More

  England – Brasil: Siste sjanse

  England får de neste dagene Wembley-besøk av Brasil og Belgia, og dette blir siste sjanse for de mange spillerne som ønsker plass i troppen til Europamesterskapet i Tyskland i juli. Kort tid etter privatkampene vil Gareth Southgate presentere de som skal forsvare de engelske fargene, og denne gang er det altså bare plass til 23 – mot 26 i VM.

  Oser klasse

  Kobbie Mainoo, England
  Førstereis: Kobbie Mainoo Står Klar Til Å Debutere For England

  Stjerneskuddet Kobbie Mainoo er av dem som skal finsiktes, og før sesongen ville dette gitt skyhøy odds. Den 18-årige midtbanespilleren fikk sin Manchester United-debut fra start så sent som i november, men har siden da tatt sjumilssteg. Unggutten har på rekordtid blitt et opplagt førstevalg for United, og at han ville få sin landslagsdebut denne måneden var ingen overraskelse. At det skulle bli for A-landslaget kom uansett litt ut av intet, da han opprinnelig var plukket ut til å gjøre sin debut for U21-landslaget.

  -Han har vært klasse i junioravdelingen, men det er likevel overraskende at han så enkelt har tatt spranget opp i Premier League. Han har naturligvis fortsatt mye å lære, men han oser klasse og det er lett å tenke på Clarence Seedorf når man ser ham i aksjon, roser tidligere Manchester United-forsvarer Rio Ferdinand.

  Les også: Storseier, da Elliott scoret to for England U21

  Pickford får reisefølge

  Jarrad Branthwaite, England
  Komet: Jarrad Branthwaite Har Hatt En Drøm Av En Sesong

  Jordan Pickford er fortsatt Southgates førstevalg mellom stengene, men det var ingen selvfølge at flere enn sisteskansen skulle hentes inn fra nedrykkstruede Everton. Jarrad Branthwaite, som i vinter ble plukket ut på halvårets lag i Tipsbladet, er imidlertid belønnet med sin første innkallelse. Midtstopperen var før sesongen tippet å skulle slite for å skaffe seg fast plass i Everton-elleveren, men fra første spark på ballen har 21-åringen fått tillit fra manager Sean Dyche.

  -Hadde noen før sesongen sagt til meg at jeg ville få så mage kamper i Premier League, og også bli kalt inn til landslagsoppdrag, så ville jeg ikke trodd dem. Det er som en drøm, og vår manager må få mye av æren. Samtidig lærer jeg enormt av å ha erfarne spillere som Jordan (Pickford) og James (Tarkowski) rundt meg, sier midtstopperen til Evertons hjemmesider.

  I tillegg til Branthwaite er også tidligere Everton-angriper Anthony Gordon belønnet med plass i den engelske landslagstroppen for aller første gang. Newcastle-stjerna har helt spesielle kvaliteter, og er en opplagt kandidat til også nå EM. Aston Villa-forsvarer Ezri Konsa har vært i troppen tidligere, men mot Brasil eller Belgia kan han også få spilletid for første gang.

  Etterlengtet England-retur

  Ivan Toney, England
  Comeback: Ivan Toney Er Tilbake I Varmen

  Joe Gomez og Ivan Toney er av dem som returnerer etter lengre fravær. Liverpool-spilleren ble noe nær avskrevet, også av Liverpool-fansen, forrige sesong. 26-åringen har imidlertid slått hardt tilbake. Denne sesongen har Gomez vært en avgjørende brikke i et Liverpool-lag som fortsatt kan ende opp med tre titler, og forsvarsspilleren skal ha gode muligheter til å bli inkludert i EM-troppen. Da mye grunnet at han er like pålitelig som både midtstopper, på høyre- og på venstreback.

  Sjeldent møte

  Det dukes for prestisjemøte på Wembley lørdag, men det er nå hele syv år siden sist England og Brasil møttes – da det endte målløst på Wembley. Det engelske laget virker klart sterkere nå enn da, og hjemmelaget kan fort gi Wembley-fansen noe å glede seg over. Og hjemmeseier vil i kjent stil gi hele England gullfeber som så ofte har blitt fulgt av hodepine og bakrus. Gjestene stiller for øvrig med seks Premier League-proffer, og Brasils midtbane kan fort bestå utelukkende av spillere fra engelske klubber, da fem av de syv i troppen har engelsk adresse.

  Gyllen mulighet

  Harry Kane
  Skadet: Harry Kane Er Skadet, Noe Som Åpner Mulighet For Andre Spisser Til Å Vise Seg Frem

  Lagkaptein Harry Kane, Cole Palmer og Jordan Henderson mister alle lørdagens kamp mot Brasil, noe som gir ypperlig mulighet for utfordrere til å få vise seg frem. Kane sliter med en kjenning i ankelen, og mister trolig også kampen mot Belgia, tirsdag. Dette betyr at Aston Villa-angriper Ollie Watkins og/eller Brentfords Ivan Toney gis en sjelden mulighet til å imponere i de siste England-kampene før EM i juni.

  Ollie Watkins
  Gyllen Mulighet: Ollie Watkins Har Levert For Bournemouth, Og Skal Ha Gode Muligheter Til Å Nå Em Med England

  Watkins står med 16 mål og 10 assists i Premier League denne sesongen, mens Toney har scoret fire mål siden han returnerte fra en åtte måneders utestengelse for spillrelaterte lovbrudd i januar. Og Southgate er usikker på hvor mange rene spisser han vil ta med seg til Tyskland.

  -Det er en beslutning vi må ta. Det ville avhenge litt av skadestatusen i andre posisjoner i troppen, og også kanskje av hvor mange spillere som kan spille mer enn én rolle. Begge er klar over muligheten, og begge er i god form, sier landslagssjefen til engelsk presse.

  England – Brasil

  Wembley, lørdag
  Odds fra Norsk Tipping: 1,92 – 3,35 – 3,70

  Lucas Paqueta, Brasil
  Bølgedal: Lucas Paqueta Og Brasil Trener En Opptur, Men Får Det Tøft På Wembley

  England er ubeseiret fra sine siste ti kamper (8-2-0), mens Brasil har tapt alle sine siste tre. Kvalifiseringstapene mot Uruguay, Colombia og Argentina betyr svakeste formutvikling for brassene på 22 år. England har imidlertid bare vunnet fire av sine 26 foregående kamper mot Brasil, sist en vennskapskamp i 2013. Dette vil være Dorival Jr.’s første kamp som Brasils landslagssjef, etter å ha blitt ansatt i januar, og oppgaven er mektig. England er best når det ikke gjelder, og får tipset til 1,92 i odds.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen