More

  Europa League: Molde til løvens hule

  Molde avslutter høstens gruppespill i Europa League for å bryne seg på et av de beste fotballagene i Europa.

  Europa League
  Fredrik Gulbrandsen Tror På Mirakel I Leverkusen.

  De ferske cupmesterne har i kveld muligheten til å avansere til utslagsrundene i Europa League. Det innebærer imidlertid noen betingelser. De må nemlig ta flere poeng mot et av Europas beste fotballag denne høsten, Bayer Leverkusen, enn Quarabag klarer mot Häcken. Svenskene har for ordens skyld tapt samtlige fem kamper hittil, og levnes ikke nevneverdige muligheter til å få med seg noe fra Aserbajdsjan.

  PSST! Husk at du kan prøve Tipsbladet i uker for en ussel femmer! Neste utgave kommer allerede natt til i morgen.

  Topper Bundesliga

  Molde er imidlertid uansett sikret spill i Europa også etter nyttår. For om det skulle ende med tredjeplass i høstens gruppespill, vil det likevel gi inngangsbillett til Conference League, så spill på kontinentet på starten av 2024, blir det uansett for Erling Moes mannskap.

  Molde reiser til BayArena med alt å vinne, og bør kunne stille med lave skuldre når de ankommer industribyen sør i Tyskland. Dessuten har Bayer Leverkusen for lengst sikret gruppeseieren, og kommer til å stille med en kraftig redusert startellever i kveld. For Xabi Alonsons dypt imponerende mannskap holder nemlig tabelltoppen i Bundesliga, og har igjen to ligarunder før den snaut månedslange Winterpause.

  – Større mirakler har skjedd

  Norsk Tipping har usle 1,33 i odds på tysk hjemmetriumf, mens Molde gis 7,65 ganger innsats for en historisk seier i Tyskland. Nylig hjemvendte Fredrik Gulbrandsen er blant dem som tror moldenserne er i stand til å overraske bookmakerne og ta seg til neste runde i Europa League.

  – Når man går ut på en fotballbane må man ha troa uansett hvem man møter. Så tror jeg at det har skjedd større mirakler i fotball, enn om vi slår Leverkusen. Samtidig så må vi ha hjelp i den andre kampen også. Vi kommer til å gå ut her for å gjøre alt vi kan for å vinne kampen. Det er vår mulighet til å gå videre. For min del så har jeg troa på at det er mulig, men vanskelig blir det sikkert. Hvis vi klarer å sette sammen vår beste prestasjon denne sesongen her, så tror jeg absolutt det er mulig, sier Gulbrandsen på onsdagens pressekonferanse.

  Odds Bayer Leverkusen – Molde

  • H 1,33
  • U 5,40
  • B 7,65

  Bodø/Glimt klare

  Europa League
  Europa League: Molde Til Løvens Hule 3

  Bodø/Glimt slikker fremdeles sårene etter lørdagens cupfinaletap mot nettopp Molde, men nordlendingene kan trøste seg med at de allerede er klare for neste runde i Conference League, før kveldens gruppefinale mot Club Brügge. Oppgjøret i Belgia blir en ren finale om hvem som stikker av med førsteplassen i gruppa, som er et viktig moment. For mens førsteplassen i gruppespillet avanserer rett til åttedelsfinalen, skal andreplassen spille play-off mot et lag som har kommet på tredjeplass i sin gruppe i Europa League.

  Club Brügge vant det første møtet på Aspmyra, og i Belgia i kveld, blir det altså nok et gjensyn med den tidligere Glimt-helten Hugo Vetlesen. Nordmannen har blitt en viktig del av Ronny Deilas mannskap, og har figurert i alle 17 ligakampene denne høsten. Likevel har det vært en skuffende sesong for Club Brügge hittil, som er helt nede på sjetteplass i hjemlig liga.

  Odds Club Brügge – Bodø/Glimt

  • H 1,70
  • U 4,20
  • B 4,20

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen