More

  Europa League: 51 i boks, 2 igjen

  Det dukes i kveld for finale i Europa League, når Atalanta og Bayer Leverkusen møtes på Aviva Stadium i Dublin. Liverpool-fansen håpet dette skulle være kvelden hvor Jürgen Klopp tok avskjed ved å løfte et nytt europeisk trofé, men den drømmen satte altså italienerne fra Bergamo stopp for. I kveld kan klubben sette stopp for enda en drøm, når Leverkusen jakter sin andre av totalt tre mulige titler for sesongen.

  Prøv Tipsbladet i 4 uker for bare 5 kroner!

  Ustoppelig

  Bayer Leverkusen
  Leverkusen-Helter: Florian Wirtz Og Victor Boniface

  Leverkusen spiller i kveld sin kamp nummer 52 for sesongen, og ingen av de 51 foregående har altså endt med tap (42-9-0). Som første tyske klubb har man gått ubeseiret frem til Bundesliga-tittel, og i de store europeiske ligaene er det altså bare Arsenal og Juventus som tidligere har gått ubeseiret gjennom en hel sesong. Og dette altså fra en klubb som fikk tilnavnet Neverkusen, da de sesongen 2001 endte som nummer 2 i både i den tyske serien og cupen, og i Champions League-finalen. Laget som aldri vant, nekter nå å tape. I alle fall frem til i kveld.

  Sjeldne vinnere

  Bayer Leverkusen vant denne sesongs tyske Bundesliga, men dette var første ligatittel i klubbens 119-årige historie. Fem ganger har klubben endt som nummer to, mens de også har tapt tre av fire tyske cupfinaler, samtidig som de også kom til kort da de i 2002 møtte Real Madrid i Champions League-finalen. Premieskapet var støvete før Bundesliga-pokalen forrige uke ble plassert der, og heller ikke kveldens andre Europa League-finalist har mye ferskt sølvtøy å vise til.

  Europa League: 51 I Boks, 2 Igjen S22 Gian Piero Gasperini Atalanta Europa League
  0-0-3: Atalanta Har Tapt Alle Sine Tre Finaler Under Ledelse Av Gian Piero Gasperini

  Atalanta har spilt tre finaler under ledelse av Gian Piero Gasperini, men alle har endt med tap. Klubben fra Bergamo ble stiftet for 116 år siden, men Coppa Italia-trofeet fra 1963 er eneste pokal av betydning som er vunnet. Så sent som forrige uke kom man til kort i finale, da det endte med 0-1-tap mot Juventus i den hjemlige cupen. I kveld står man foran sin aller første finale i Europa.

  Europa League-finale: Atalanta – Bayer Leverkusen

  Aviva Stadium, onsdag 21.00
  Odds fra Norsk Tipping: 4,30 – 3,70 – 1,82

  Europa League
  Finalehåp: Charles De Ketelaere Og Gianluca Scamacca, Atalanta

  Atalanta har vunnet syv av sine siste ni kamper, med den nevnte finalen mot Juventus som eneste tap. West Ham-floppen Gianluca Scamacca scoret flotte mål mot Liverpool og Marseille i de to siste hinderne før finalen, og er også klubbens toppscorer i Europa denne sesongen – med seks fulltreffere.

  Scamacca er kan hende Europa League-finalens mest motiverte spiller. Angriperen var suspendert da Atalanta møtte Juventus i Coppa-finalen, mens han var skadet da han på denne tiden i fjor nådde finalen i Europa Conference League med West Ham.  I kveld er han klar, men Atalanta må klare seg uten lagkaptein Marten de Roon, mens også Emil Holm og Sead Kolasinac meldes tvilsomme.

  Europa League
  Europa League-Finale: Xabi Alonso Og Granit Xhaka, Leverkusen

  Victor Boniface og Robert Andrich scoret målene i sesongavslutningen i Bundesligaen, mens Florian Wirtz er den som har bidratt med flest målpoeng for Leverkusen i Europa denne sesongen. Fire scoringer og fire assist har kommet fra spilleren som denne uken ble kåret til sesongens spiller i Tyskland. Wirtz har slitt med en lårskade, men meldes klar etter å ha spilt en halvtime i sesongens siste ligakamp.

  Leverkusen er ubeseiret fra sesongens 51 kamper, men hele 33 av sesongens scoringer har kommet i kampenes siste ti minutter. Både i sekstendelsfinalen mot Qarabag og i semifinalen mot Roma ble avansement sikret gjennom sene scoringer. Leverkusen er samtidig laget som har fyrt av flest skudd i Europa League-sesongen, og det er altså ingen grunn til å avskrive Xabi Alonsos mannskap – selv om de skulle havne under i målprotokollen i Irland i kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen