More

  FA-cupen: Beste siden Best

  Tre kamper i FA-cupen tirsdag, og to av dem ble thrillere som tok hele kvelden å avgjøre. Championship-leder Leicester er klare for kvartfinale etter 1-0-seier på besøk hos Bournemouth. Der måtte ekstraomganger til, etter at begge lag i ordinær spilletid misbrukte enorme sjanser og noterte stolpetreff. Etter 105 minutter falt så avgjørelsen, da Abdul Fatawu feide ballen opp i krysset bak Bournemouth-keeper Mark Travers.

  Fa-Cupen
  Fa-Cupen: Leicester Er Fremme I Kvartfinale

  I oppgjøret mellom Blackburn og Newcastle var heller ikke ekstraomganger nok. Straffer måtte til før Newcastle hadde avgjort til egen fordel.

  Newcastle, Fa-Cup
  Fa-Cupen: Beste Siden Best 4

  Beste siden Best

  I tirsdagens tredje kamp var det Erling Braut Haaland og Kevin de Bruyne som stjal det meste av oppmerksomheten, selv om Lutons Jordan Clark leverte kampens aller fineste scoring. Haaland scoret fem, mens belgieren bidro med fire målgivende pasninger, da City slo Luton 6-2.

  -Jeg er endelig tilbake til mitt beste rent fysisk, og da er vi klare til å utfordre om trofeer, sa nordmannen til engelsk presse etter kamp.

  Haaland ble første spiller i toppdivisjonen som har notert fem scoringer i en FA-cupkamp siden George Best mot Northampton i 1970. Traktoren fra Bryne står nå med ubeskjedne 79 fulltreffere på 83 kamper i alle turneringer for City, 30 flere enn noen annen spiller i samme periode.

  Tungvektsoppgjør

  Chelsea kom til kort i ligacupfinalen mot Liverpool, men har fortsatt én mulighet til å redde sesongen. Veien frem til trofé i FA-cupen er imidlertid lang og kronglete, og allerede i kveld venter et høyt hinder. Leeds viser storform i ligaspillet, og etter seieren mot Leicester er de hvite proppet med selvtillit. På Stamford Bridge har ikke Leeds vunnet siden 1999, men Daniel Farkes utvalgte skal alt annet enn avskrives i kveld.

  Fa-Cup
  Fa-Cupen: Leeds Utfordrer Chelsea I Hovedstaden

  Chelsea mot Leeds er ikke eneste godbit i kveld, når det blant annet bys på to rene Premier League-oppgjør. Nottingham Forest får besøk av Manchester United, mens Wolves gjestes av Brighton. Til slutt får regjerende ligacupmester Liverpool besøk av Southampton. The Saints har gått på noen nylige smeller i kampen om direkte opprykk fra The Championship, men gis i kveld muligheten til å slippe seg løs. Gjestene på Anfield har alt å vinne, mens hjemmelaget nok igjen vil gi tillit til ungdommen som søndag hentet trofé på Wembley.

  FA-cupen

  Tirsdag:

  Bournemouth – Leicester 0-1 (eeo)

  Blackburn – Newcastle 3-4 (eeo og straffer)

  Luton – Manchester City 2-6

  Onsdag:

  Chelsea – Leeds

  Nottingham F – Manchester U

  Wolves – Brighton

  Liverpool – Southampton

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen