More

  Festaften i Madrid 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Søndagens toppoppgjør på Wanda Metropolitano kan bli et fyrverkeri. 

  Mens Villarreal og Real Sociedad skal gjøre opp om Champions League-billett tidligere på søndagskvelden, står det vel så mye på spill når Atlético Madrid og Real Betis tar avspark klokken 21:00 på Civitias Metropolitano. Atlético har hatt en hardt prøvet sesong, men de siste månedene har Diego Simeones mannskap prikket inn storformen. Los Colchoneros er ubeseiret på de ti siste i La Liga, og i 2023 er det bare suverene Barcelona som har lykkes med å slå dem. 

  Griezmann i kjempeform 
  Dermed har Atlético Madrid klatret helt opp til tredjeplass på tabellen, og i høst så det ut som de skulle få store problemer med å i det hele tatt kvalifisere seg til neste sesongs Champions League, særlig ettersom de havnet aller sist i gruppespillet og ble rekordtidlig ferdig med sesongens Europacup-eventyr. Nå ser alt så mye lysere ut, og mot normalt nøyer ikke Diego Simeone seg med å vinne fotballkamper, men de gjør det også med stil. Spørsmål ble stilt ved å sende João Félix på lån til Chelsea, men Simeone har ettertrykkelig stilnet kritikerne de siste månedene. 

  Laget hans har scoret ti mål på de tre siste i La Liga, inkludert seks i tallet i nedsablingen av Sevilla for noen uker siden, da de vant 6-1. Det serveres perler fra alle lagdeler, og på topp virker Antoine Griezmann å være i sitt livs form, dog det er noe usikkert om det skyldes han knallrosa frisyre. Selv om han har scoret “bare” tre ligamål for Atlético i 2023, står franskmannen bak det aller meste Los Colchoneros foretar seg offensivt. Med seg på laget har han fått en løpevillig Memphis Depay, som virker å være lettet over at karrieren i Barcelona er over for denne gang. Han er ikke alene om å være det på dette Atlético Madrid-laget. 

  Nede to ganger 
  Den fine formen har altså satt Los Colchoneros i førersetet om en Champions League-billett, en posisjon Real Betis mer enn gjerne kunne tenke seg å være i. Los Verdiblancos har imidlertid sin fulle hyre med å få ombord de nødvendige resultatene, særlig ettersom stjernespiller Nabil Fekir er langtidsskadet og mister resten av sesongen. Tidligere denne ble det også klart at Sergio Canales må sone karantene i de neste fire kampene. Kan hende var det like greit at de forsvant ut av Europa på bekostning av Manchester United for noen uker siden, for dette er en Real Betis-tropp som ikke er i stand til å kjempe på så veldig mye mer enn én front på dette stadiet av sesongen.  

  Og dette er heller ikke et lag som er altfor godt vant med de aller høyeste tabellplasseringene. Forrige gang Real Betis klarte fjerdeplassen, var tilbake i 2004/05-sesongen, og siden har de vært innom Segunda División to ganger. Nedrykksdagene virker imidlertid å være bak dem denne gang, men det hviskes om at dette er den siste muligheten Real Betis har på en stund til å kvalifisere seg til det aller ypperste selskap. Dette er nemlig en aldrende tropp, og med sine 69 år på baken blir heller ikke treneren Manuel Pellegrini yngre med årene. Nå står laget hans overfor en av sesongens tøffeste tester, mot et av divisjonens aller beste formlag. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen