More

  Fokuset rettes mot Brunton Park  

  En potensielt heseblesende sesongavslutning er i gang og denne helgen får vi storkamp.  

  Stevenage tok tilbake andreplassen etter seieren over Crewe i midtuken. Dermed har de kommet seg til hektene igjen etter sjokktapet borte mot Rochdale for 14 dager siden. Nå tar de den lange turen opp til Carlisle for et knalltøft borteoppgjør mot laget som fikk låne andreplassen noen uker. Paul Simpson sitt mannskap står med fire strake seiere, deriblant 5-2 borte mot Mansfield og forrige helgs 2-1 seier borte mot Swindon. Ryan Edmondson har ikke spilt for mye fotball i 2023 men kom inn og avgjorde oppgjøret mot Swindon på overtid.  

  Brunton Park har vært et fort denne sesongen om man ser bort fra de ti første dagene i februar som påførte dem to tap og mye sier oss at selvtilliten er på topp før lørdagens oppgjør. Med flere lag jagende bak vil et tap her kunne bli skjebnesvangert. Dette er kampen man bør holde et ekstra øye med.  

  Den jagende banden 

  Northampton kunne nok en gang takke Sam Hoskins da de tirsdag kveld slo Mansfield 1-0 i et utrolig tett og intenst oppgjør på Sixfields Stadium. Med den seieren er det bare et og tre poeng opp til Carlisle og Stevenage på direkte opprykk før helgens runde. Med hjemmekamp mot Crewe i vente kan de ta seg forbi det tapende laget i toppoppgjøret på Brunton Park med seier her. Blant de jagende lagene finner man enda et interessant oppgjør denne helgen når Mansfield skal til Stockport. Hjemmelaget kom tilbake på scoringslisten og tok tre poeng igjen da Colchester ble slått 1-0 borte etter nok et mål av Kyle Wootton og nå håper de på en ny seier hjemme på Edgeley Park etter at de to siste oppgjørene har endt målløse.  

  På samme poeng finner vi Bradford som på papiret skal ta en grei seier hjemme mot Hartlepool. Men det vi vet fra denne sesongen er at ingen kamper er lette for Bradford hjemme på Valley Parade, og særlig ikke de som på papiret skal fremstå enkle. Mark Hughes bør vise filmklipp fra tidligere møter med underdogs denne sesongen for å gi ekstra motivasjon og tenning. Salford trenger også en seier igjen etter at de kastet vekk både tre og et poeng i forrige helgs møte med Crewe. Nå skal Doncaster tas og om så vil Donny være ute av kampen om play off for godt.  

  Rochdale og Crawley har sjansen 

  Med Hartlepool sin tøffe bortekamp i Bradford har nok Crawley et lite håp om at de kan ta turen opp fra nedrykksplass denne helgen. Etter den fine seieren over Harrogate Town i midtuken er det nå bare et poeng opp til trygg plass. Vi slaktet den tidligere Ålesund-spilleren Jordon Mutch etter sin Crawley-debut forrige helg, men han tok seg sammen i midtuken og scoret i det som ble hans hjemmedebut. Også Rochdale har sjansen til å knipe innpå med sin hjemmekamp mot stakkars Swindon. Med bare en seier på de siste ni kampene visner håpet om opprykk og dermed står håpefulle Rochdale klare for å innta et såret bytte.  

  Statistikk

  • Walsall har nå gått 418 minutter uten mål på hjemmebane.
  • Andy Cook har nå scoret 20 ligamål for Bradford denne sesongen. Like mange som på sine to forrige sesonger (8 i 2020/21 og 12 i 2021/22)
  • Crawley har til gode å vinne på bortebane denne sesongen. Og har tapt deres seks siste bortekamper.
  • Carlisle har vunnet seks av sine siste åtte hjemmekamper
  • Barrow står uten tap på sine siste fem kamper i ligaen. De jakter nå sin tredje strake borteseier, noe de sist klarte i 1966.
  • Leyton Orient er ubeseieret i sine tolv siste hjemmekamper og har holdt nullen i ti av disse oppgjørene.
  • Bare Leyton Orient (20) har holdt nullen flere ganger enn Stockport sine 17 denne sesongen.
  • Nigel Clough møter Stockport for første gang som trener denne helgen. Forrige gang han var på Edgeley Park var i 1992 da Nottingham slo Stockport 3-2 i ligacupkamp. Nigel scoret i kampen som ble ledet av hans far Brian Clough.
  • Newport har bare tapt to av deres elleve bortekamper under manager Graham Coughlan (V3 D6)

  Spill inn, igjen 

  For andre helg på rad gikk både favoritt og luring inn i League Two. Grimsby tok favorittseieren til 1.87 i odds mot Rochdale mens Gillingham ble luringen da de slo Tranmere 2-0 til finfine 2.40 i odds. Denne ønsker vi Grimsby lykke til i deres FA-cupkamp mot Brighton og gir favorittstempel til Salford grunnet best odds blant favorittene. Helgens luring gir vi rett og slett til laget som ligger på siste plass. Etter seieren over Stevenage i forrige hjemmekamp tror vi på nyvunnet selvtillit.  

  FAVORITTEN:   

  Salford – Doncaster     

  TIPS:  

  H til 1.80 i odds hos Norsk Tipping  

  LURINGEN:   

  Rochdale – Swindon    

  TIPS:  

  H til 2.90 i odds hos Norsk Tipping 

  Helgens serierunde

  • Bradford – Hartlepool
  • Wimbledon – Crawley
  • Carlisle – Stevenage
  • Harrogate – Barrow
  • Leyton Orient – Colchester
  • Northampton – Crewe
  • Rochdale -Swindon
  • Salford – Doncaster
  • Stockport – Mansfield
  • Tranmere – Newport
  • Walsall – Gillingham

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen