More

  Europa: Molde og Bodø/Glimt kan avansere i kveld

  Både Molde og Bodø/Glimt kan ta kvantesteg mot avansement i sine respektive europeiske turneringer i kveld.

  Molde – Qarabağ

  • Molde – Qarabağ (Europa League)
  • Torsdag kl. 21:00 (TV3+)
  • Aker Stadion, Molde
  Molde
  Kristian Eriksen, Molde

  Molde kan mer eller mindre sikre avansementet til utslagsrundene i Europa League med seier mot Qarabağ i kveld. Lagene ligger på samme poengsum før kveldens oppgjør i rosenes by, men moldenserne har syv plussmål bedre målforskjell enn aserbajdsjanerne, og vil dermed så å si være klare for neste runde med triumf i kveld.

  Etter en laber start på høstens gruppespill, der Molde tapte knepent for både Qarabağ og Bayer Leverkusen, har lykken stått dem atskillig bedre bi i de to kampene mot Häcken. Svenskene ble slått 5-1 på Aker Stadion og 3-1 i Göteborg, så Erling Moes mannskap har fullt og helt deres europeiske skjebne i egne hender. Og jakten på avansement i Europa har trolig kostet dem å kjempe om de aller gjeveste tabellplasseringene i Eliteserien.

  Romsdalingene tapte nemlig fire på rad i hjemlig serie mellom starten av oktober og november, men har hevet seg de siste ukene med storseirer mot Lillestrøm (4-0) og Sarpsborg 08 (3-1). Og uansett hvordan det går for Molde på Aker Stadion i kveld, vil de uansett være sikret spill i Europa også etter nyttår. Tredjeplassen i gruppa gir nemlig inngang til Conference League, men tre poeng mot Qarabağ er det eneste som står i moldensernes tanker i kveld.

  Laget fra Aserbajdsjan topper den hjemlige ligaen med 29 poeng etter 14 spilte kamper. Det skiller ett poeng ned til tabelltoer Zira, og i helgens generalprøve slo de Sabah 2-1 på bortebane. Mannen som vertene først og fremst må se opp for i kveld, er den brasilianske spissen Juninho. 27-åringen er ligaens soleklare toppscorer med ti fulltreffere.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,90
  • U 3,70
  • B 3,65

  Bodø/Glimt – Lugano

  • Bodø/Glimt – Lugano (Conference League)
  • Torsdag kl. 18:45 (TV3+)
  • Aspmyra, Bodø
  Molde
  Amahl Pellegrino, Bodø/Glimt,

  Og mens Molde gjør seg klare til aserbajdsjansk hjemmebesøk, kan også Bodø/Glimt sikre seg avansement til neste runde i Europa i kveld, med seier hjemme mot sveitsiske Lugano. Som Molde, fikk også Bodø/Glimt en skjev start på gruppespillet, med uavgjort mot nettopp Lugano i første runde og 0-1-tap hjemme mot Club Brügge.

  Dermed stod bodøværingene på kanten av stupet før kampene mot Besiktas, men Kjetil Knutsens mannskap reiste seg mesterlig mot tyrkerne og vant begge oppgjørene 3-1 og 2-1. Den siste seieren nede i Istanbul var spesielt imponerende, der Bodø/Glimt viste ryggrad og mentalitet av europeisk kaliber. Dermed står årets seriemestere i Eliteserien med syv poeng i gruppa si, og det skiller tre poeng ned til Lugano på tredjeplass med sine fire. Dermed er utgangangspunktet krystallklart; Seier på Aspmyra vil bety avansement, uavgjort eller tap gjør at det lever inn mot siste kampdag i gruppespillet.

  Bodø/Glimt har vært i kalasform i store deler av denne høsten, men i forrige helgs serierunde var det bråstopp mot Brann, der de ble filleristet av bergenserne som vant 4-2 på Brann Stadion. Seriegullet er uansett ikke truet, så Bodø/Glimt kan fullt og helt konsentrere seg om europeisk avansement i kveld. Sveitserne ankommer Aspmyra i nokså middelmådig form, og er helt nede på sjetteplass i hjemlige Super League. Laget har tatt bare 19 poeng fra de 14 første ligarundene, men fikk en solid og etterlengtet dose med selvtillit i helgen da de slo åttendeplasserte Yverdon Sport hele 5-0 på bortebane.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,40
  • U 4,90
  • B 6,70

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen