More

  Enorm dramatikk da Argentina og Polen gikk videre

  Spenning til siste sekund i gruppe C.

  Argentina var nødt til å vinne for å være sikker på å gå seirende ut av gruppa da gruppe C skulle avgjøres onsdag kveld. Og Lionel Scalonis mannskap tok kommandoen i kampen mot Polen fra start av, og viste med all tydelighet sine hensikter.

  Litt før pause fikk Argentina tildelt straffespark etter nok en tur i VAR-rommet, men Lionel Messi misbrukte muligheten fra 11-meteren, da Wojciech Szczęsny reddet glimrende. Messi ristet imidlertid fort av seg nedturen, for 35-åringen var strålende oppgjøret gjennom, og dominerte matchen med sin briljante teknikk, overblikk og ferdigheter.

  Kaos etter pause

  Etter pausepraten tok det imidlertid virkelig fyr i begge matchene i gruppe C. Alexis MacAllister trillet argentinerne i ledelsen, og omtrent samtidig, sendte Henry Martín Mexico opp i 1-0 mot Saudi-Arabia. Polen gikk umiddelbart til verks med neglebitingen, og nervene ble ikke noe bedre av at Julian Álvarez hamret inn 2-0 for Argentina midtveis i andreomgang. På dette tidspunktet hadde også Mexico gått opp i 2-0 etter et vanvittig frispark fra nesten 30 meter fra Luis Chaves, som til daglig spiller for CF Pachuca.

  Mexicanerne hadde fått blod på tann, og kjørte over saudiaraberne. På stillingen 2-0 til både Argentina og Mexico, ville Polen og Mexico stå helt likt på både poeng og målforskjell bak Argentina, men polakkene hadde plukket opp færre gule kort, og ville gå videre til åttedelsfinalen på grunn av fair play. Den informasjonen nådde både Polens trener og lagets kaptein, Robert Lewandowski, som instruerte samtlige lagkamerater om å ikke plukke opp flere gule kort.

  Argentina – Polen ebbet ut i 2-0, etter hvert som det ble klart at begge lagene levde meget godt med det resultatet. Samtidig presset Mexico voldsomt på for den avgjørende 3-0-scoringen, og fikk sågar et mål annullert for offside. Mexicanerne risikerte imidlertid litt for mye, for på overtid reduserte Salem Al Dawsari for Saudi-Arabia og fjernet all tvil: Polen skulle til åttedelsfinale sammen med gruppevinner Argentina.

  Dermed får Argentina overkommelig motstand i åttedelsfinalen, når de skal bryne seg på sensasjonen Australia. Polen får en atskillig tøffere oppgave i form av Frankrike, men akkurat nå bryr de seg trolig veldig lite om det.

  Puh.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen