More

  Før Eliteserie-runden

  Den 25. serierunden av Eliteserien er bare noen timer unna, og vi ser nærmere på samtlige av helgas kamper.

  Sarpsborg 08 – Haugesund
  Lørdag kl. 18:00
  Sarpsborg Stadion

  Sarpsborg 08 var det beste laget i forrige rundes oppgjør mot Sandefjord, men fikk likevel med seg bare ett poeng fra hvalfangerbyen. Det var sarpingenes første poengtap etter tre strake triumfer, og Stefan Billborns mannskap sliter stadig med å holde nullen. Sarpsborg 08 har både scoret og sluppet inn mål i fem strake oppgjør, og begge lagene har scoret i åtte av lagets ti siste kamper.

  Haugesund er vel så stabile fremover og bakover, med BTTS i alle sine fire siste. Forrige runde spilte de 2-2 hjemme mot Odd, der de ble godt hjulpet av en særdeles sjenerøs bortekeeper. Dermed er Haugesund uten tap på sine fire siste, men har vunnet bare to kamper på bortebane denne sesongen. Har gått målløse av banen i tre av sine fem siste på fremmed gress.

  Molde – HamKam
  Søndag kl. 17:00
  Aker Stadion

  Topp mot bunn. Molde er i suveren form, og har vunnet alle sine siste 11 kamper i Eliteserien. Som regel scoret det også heftig med mål, og moldenserne har scoret tre mål eller flere i syv av sine ti siste i hjemlig serie. Står likevel bokført med to tap på hjemmebane i år, men ikke siden begynnelsen av mai. Forrige runde tok de en knepen 1-0-seier over Tromsø på Alfheim.

  HamKam tok sesongens kanskje viktigste seier hittil da de slo Jerv 2-1 hjemme på Briskeby forrige helg. Dermed fikk de etterlengtet pusterom til Sandefjord på kvalikplass, men på bortebane har hedmarkingene vært betraktelig svakere. Her står de uten seier siden nettop Jerv ble slått 2-1 i midten av juni, og forrige bortekamp endte med 0-2-tap mot Odd. Det var imidlertid første gang de gikk målløse av banen på fremmed gress i år.

  Odd – Kristiansund
  Søndag kl. 17:00
  Skagerak Arena

  Odds fine form fortsetter, og burde tatt sin tredje strake seier forrige runde, men en klønete Leopold Wahlstedt i Odd-buret sørget for at det «bare» ble med 2-2 hjem i oppgjøret mot Haugesund. Det var telemarkingenes sjette strake uten nederlag, og hjemme på Skagerak Arena kan de skilte til tre strake triumfer. Over 2,5 scoringer i fem av Odds syv siste hjemmekamper.

  Kristiansund ga alt de hadde i søndagsoppgjøret mot Rosenborg, men til tross for å ha ledet 3-1, måtte Christian Michelsen se at to svært verdifulle poeng glapp i bunnstriden med 4-4. Det var trolig Eliteseriens mest underholdende oppgjør denne sesongen, der Sander Kartum briljerte stort. Sjeldent kjedelig når KBK er involvert, for det har blitt scoret over 2,5 mål i alle nordmøringenes fem siste kamper i Eliteserien.

  Viking – Lillestrøm
  Søndag kl. 17:00
  SR-Bank Arena

  Viking har bare én seier på de åtte siste, og det er klarere for hver runde som går at problemene stikker dypere enn salget av Veton Berisha. Siddisene har ikke holdt nullen siden de slo Lillestrøm 1-0 i begynnelsen av juli, og forrige runde tapte de 1-2 mot Aalesund, til tross for at de tok ledelsen ved Zlatko Tripic fra straffemerket. Hjemme i Stavanger har de ikke holdt nullen siden Jerv ble slått 3-0 i 16. mai-runden.

  Lillestrøm klarte ikke å slå tilbake etter 1-3-tapet mot Rosenborg før landslagspausen, og tapte fortjent 1-4 hjemme mot Bodø/Glimt forrige helg. Dermed har kanariene tapt tre av de fire siste, og får stadig tøffere kamp om en plass blant de tre beste. LSK åpnet sesongen bunnsolid defensivt, men har nå ikke holdt nullen på de fem siste. Over 2,5 mål i alle av LSKs fire siste matcher.

  Jerv – Aalesund
  Søndag kl. 17:00
  Levermyr

  Jerv er ikke matematisk nede ennå, men nedrykket nærmer seg stadig med seks strake tap. Forrige runde tapte de sekspoengeren mot HamKam 1-2, og har dermed ikke tatt poeng siden de slo Lillestrøm 1-0 i midten av august. Det er hjemme på Levermyr Jerv tar flesteparten av poengene sine, og her har de vunnet alle sine firer seirer denne sesongen og tatt 13 av sine 14 poeng.

  Aalesund kom tilbake fra 0-1 til en strålende 2-1-seier mot Viking forrige søndag. Det var tangotrøyenes fjerde hjemmeseier i år, som ikke har vært veldig mye svakere på bortebane, med sine tre triumfer på fremmed gress. Tre av de fire siste borte har imidlertid endt med nederlag, og sist ble det fortjent 0-3 i sekken mot suverene Molde. Bør imidlertid ha betraktelig bedre muligheter her.

  Bodø/Glimt – Sandefjord
  Søndag kl. 17:00
  Aspmyra

  Bodø/Glimt må sammen med Molde finne seg i å være rundenes desidert klareste favoritt, til tross for at bodøværingene ankommer denne etter stevnemøte med Arsenal i London. Forrige runde slo de forbilledlig tilbake på siste tids svake form med en flott 4-1-seier mot Lillestrøm. Det tok nordlendingene tilbake på medaljesporet, og med investeringene de har gjort i troppen, har de ikke råd til å gå glipp av Europacup-spill neste sesong.

  Sandefjord gikk på sin niende strake uten seier forrige helg, og levnes få, om noen, muligheter til å få med seg noe herfra. Forrige runde ble 1-1 hjemme mot Sarpsborg 08, til tross for at hvalfangerne tok ledelsen like før pause ved Mohamed Ofkir. SF har ofte tatt ledelsen denne sesongen, men nesten tilsvarende like ofte mistet den. Har tapt fire strake på bortebane og scoret bare ett mål i disse.

  Strømsgodset – Tromsø
  Søndag kl. 17:00
  Marienlyst

  Svak form på Strømsgodset, som har formen hjemme på Marienlyst å klamre seg til. Fire av de fem siste totalt har endt med tap, mens hjemme i Drammen er det kun én av de siste ti hvor de har gått av banen uten poeng. Fikk fortjent stryk av Vålerenga sist helg med 0-4 i sekken, der alle målene ble sluppet inn før pause. Kan derimot vise til med 4-1-seier over Kristiansund i forrige hjemmekamp.

  Tromsø ankommer Marienlyst som et av få lag som har vært i stand til å gi Molde kamp om poengene denne høsten. Gutan måtte likevel gi tapt for serielederne med 0-1, og sammen med Jerv er Tromsø det eneste laget som ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. Taper heller ikke altfor mange, der seks av de ti siste på fremmed gress har endt med uavgjort, og Gaute Helstrups mannskap har også scoret i åtte av disse oppgjørene.

  Rosenborg – Vålerenga
  Søndag kl. 19:00
  Lerkendal

  Helgen avrundes med rundens desderte godbit. Rosenborg med i sesongens villeste oppgjør forrige helg da de mot Kristiansund kom tilbake fra 1-3, opp i 4-3-ledelse, bare for å få med seg 4-4 og ett poeng med hjem til Trondheim. Cato Tengstedt var igjen lysende, og hjemme på Lerkendal kan Kjetil Rekdals mannskap vise til syv strake triumfer. Samtlige av Rosenborgs ni siste i Trondheim har endt med over 2,5 mål.

  Vålerenga har rykket frem til å bli en åpenbar medaljekandidat, og kan med litt flyt pushe øvrige utfordrere om seriegullet neste sesong. Dag-Eilev Fagermos mannskap var overbevisende i forrige helgs 4-0-seier over Strømsgodset, der Torgeir Børven og Amor Layouni vartet opp med hver sin dobbel. Tapte imidlertid forrige bortekamp med 2-3 mot Kristiansund, men kan ta seg trøst i å ha scoret i seks bortekamper på rad. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen