More

  FFK med den mest spennende nysigneringen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  I Fredrikstad er budsjettet betydelig økt og det er ryddet opp i stallen etter en strengt talt middelmådig sesong i fjor. Seks spillere, deriblant fjorårets toppscorer Nicolay Solberg, er borte og syv har kommet inn. Ifølge TV2-ekspert Amund Lutnæs er den islandske landslagspilleren Julius Magnusson årets signering på vårt nest høyeste nivå.

  I Plankebyen er det også store forventninger til spilleren som gikk gradene i ungdoms-akademiet til Herenveen, nå håper lagets tilhengere at 24 åringen er den midtbanespilleren klubben har manglet. En annen spiller som det er store forventninger til er årets nye kaptein, Tim Björkström. Midtstopperen har hatt den samme rollen i Sirius i Allsvenskan de tre siste sesongene, 32-åringen, som også har spilt under Graham Potter i Østersund, har også vist utenfor banen at han har en sterk personlighet og et smittende engasjement. At den lokale helten Simen Rafn har kommet hjem etter mange sesonger i Lillestrøm og Aalesund er også noe som forsterker årets lag.

  Ny trener

  Det er ikke bare på Sagaøya at FFK har vært på tokt, den karismatiske treneren Mikkjal Thomassen har kommet fra Færøyene og med på lasset hadde han midtbanespiller Brandur Henriksson(27) og angrepsspiller Joannes Bjartalid(26). Mannen som var nær ved å sette en stopper for Bodø Glimts E-cupeventyr forrige sesong, etter 3-1 seier i hjemmekampen mot nordlendingene, har totalt endret treningsregimet.

  Det har vært mange og harde treningsøkter og samtidig har den nye daglige lederen Espen Engebretsen, som har kommet fra Sarpsborg 08,  innført arbeidsdager fra 08-16 for spillerne. At laget er bedre trent har treningskampene, hvor laget har fremstått i en 3-5-2 formasjon, vært et tydelig bevis på. Samtidig har det vært lagt stor vekt på defensiv organisering og laget har nesten ikke sluppet inn mål i vinter.

  Det som er helt sikkert er at det ikke vil bli lett å score mål på laget som er sultne på å revansjere den svake fjorårssesongen. ikke bare er forsvarsrekka solid, men aller bakerst står en av ligaens beste målvakter, rutinerte Håvar Grøntvedt Jensen.  Fortsatt er det en jobb å gjøre offensivt, og spillere som Patrick Metcalf som kom fra Stabæk og Boubacar Konte fra Sarpsborg 08, har kun et fåtalls treninger bak seg. Samtidig har det vært noen skader, men nå er det lys i den tunnelen også. Når 2.påskedag kommer skal de fleste være tilgjengelig.

  Svakt offensivt

  Det som bekymrer er at man også har vært gjerrige framover, det er nesten ikke blitt scoret mål. Derfor er det gledelig at den tidligere storscoreren Henrik Kjelsrud Johansen er klar for spill igjen etter å ha vært ute i nesten et år. Det har vært tøff motstand i vinter, mot lag som de svenske mesterne Häcken, Strømsgodset, HamKam, Vålerenga og Sarpsborg 08. Alle kampene har endt med tap, om enn med bare ett mål. Når motstanderen har vært på Obos nivå har FFK fortsatt til gode å slippe inn mål og KFUM Oslo, Kongsvinger, Skeid og Mjøndalen er alle beseiret.

  Tøff start på sesongen

  I første serierunde reiser rødbuksene til en av opprykksfavorittene, det mangeårige Eliteserie-laget Kristiansund, mens nabo Moss er motstandere i den første hjemmekampen. Til den kampen er det solgt over 4 000 billetter, og ved munningen av Glomma håper man på opp mot 10 000 tilskuere. Det er optimisme i og rundt klubben og FFK bør være med i toppen av tabellen. Trolig kommer ikke opprykket direkte, men i kvalifisering bør FFK være.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen