More

  Erling Braut Haaland har allerede løftet Norge til nye høyder og kan gjøre det samme med Man City

  Under et døgn etter at Erling Braut Haaland nærmest på egenhånd senket Sverige for andre gang på en uke, ble 21-åringen offisielt klar for Manchester City.
  De siste snaue to ukene har sett et norsk landslag i enorm fremgang. Haaland scoret fem av de seks målene Norge scoret for å ta ti poeng over fire kamper mot Serbia, Sverige og Slovenia. Det siste assisterte han på forbilledlig vis til rekkekamerat Alexander Sørloth.
  Superlativene om den fenomenale nordmannen er i ferd med å ta slutt. Det begynner å bli vrient å komme opp med nye ord og setninger til å beskrive Haalands briljanse. Han er oppe i 20 landslagsmål på de 21 første landskampene. Rekorden til Jørgen Juve på 33 kan stå for fall så tidlig som utgangen av 2023. I hvert fall hvis han opprettholder dette elleville tempoet. 
  Haaland har vært med på å løfte landslaget til nye høyder, men all den nylige suksessen skyldes ikke utelukkende Haaland, bare nesten. Spør ethvert medlem av dagens landslagstropp, og alle vil fortelle deg at de har ikke opplevd maken til samhold og lagånd i landslagstroppen noen gang. Dette skal Ståle Solbakken ha mye av æren for. Og så er det nå en gang sånn at samhold og lagånd er lettere å oppdrive når resultatene er gode, som nå.
  Med ti poeng i banken på de fire første i Nations League og 22 ligamål i forrige sesong med Dortmund, kan Erling Braut Haaland endelig legge beina på bordet en stakket stund. Sesongen 2021/22 er endelig over, men den tidlige sesongstarten i Premier League betyr at det er ikke mange ukene til Manchester City går i gang med sesongforberedelsene, Haalands nye klubb.
  Som far, så sønn, skal Erling Haaland ikle seg den lyseblå City-trøya fra kommende sesong, og forventningene er enorme. City prøvde å hente en etablert toppscorer også forrige sommer, men mislykkes da med å få Harry Kane til å ta turen fra Tottenham. Nå hviler mye av Citys scoringsansvar på Haalands imponerende brede skuldre.
  Manchester Citys styrke har vært at scoringsansvaret står ikke og faller på én spiller. Målene kommer fra alle hold, vinkler og posisjoner. City hadde syv spillere med tosifret antall fulltreffere i alle turneringer forrige sesong, og vant Premier League-tittelen på hårfint, men uhyre imponerende vis foran Liverpool. I Champions League var de bare en hårsbredd fra å avansere til finalen på bekostning av Real Madrid. Det har blitt mye nesten og enda flere hårsbredder som har hindret de lyseblå i Champions League.
  Det er også derfor Pep Guardiola har hentet Haaland til Man City, for å omsider gjøre the Citizens til Champions League-vinnere. Hvis nordmannen fortsetter i samme stil som han har gjort hittil i karrieren, er det mye som tyder på at det vil ordne seg før eller siden. Men, overgangen fører også med seg noen utfordringer som nordmannen må overvinne.
  Norges stjernespiss er en kraftpakke av de sjeldne. Fart, styrke og eksplosivitet er hans fremste egenskaper. Men, i Manchester City forsvarer man seg som et lag, og samtlige utespillere forventes å bidra i det defensive. Guardiola har tidligere sagt han ikke aksepterer passasjerer i presspillet. Haaland har på ingen måte vært kjent for dette hittil i karrieren, men landslagssjef Ståle Solbakken sa etter kampen mot Sverige i går at han synes han har sett forbedringer i den fasen av spillet hans. Det lover også godt for hans kommende City-karriere.
  Hvis Haaland er i det hele tatt i nærheten av å innfri de skyhøye forventningene ved touchdown i Premier League, skal det mye til for at de lyseblå ikke spaserer seg til et nytt ligamesterskap. Det er fryktinngytende å tenke på hvor mange målsjanser han kommer til å komme til, flankert av elitespillere som Kevin de Bruyne, Bernardo Silva og Riyad Mahrez. Sesongen 2021/22 ble avsluttet så sent som i går kveld, men Haalands ankomst i Man City gjør at vi allerede nå har begynt å glede oss til neste sesong. Bring it on!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen