More

  Endelig hjemme

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Villarreal er tilbake på El Madrigal – med et smell.

  Vel, Villarreals hjemmebane heter strengt tatt Estádio de la Cerámica, men blir på folkemunne kalt Madrigal. Det ærverdige stadionanlegget med en beskjeden kapasitet på rett i underkant av 25 000 tilskuere fyller 100 år til sommeren og er en fryktet bortebane å gjeste for klubber av alle størrelser.

  Det fikk Real Madrid kjenne på i helgen. Hovedstadslaget ankom den lille byen som ligaleder og skadefri førsteellever. Villarreal på sin side, lå et godt stykke ned på tabellen med mer enn nok om å kjempe seg inn blant Europa-plassene. Dessverre for Real Madrid, var dette bare Villarreals andre skikkelige hjemmekamp denne sesongen. Cerámica har gjennomgått en høyst nødvendig oppussing denne høsten, og i mellomtiden har Quique Setiéns mannskap måttet spille hjemmekampene sine på Levantes hjemmebane, Ciudad de Valencia.

  Villarreal gikk fryktløst til verks mot Real Madrid og skapte store sjanser i løpet av den første omgangen. Likevel stod det 0-0 til pause, og da fryktet de fleste med gule hjerter at dette kom til å bikke Madrids vei etter hvilen. Men, den gang ei. Villarreal tok ledelsen umiddelbart ved Yeremy Pino, men et snaut kvarter senere gikk VAR til verks og tildelte Real Madrid straffespark, som Karim Benzema ekspederte sikkert i mål. Men, bare tre minutter var det Villarreal sin tur til å få straffe. Gerard Moreno var sikkerheten selv og satte inn både 2-1, kampens siste scoring og sørget for at alle tre poengene ble igjen på El Madrigal, for andre gang på rad.

  Sterk norsk helg
  Sett med norske øyne ble det også en vellykket helg. Jørgen Strand Larsens Celta Vigo slo tabelljumbo Elche 1-0 borte, og dermed står Elche stadig uten en eneste seier så langt denne sesongen, og er godt på vei til Segunda. Og søndag ettermiddag var Alexander Sørloth på scoringslisten da hans Real Sociedad tok en sterk 2-0-triumf mot nyopprykkete Almería.

  Cádiz tok seg overraskende opp av nedrykksstreken med en flott 1-0-seier borte mot hjemmesterke Valencia, der Rubén Álcaraz ble matchvinner etter ni minutter med en strålende avslutning i lengste hjørne. I Catalonia-derbyet mellom Espanyol og Girona delte lagene på poengene etter at det endte 2-2, og Espanyol blir dermed værende under streken og har store problemer for tiden, all den tid de gikk på sin syvende strake uten triumf.

  Sesongens første trofé
  Rundens konfekt ble spart til storoppgjøret mellom Atlético Madrid og Barcelona. Barcelona hadde muligheten til å øke forspranget til Real Madrid, og utnyttet muligheten til fulle. Ousmane Dembélé ble matchvinner i førsteomgang, til tross for at Atléti presset på utover i andre. Helt på tampen bestemte Ferran Torres og Stefan Savic seg for å skru tiden tilbake til barnehagealder og fikk hver sin fortjente utvisning. En dramatisk avslutning på en dramatisk La Liga-helg.

  Ingen ligarunde i midtuken, men det er likevel fremragende spansk fotball å se frem til. Real Betis, Barcelona, Real Madrid og Valencia skal nemlig gjøre opp som Supercopa-trofeet, i Saudi-Arabia av alle steder, med semifinaler onsdag og torsdag. Følg med på tipsbladet.no for previews og oddstips!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen