More

  Everton reddet plassen

  Dramatisk siste spilledag i Premier League, og det var bunnstriden det dreide seg om. Det sto klart før kamp at Everton ville overleve om de slo Bournemouth hjemme på Goodison, men sesongens to første kamper mot The Cherries var begge tapt med tre måls margin.

  Leicester hadde i oppgave å slå West Ham på King Power Stadium, mens de samtidig var avhengige av at Everton avga poeng. Leeds måtte også vinne, men Sam Allardyce og hans menn var avhengige av at både Everton og Leicester rotet seg bort.

  Til pause var det Leicester som var over nedrykkstreken, etter flott scoring av Harvey Barnes. Fansen på King Power Stadium turte drømme, men ikke veldig lenge. Abdoulaye Doucoure dundret nemlig Everton i føringen på Goodison, og da betydde det lite at Wout Faes doblet Leicesters ledelse.

  Everton Reddet Plassen Leicester Fans
  Everton Reddet Plassen 3

  Everton-fansen måtte pine seg gjennom atskillige overtidsminutter, men kunne til slutt juble for seier og ny kontrakt. Leicester tok på sin side plass i historiebøkene, med sitt tolvte nedrykk fra toppdivisjonen. Bare Birmingham kan vise til like mange.

  Leeds rykker ned etter å ha vunnet færrest kamper (7), sluppet inn flest mål (78) og brukt flest managere (4). Som fortjent, med andre ord.

  Everton Reddet Plassen Leeds Fans
  Everton Reddet Plassen 4

  Ellers å merke seg fra siste spilledag er at Aston Villa sikret seg plass i Europa, foran nesa på Tottenham og Brighton. Og det til tross for at både Spurs og Brentford vant. Sistnevnte sågar mot ligamester Manchester City.

  Siste Premier League-runde:

  Arsenal – Wolves 5-0
  Aston Villa – Brighton 2-1
  Brentford – Manchester City 1-0
  Chelsea – Newcastle 1-1
  Palace – Forest 1-1
  Everton – Bournemouth 1-0
  Leeds – Tottenham 1-4
  Leicester – West Ham 2-0
  Manchester United – Fulham 2-1
  Southampton – Liverpool 4-4

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen