melde seg på i gullkampen neste år, og helgens klassiker er en fin anledning for Kjetil Rekdal til å se hvor langt laget hans har kommet utover sesongen. Holdt faktisk de nybakte mesterne til 0-0 i det omvendte oppgjøret på Lerkendal i april, men fjorårets oppgjør på Aker Stadion, endte med overlegen 4-1-seier for Molde. RBK er atskillig hvassere nå, særlig med den dødelige spissduoen Cato Tengstedt og Ole Sæter på topp.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen