More

  Europa League og Conference League venter for Molde og Bodø/Glimt i kveld

  EVENTYRET STARTER: Molde og Bodø/Glimt starter sine respektive gruppespill i Europa League og Conference League i kveld.

  Qarabag – Molde

  • H 2,35
  • U 3,35
  • B 2,90

  Molde røk hårfint i Champions League-playoff mot Galatasaray, og måtte dermed “nøye” seg med gruppespill i Europa League i stedet. Moldenserne har imidlertid fått gode kort på hånden når det skal kjempes om billett til utslagsrundene, men verken Molde selv, Qarabaq eller Häcken forventes å kunne gjøre noe mot Xabi Alonsos enestående Bayer Lerverkusen.

  LES OGSÅ: Arsenal lekte seg i Champions League

  Qarabag på deres hjemmebane i Aserbajdsjan er imidlertid ingen spøk. I hjemlig liga har de tapt bare to ganger på eget gress de siste to og et halvt årene, og er også en håndfull for de fleste som kommer på besøk i kontinental sammenheng. De røk overraskende ut i Champions League-kvaliken mot Raków Częstochowa i juli, men i kvalifiseringen til Europa League, tok de seg greit av HJK Helsinki og Olimpija. De har imidlertid kommet overraskende tidlig bakpå i hjemlige Premyer Liqa, og etter seks runder er de på andreplass, allerede fem poeng på etterskudd bak ledende Zira.

  Europa League Og Conference League
  Molde Håper På En God Start Mot Qarabag.

  Molde er i en strålende rekke i Eliteserien, der de er ubeseiret på de siste ti. Galatasaray ble altså et lite nummer for store i Champions League-kvaliken, men Erling Moe håper og tror laget hans er godt nok til å kunne slå godt fra seg i Europa League. Helgens generalprøve ble unnagjort med svært så behagelige 4-1 mot Odd. Eirik Hestad scoret sine to første mål etter comebacket til klubben, og også Fredrik Gulbrandsen gjenåpnet målkontoen hos moldenserne. Duoen virker å være viktige forsterkninger når man gjennom høsten skal sjonglere spill i Eliteserien og Europa League.

  Lugano – Bodø/Glimt

  • H 3,15
  • U 3,80
  • B 2,05

  Bodø/Glimt er tilbake i Conference League, der de har skapt plenty med overskrifter tidligere. Man kan imidlertid argumentere for at de har havnet i en vanskeligere gruppe enn Molde, når de skal kjempe mot Lugano, Club Brügge og Besiktas for å ta seg videre til utslagsrundene.

  Lugano er i Conference League siden de røk ut i playoffet til Europa League mot Union Saint-Gilloise, som ble minst ett nummer for stor med 3-0 sammenlagt. Lagets store profil er spissen Žan Celar, 24-åringen som har scoret 26 ligamål i den sveitsiske ligaen etter overgangen fra Roma i 2021. Celar står med to fulltreffere på fem ligakamper denne sesongen, og jakter nå sitt første mål i en europeisk turnering. Sveitserne ligger på femteplass i hjemlige Super League, etter å ha sanket ni poeng på fem kamper.

  Europa League Og Conference League
  Bodø/Glimt Er Tilbake I Europeisk Gruppespill.

  Bodø/Glimt vakler i Eliteserien, og med bare én seier på de fem siste, har de måttet gi fra seg tabelltoppen til Viking, som nå troner øverst på tabellen med to poengs margin til nordlendingene. Kjetil Knutsens mannskap har slitt særlig etter at Hugo Vetlesen dro til nettopp Club Brügge, som Bodø/Glimt skal møte senere i gruppespillet. Norsk Tipping har gjort dem til oddsfavoritter før kveldens møte med Lugano, men magefølelsen sier det kan bli en vrien tur til Sveits.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen