More

  Finale: Sunderland-Wycombe

  Klokken 16.00 er det klart for finale i League One. Sunderland og Wycombe braker sammen på Wembley denne lørdagen. Men hvem får den 24.plassen i neste sesongs Championship? 
  Sunderland har jammen gjort seg fortjent til denne finalen. Etter flere år med nedturer og latterliggjøring gjennom serien på Netflix var det endelig fotball som varmet igjen. Det så litt mørkt ut da klubben sparket Lee Johnson i januar etter 0-6 borte mot Bolton. Inn kom Alex Neil og skotten har stabilisert den før så ustabile klubben. Det resulterte i bare et tap på hans første 17 kamper for klubben. Sunderland har nå gått 15 kamper uten tap. I semifinalen mot Sheffield Wednesday ble toppskårer Ross Stewart helten med kampens eneste skåring i første oppgjør på Stadium Of Light. I returen så det litt tyngre ut da Lee Gregory gav vertene 1-0 og utlignet til 1-1 med kvarteret igjen å spille. Men på overtid gjorde banens beste, Jack Clarke, et glimrende forarbeid og sendte ballen til Patrick Roberts som utlignet og sendte Sunderland til finalen med 2-1 sammenlagt.
  Wycombe kan få en rask retur til Championship etter det forsmedelige nedrykket i fjor. Gareth Ainsworth menn overrasket alle da de rykket opp sist, men overraskelsen blir ikke like stor denne gangen. De har ligget rundt opprykk og playoff gjennom hele sesongen, men på sesongens siste dag var de ute av det gode selskap. Men med Plymouth sin kollaps og Wycombe sin 2-1 seier borte mot Burton var det de som sikret seg semifinaleplass. De var underdogs mot Milton Keynes men skaffet seg et glimrende utgangspunkt ved å vinne 2-0 hjemme på Adams Park. En dødballskåring av Ryan Tafazolli og et enkelt men fantastisk angrep som ble avsluttet av Sam Vokes var forskjellen. I returoppgjøret ble Wycombe spilt så lave at de nesten var tilbake til Adams Park, men til tross for dette klarte de seg med 0-1 tap. Dermed kunne de juble over finaleplass og nok en kamp som underdog. Dette blir også avskjedskampen til en gigant. Adebayo Akinfenwa har rukket å bli 40 år siden semifinalene mot Milton Keynes ble spilt og legger opp etter kampen. Han har avgjort finaler på Wembley før. Tenk om han kan avslutte med det denne gangen.
  Oppgjørene disse imellom var av den målrike sorten i seriespillet. Første oppgjør på Stadium Of Light endte med 3-1 for vertene. I oppgjøret på Adams Park endte det 3-3 i en helt ellevill fotballkamp. Ross Stewart trodde han hadde sikret tre poeng på overtid, men enda lengre på overtid, nærmere sagt åtte minutter, utlignet Joe Jacobson til 3-3.
  Mulig lagoppstilling:
  Alex Neill kunne melde om en skadefri tropp. Det betyr at det kan være plass til både Aiden McGeady og Leon Dajaku som har vært lenge ute med henholdsvis kneskade og sykdom. Wycombe håper Anis Mehmeti, Jack Young og Nick Freeman er klar til kamp. De har vært ute med skade men har trent denne uken.
  Sunderland: Patterson; Wright, Batth, Cirkin; Gooch, Evans, O’Nien, Clarke; Roberts, Pritchard; StewartWycombe Wanderers: Stockdale; McCarthy, Stewart, Tafazolli, Jacobson; Gape, Scowen; McCleary, Horgan, Obita; Vokes
  Odds, Norsk Tipping:H: 2.10
  U: 3.10
  B: 3.35

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen