More

  Ett steg nærmere

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Fokus i dag rettes i stor grad mot januarvinduets siste timer, men det spille samtidig fotball. I The Championship får Luton besøk av Cardiff, mens det i FA-cupen dukes for returoppgjør mellom Birmingham og Blackburn – der vinneren kan se frem til 5.rundekamp mot Leicester. Også i League Two spilles det om viktige poeng i kveld, når tre kamper tar avspark kl.20.45

  På St. James’ Park i Newcastle skal Newcastle og Southampton sågar kjempe om billett til finale på Wembley.

  Newcastle – Southampton
  St. James’ Park
  Tirsdag 21.00

  Newcastle var favoritter i sin sin første semifinale i ligacupen siden 1976 før forrige tirsdags første kamp mot Southampton, og Wembley kom enda nærmere da Eddie Howes utvalgte vant 1-0 på St. Mary’s. Helt i mål er man uansett ikke.

  -Det var en tøff kamp mot en vrien motstander. De vil spille på annen måte i returoppgjøret, vel vitende om at det bare trengs én scoring før vi er like langt. De scoret jo også i hjemmekampen, da bare VAR reddet oss. Vi har tro på at vi skal kunne ta oss til finale, men er samtidig fullstendig klar over at vi ikke kan ta noe for gitt, sa Newcastle-angriper Callum Wilson etter 1-0-seieren på sørkysten.

  -Verdens beste

  Joelinton scoret kampens eneste mål, mens det også ble kastet bort et par-tre gode muligheter. Og Newcastle-angriperne har sløst i overkant mye med sjansene de siste ukene. I Premier League har The Toons gått målløse av banen i tre av sine siste fire kamper. Da er det godt forsvar og målvakt fortsatt er like stødig.

  Nick Pope holdt mot Southampton nullen for 16.gang (!) på 24 kamper denne sesongen, og mot The Saints var han helt avgjørende da han to ganger stoppet innbytter Che Adams fra å score. Dette var hans tiende strake uten baklengs, noe en Premier League-keeper aldri tidligere har maktet. Lagkamerat Bruno Guimaraes var da heller ikke snauere enn at han etter kamp omtalte Pope som «verdens beste keeper». Kan hende å dra det langt, men liten tvil om at Newcastle United gjorde et kupp av dimensjoner da de i fjor sommer hentet ham fra Burnley for 10 millioner pund. Vekslepenger i dagens marked, og Pope blir en nøkkel i jakten på en aller første Newcastle-finale siden 1999 – og en første ligacuptriumf noensinne.

  Nykommer Anthony Gordon får ikke bidra, men følger kampen ringside.

  Prioriteringer

  Newcastle ble eliminert fra FA-cupen i tredje runde, noe som gjør at de siden tirsdagens seier har kunnet fokusere på trening og hvile. Southampton har flere jern i ilden, og atskillige prioriteringer å gjøre. Lørdag var det FA-cupoppgjør mot Blackpool, samtidig som man har kjempet med nebb og klør for å hente inn forsterkninger som kan bidra til klatring på tabellen. Nathan Jones har reddet sitt eget skinn gjennom cuptriumfer, men fortsatt er Southampton tabelljumbo i Premier League. Syv av åtte siste ligakamper er tapt, og fortsatt Premier League-kontrakt har naturligvis langt mer betydning enn all verdens cuper.

  -Vi må tenke langsiktig når vi skal ut i tre cupkamper i løpet av en uke, og vi kan ikke tillate oss å toppe laget i alle tre kamper, sier Jones som i skrivende stund har hentet tre forsterkninger til klubben.

  Foreløpig sistemann inn var James Bree, backen han også samarbeidet med i Luton.

  -James er en fantastisk fyr utenfor banen, men samtidig en spiller jeg stoler helt og fullt på. Han vil bli særs nyttig i siste halvdel av sesongen, sier Saints-bossen som var frustrert da Adam Armstrongs 1-1-scoring mot Newcastle ble annullert av VAR.

  -Man kan ikke lenger juble for scoringer. Jeg mener vi ble snytt for to opplagte scoringer i ligakampen mot Aston Villa, og jeg mener vi også her ble frarøvet scoring og et godt utgangspunkt, sa Jones etter 0-1-tapet på St. Mary’s.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen