More

  Er du ferdig nå, Kong vinter?

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Festen ble ødelagt forrige helg. I midtuken ble vi snytt for en mulig ny serieleder.

  Verken kampene eller tipsene våre forrige uke fikk kjørt seg. Vår favoritt og luring var selvfølgelig blant de ni kampene som ble utsatt. Nå spør flere seg om det kanskje burde være en vinterpause for League Two. Flere småklubber med mindre ressurser har store problem med å holde banene sine klare for kamp så fort gradene i England går under 0. Og man kan forstå frustrasjonen blant supporterne som for tredje helg på rad har stått opp klokken 04.30 for en lang bortetur, bare for å få beskjed om avlyst kamp få timer før kampstart.

  Carlisle benyttet anledningen

  For et år siden lå Carlisle i bunn sammen med Scunthorpe og Oldham. Et år og en ny manager senere er de bare poenget unna direkte opprykksplass. Paul Simpsons retur til Carlisle har uten tvil vært en suksess og på tirsdag ble Hartlepool slått 3-1 etter to nye mål av toppscorer Kristian Dennis. Med sine 16 scoringer kan han bli deres første spiller som når 20 mål i løpet av sesongen på 17 år. Vi må helt tilbake til Paul Simpsons første periode i klubben sist gang det skjedde. Da var det Karl Hawley og vi snakker sesongen 2005/06. Med bortekamp mot fortapte Rochdale denne helgen kan Dennis ta et nytt steg mot de 20. Og kanskje har de en direkte opprykksplass i hendene også. Det er det ikke mange som ville tippet da Simpson kom seilende inn kontorene på Brunton Park for et år siden.

  Helgens kamper

  For Stevenage, Walsall og Grimsby er det FA-cupen som gjelder denne helgen men det er cupfølelse over oppgjøret mellom Hartlepool og Colchester også. Pools kjenner presset fra Gillinghams klatring og om det ikke bli tre poeng her er det fort tilbake under streken for Keith Curle sitt mannskap. Colchester reddet et poeng hjemme mot Salford i midtuken og fikk litt selvtillit igjen etter tapet mot nettopp Gillingham forrige helg. Mange vil nok mene at Gillingham ikke tar poeng i sin bortekamp mot Swindon, men det oppgjøret blir nok jevnere enn hva mange tror.

  Så blir det mest sannsynlig managerdebut for Scott Lindsey. Tre kamper har han måttet se komme og gå uten at en ball ble rørt. Men mye tyder på at oppgjøret mot Salford vil gå av stabelen, og da skal de få bryne seg på Conor McAleny i storform og seks scoringer på siste fire.

  Med Carlisle sin seier i midtuken kjenner nok Northampton på presset nå. Med poengtap her kan fort topp 3 være utenfor rekkevidde når de setter seg på bussen hjem fra oppgjøret mot Barrow. Northampton pleier derimot å skjerpe seg når det trengs. For lagene litt lengre bak så er det fortsatt viktige oppgjør i kampen om playoff-posisjonene. Wimbledon og Stockport ønsker begge opprykk men gjestene benyttet ikke anledningen til å klatre opp på playoff på tirsdag i deres målløse oppgjør mot Bradford. For Mansfield og Doncaster trengs det også trepoengere. Mansfield har bare tatt et poeng på sine tre siste, mens Doncaster ikke har spilt kamp på over 20 dager da de tapte 0-1 mot Leyton Orient. Friske bein bør de uansett ha i møte mot Nigel Clough sitt mannskap.

  Null spill forrige uke

  Våre to spill forrige runde gav null utgifter og null gevinst. Både Northampton – Mansfield og Barrow – Salford ble avlyst. Vi prøver igjen med Carlisle samt en spenstig U i oppgjøret Tranmere – Leyton Orient. Det svinger ikke akkurat av Orient for øyeblikket og inntil det gjør det så må vi se om de målløse og jevne kampene fortsetter for Richie Wellens. Serieleder får de uansett være en uke til.

  FAVORITTEN:

  Rochdale – Carlisle

  TIPS:

  B til 2.25 i odds hos Coolbet

  LURINGEN:

  Tranmere – Leyton Orient

  TIPS:

  U til 3.10 i odds hos Coolbet

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen