More

  Før Eliteserie-runden

  Nok en serierunde står for døren, og vi ser nærmere på helgas kamper i Eliteserien.

  Tromsø – Odd
  Lørdag kl. 16:00
  Alfheim

  Sesongens første borteseier gikk endelig i boks da hjemmesterke Strømsgodset ble slått 2-1 forrige runde. August Mikkelsen scoret sitt sjette mål for sesongen, og 21-åringen er for alvor i ferd med å slå igjennom i norsk fotball. Hjemme på Alfheim er TIL knallsterke, der kun suverene Molde har hentet tre poeng siden det voldsomme 2-5-tapet for Sarpsborg 08 i slutten av april. Tromsø har imidlertid holdt nullen i bare to av sine åtte siste hjemme.

  Odd sin ubeseirede rekke fortsatte søndag, men fikk bare med seg 1-1 i hjemmekampen mot Kristiansund. Milan Jevtovic med nok en scoring fra straffemerket. Det var Odds andre strake poengdeling etter 2-2 mot Haugesund i runden før. Telemarkingene har ikke tapt på de syv siste, og på bortebane har man tre på rappen uten nederlag. Begge lag har scoret i alle disse kampene.

  Rosenborg – Strømsgodset
  Lørdag kl. 18:00
  Lerkendal

  Rosenborg med festforestilling da Vålerenga enkelt ble slått 3-0 i rundens toppkamp forrige helg. Dermed tok trønderne et langt og viktig stikk i medaljekampen, og RBK er fryktinngytende på Lerkendal for tiden. Her har de vunnet åtte strake, og er Eliteseriens eneste ubeseirede hjemmelag denne sesongen. Over 2,5 mål i alle Rosenborgs fem siste hjemmekamper. 

  Strømsgodset gikk på sesongens fjerde hjemmetap da Tromsø ble for sterke og vant 2-1 på Marienlyst forrige runde. Drammenserne har vært et sorgens kapittel på bortebane og vunnet ingen av sine åtte siste på fremmed gress. På denne rekken har det sågar blitt bare to poeng. Forrige bortematch røk man fortjent 0-4 mot Vålerenga, og kun én av de syv siste både hjemme og borte har endt med triumf.

  Sandefjord – Jerv
  Søndag kl. 17:00
  Release Arena

  Kniven på strupen for Sandefjord, som med ti strake uten seier, ser nedrykkspøkelset stadig dypere i øynene. Dette er både SFs viktigste kamp denne sesongen, og årets beste mulighet for tre særdeles viktige poeng, all den tid deres fremtid i Eliteserien står på spill. Tar ofte ledelsen, men dessverre ender det nesten like ofte uten poeng. Samme skjebne sist mot Bodø/Glimt, som endte med 1-4-tap.

  Jerv er i Eliteseriens svakeste form, og dermed er det heller ingen sensasjon at grimstadværingene befolker sisteplassen. Samtlige seks siste har endt med null poeng, men knepne 3-4- og 1-2-tap mot Sarpsborg 08 og HamKam beviser at sørlendingene er i stand til å gi de fleste kamp om poengene på en god dag. Arne Sandstøs mannskap har imidlertid tatt bare ett, eneste poeng på bortebane denne sesongen.

  Viking – Sarpsborg 08
  Søndag kl. 17:00
  SR-Bank Arena

  Mye har gått på tverke for Viking denne høsten, og siddisenes 2-1-seier mot HamKam i begynnelsen av september er deres eneste trepoenger i Eliteserien siden juli. Onsdag måtte de sågar ha ekstraomganger for å ta seg videre i cupen på bekostning av Kristiansund. David Brekalo ble matchvinner helt på tampen av første ekstraomgang. Viking har faktisk vunnet bare én av sine syv siste seriekamper på hjemmebane.

  Sarpsborg 08 har virkelig snudd trenden fra tidligere i høst, og forrige runde vartet de opp med en av sesongens mest overbevisende forestillinger i 4-0-triumfen hjemme mot Haugesund. Dermed har sarpingene scoret tre eller flere mål i tre av de fire siste kampene sine, og Tobias Heintz har vært lagets desidert beste og viktigste spiller denne sesongen med sine 13 fulltreffere. Fem av disse har kommet på de siste tre. 

  Vålerenga – Bodø/Glimt
  Søndag kl. 17:00
  Intility Arena

  Vålerenga har vært i flott form i det siste, men søndag røk de fortjent 0-3 i klassikeren mot Rosenborg. Hjemme på Intility har det gått atskillig bedre, for her står VIF bokført med syv strake seirer, og har sluppet inn mål i bare to av disse triumfene. Den 20 år gamle keeperen Magnus Sjøeng har dermed spilt på seg atskillig med selvtillit mellom stengene, men står overfor en av karrierens tøffeste tester her.

  Bodø/Glimt har slått tilbake etter svak serieform, og har to strake 4-1-seirer på samvittigheten etter å ha slått både Lillestrøm og Sandefjord de siste ukene. Fikk en skikkelig leksjon av Arsenal i London forrige uke, men i torsdagens retur på Aspmyra stod Bodø/Glimt atskillig bedre opp mot engelskmennene, men tapte likevel 0-1 etter å ha skapt noen store sjanser på the Gunners.

  Kristiansund – Haugesund
  Søndag kl. 17:00
  Kristiansund Stadion

  Kristiansunds håp om sensasjonell kontraktsfornyelse i Eliteserien lever fortsatt, til tross for at nordmøringene «bare» fikk med seg 1-1 i bortekampen mot Odd forrige helg. Tok likevel innpå ett poeng på Sandefjord, og avstanden er nå bare fem poeng til vestfoldingene. KBK har vært formidable på hjemmebane de siste ukene med 13 poeng av de siste 15 mulige på eget gress. Brukte imidlertid mye krefter på å bli slått ut av cupen mot Viking i midtuken med 0-1 etter ekstraomganger.

  Haugesund har etter flott form ikke vunnet noen av sine tre siste kamper, og tapte fullt fortjent 0-4 borte mot Sarpsborg 08 forrige runde. Rogalendingene har ikke vært noe stort bortelag og vunnet bare én av sine seks siste på fremmed gress. Har imidlertid tilstrekkelig med klaring til kvalikplassen, og har ikke nevneverdig mye å spille for i innspurten, i sterk kontrast til Kristiansund.

  Aalesund – HamKam
  Søndag kl. 17:00
  Color Line Stadion

  Aalesund hadde spillefri forrige helg da flytrøbbel gjorde at kampen mot Jerv måtte utsettes. Den er berammet til onsdag neste uke, tre uker etter helgens hjemmeoppgjør mot HamKam. AaFK slo Viking 2-1 i sin forrige match, som ble spilt så langt tilbake som 2. oktober. Det var tangotrøyenes første hjemmeseier etter fem strake uten triumf. Begge lag har scoret i AaFKs fem siste på Color Line Stadion.

  HamKam har fremdeles bare tre poeng ned til Sandefjord på kvalikplass, men atskillig bedre målforskjell enn hvalfangerne. Det til tross for at Kamma røk hele 0-5 mot Molde i forrige serierunde, og borteformen deres er alt annet enn vakker lesning. Er uten seier på utebane siden midten av juni, og kun ett poeng på de fem siste. HamKam har heller ikke holdt nullen på bortebane denne sesongen.

  Lillestrøm – Molde
  Søndag kl. 19:00
  Åråsen

  Lillestrøm med strålende 3-0-seier borte mot Viking forrige helg, og slo dermed tilbake etter 1-4-tapet for Bodø/Glimt i runden før det. Det var deres første borteseier etter fire strake tap på bortebane, og kanariene har vunnet bare to av de seks siste hjemme på Åråsen. Thomas Lehne Olsen har vært en hit etter comebacket på Romerike, og har scoret tre mål på seks matcher.

  Molde fortsetter sin triumfferd mot klubbens femte seriemesterskap, og valset over HamKam med 5-0 som sikret moldensernes 12. strake serieseier. Har vært helt uslåelige i hjemlig serie denne høsten, og har sågar holdt nullen i sine tre siste kamper. Bortebane har heller ikke vært et problem for de vordende seriemesterne, og har ikke tapt på fremmed gress i Eliteserien på nærmere ett kalenderår.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen