More

  – Et helt annet nivå i år 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen er veldig fornøyd med utviklingen laget hans har vist siden han tok over klubben. 

  Mange har prøvd de siste årene, uten å lykkes. Å rykke opp fra 3. divisjon har vist seg å være en umulig oppgave siden nedrykket fra 2. divisjon i 2015. Forrige sesong var det Jan Halvor Halvorsen sin tur til å prøve seg, etter at Bent Inge Johnsen hadde mislykkes. Trenerveteranen sørget for at det aldri ble spennende engang. Lyn gikk ubeseiret gjennom Norsk Tipping-ligaen avdeling 1 med hele 70 poeng, og vant alle sine 13 hjemmekamper på Bislett. Det skilte til slutt åtte poeng ned til toer Nordstrand, og nå er Lyn endelig tilbake i 2. divisjon, åtte år siden sist.  
   
  – Jeg har jo rykka opp noen ganger i karrieren. Det er vanskelig å rykke opp. Det er ikke bare å trykke på en knapp og si man skal gjøre det. Hele apparatet og klubben klarte å bygge opp et kollektivt lag. Sesongen vi hadde i fjor viste hvor god jobben vi la ned med å skape en god treningskultur og få inn sultne spillere var, og vi gikk gjennom hele sesongen uten tap, sier Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen til Tipsbladet. 

  Lang fartstid 
  Halvorsens trenerkarriere startet allerede i 1996, da han tok over Byåsen. Siden har han vært innom klubber som Start, Sogndal, Bodø/Glimt, Fredrikstad og sågar New York, som assistent, før han altså ble ansatt i Lyn i forkant av fjorårets sesong. 60-åringen har mange av de samme spillerne til rådighet i år som han hadde i fjor, og Lyn-sjefen merker en distinkt forskjell på denne sesongoppkjøringen sammenlignet med fjorårets. 
   
  – Det er helt annerledes nå enn i fjor, og et helt annet nivå. Spillerne har hatt en veldig god utvikling gjennom året som har vært. Og det synes jeg er veldig moro som trener når du ser utviklingen, ikke bare til den enkelte spilleren, men også laget. I år har vi beholdt alle vi ville beholde og fått inn noen nye spillere som vi mener passer inn i det kollektive, både som typer og spillere, mener Lyn-treneren. 
   
  Favoritt-kvartett 
  Hvordan skal dere ta med dere flyten fra i fjor inn mot årets sesong? 
   
  – Det blir jo et hakk opp. Vi møter bedre spillere og bedre lag. Samtidig ønsker vi å være konkurransedyktige og ha fokus på oss selv, og ikke bry oss så mye om at vi møter bedre lag, men at vi tør å spille vårt spill.  
   
  Er det et press på å få resultater med en gang i en klubb som Lyn? 

  Det er jo bare å se på historien. Det er mange som har prøvd å rykke opp uten å klare det. Det gjelder å ha tunga rett i munnen og beina planta på jorda. Vi skal bygge videre på det vi har begynt på og få en enda sterkere soliditet, og utvikle videre det som er viktig for denne klubben, sier Jan Halvor Halvorsen. 

  Lyn-treneren mener Arendal, Grorud, Egersund og Kjelsås skiller seg ut som de største favorittene i Lyns avdeling i 2. divisjon, og at det er et svært jevnt felt bak den antatte lederkvartetten. Om Lyn klarer å blande seg inn blant de store og kjempe om opprykk, gjenstår å se, men Halvorsens mannskap kommer til å gi det et reelt forsøk. 
   

  Vinnerodds Norsk Tipping

  Arendal 2,60 
  Grorud 4,00 
  Lyn 5,00 
  Egersund 7,00 
  Kjelsås 13,00 
  Fløy 17,00 
  Vard Haugesund 30,00 
  Ørn Horten 35,00 
  Brattvåg 55,00 
  Vålerenga 2 55,00 
  Træff 65,00 
  Aalesund 2 75,00 
  Fram 75,00 
  Notodden 100,00 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen