More

  Favoritthelg før alvoret starter  

  Denne uken stiller topp fem som favoritter i sine kamper, om ikke tankene på hva som skjer til uken sniker seg inn litt tidlig.  

  Det venter noen storoppgjør til uken når Barnsley skal ta nye skalper på Oakwell mot både Sheffield Wednesday og Ipswich. Men før den tid kommer en helg der Barnsley kanskje er det laget med størst sannsynlighet for en smell blant topp fem.  

  Michael Duff sitt mannskap var igjen uslåelige da Plymouth ble knekt den siste halvtimen på Oakwell. 3-0 og troen på at direkte opprykk er mulig stiger for hver scoring og hver matchavgjørende takling  Bobby Thomas, Mads Juel Andersen og Liam Kitching gjør for øyeblikket. Den solide trioen bak er en av hovedgrunnene til at dette Barnsley-mannskapet har kommet sakte men sikkert nærmere et solid topp tre. De blir også ekstremt viktige når Wycombe på Adams Park venter. Det er en bane flere av de andre topp seks lagene har møtt motgang denne sesongen, selv om det nå står en annen manager der og Sam Vokes blir en nøtt å knekke for den ellers så solide trioen i bakre rekker.  

  Favoritt, favoritt og storfavoritt  

  Sheffield Wednesday og Bolton kickstarter runden med en herlig fredagskamp fra Hillsborough. Og selv om Bolton ligger på sjetteplass er Darren Moore sitt mannskap favoritter. Med deres 22 kamper uten tap er det ingen bedre i Europa. Celtic på 21 og RB Salzburg på 19 er nærmeste utfordrere og siden tapet mot Plymouth fjerde oktober 2022 har de vunnet 16 av kampene og står med 39-10 i målforskjell og hele 15 clean sheets. Det er klart at et litt presset Bolton-mannskap gruer seg til denne. Forhåndssak om denne kampen finner du her

  Ipswich er også favoritter etter at de slo nevnte Bolton forrige helg og med sin femte seier på rad uten baklengs vil de med seier over Shrewsbury fortsatt være helt oppe i ryggen til Plymouth. For at Ipswich går forbi denne helgen ser vi som en umulig oppgave siden Argyle får besøk av jumbolaget Forest Green. Duncan Ferguson virker til å være nærmere sparken enn trepoenger i sin relativt nye jobb. Den siste favoritten er Derby som forventes å ta tre poeng hjemme mot Fleetwood, selv om de har fremstått ustø den senere tid og imponerte ingen i 3-2 seieren over Oxford United forrige runde.  

  Krisetirsdag for bunnlagene i aksjon 

  Vi levnet håp til både Accrington, Morecambe og Burton som skulle i aksjon i midtuken. Men det ble regelrett slakt for alle de tre hjemmelagene med en samlet målforskjell på 4-12 og null poeng i sekken. Særlig for Accrington ble det vanskelig da keeper Lukas Jensen ble utvist etter bare ti minutter. Tungt for keeperen som ble utvist for andre kamp på rad og for tredje gang denne sesongen. Han må dermed stå over det meget viktige oppgjøret mot Milton Keynes hjemme på Crown Ground denne lørdagen i en skikkelig nedrykksduell. Det skiller nemlig bare to poeng mellom lagene som er på hver sin ende av nedrykksstreken og en hjemmeseier her vil få alarmklokkene i Milton Keynes til å runge. De vil ringe i Oxford også om de skulle tape den meget viktige bortekampen mot Morecambe. Med tap her kan potensielt Oxford United stå med like mange poeng som lagene under streken og kun være reddet av bedre målforskjell. Deres nye manager Liam Manning har nå fått en uke med laget og kanskje er det nok til å redde stumpene etter Karl Robinson. 

  Statistikk  

  • Bristol Rovers har bare scoret et mål på sine seks siste hjemmekamper på Memorial Lane.
  • Lincoln har spilt uavgjort i 13 av 17 hjemmekamper denne sesongen.
  • Exeter vann 7-0 borte mot Cheltenham i ligacupen tidligere i år. Cheltenham tok hevn få uker senere med borteseier i ligaoppgjøret.
  • Derby og Fleetwood møtes for andre gang i ligasammenheng. Første gang var det motsatte oppgjøret i høst som endte 0-0.
  • Ipswich er ubeseieret på sine siste elleve hjemmekamper (7-4-0) og er deres lengste rekke siden 2010.
  • Plymouth har vunnet 17 av 18 hjemmekamper denne sesongen.
  • Wycombe har bare tapt en av deres elleve siste hjemmekamper. Vunnet syv og spilt tre uavgjort.

  Både favoritt og luring leverte 

  Forrige helg gav vi Barnsley favorittstempelet hjemme mot Plymouth til 1.95 i odds. Den satt etter en knallsterk avslutning. Luringen gav også penger i kassen da Milton Keynes til 2.00 i odds slo Cambridge 1-0 i det viktige oppgjøret. Vi prøver igjen Barnsley som luring og setter Charlton som favoritten etter deres overbevisende seier mot et annet bunnlag i midtuken, selv om Cheltenham hjemme mot Exeter ble vurdert.  

  FAVORITTEN:   

  Cambridge – Charlton    

  TIPS:  

  B til 2.40 i odds hos Norsk Tipping  

  LURINGEN:   

  Wycombe – Barnsley   

  TIPS:   

  B til 2.35 i odds hos Norsk Tipping 

  Helgens kamper:

  • Sheffield Wednesday – Bolton
  • Plymouth – Forest Green
  • Ipswich – Shrewsbury
  • Wycombe – Barnsley
  • Accrington – Milton Keynes
  • Port Vale – Burton
  • Morecambe – Oxford United
  • Derby – Fleetwood
  • Cheltenham – Exeter
  • Cambridge – Charlton
  • Bristol Rovers – Portsmouth
  • Lincoln – Peterborough

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen