More

  Etterlengtet debut

  Det tok i overkant lang tid, men mandag kveld dukes det for en første kvinnelig hoveddommer i The Football League.
  Rebecca Welch har lang fartstid som dommer, og har blant annet ledet kvinnenes FA-cupfinale på Wembley og flere kamper i herrenes National League – steget under The Football League.
  Mandag skrives det uansett historie, når 37-åringen blåser i gang League Two-oppgjøret mellom Harrogate og Port Vale.
  -De siste ti årene har jeg lagt ned ekstremt mye trening, og det er dette som hele tiden har vært målet, sier Welch til engelsk presse.

  Engelsk fotball ønsker omsider kvinnene velkommen, og i Europa er det Stephanie Frappart som har tråkket opp stien. Den franske 37-åringen har allerede skrevet historie gjennom å være første kvinnelige hoveddommer i både herrenes Champions League og VM-kvalifisering.
  I England har Sian Massey-Ellis lenge vært av Premier Leagues beste, om ikke den aller beste, linjedommeren/assistentdommeren. Nå kan hun snart få selskap av også en kvinnelig hoveddommer.

  * Amy Fearn fikk i 2010 noen minutter som hoveddommer i Championship-oppgjøret mellom Coventry og Nottingham Forest, men da bare grunnet skade på hoveddommer Tony Bates. Rebecca Welch er den første som har fått oppgaven fra start.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen