More

  Endelig avspark

  Lørdag tas det avspark i Toppserien, og tipsene sier det kun er tre lag som vil kunne kjempe om edelt metall. Hvem av Brann, Rosenborg og Vålerenga som går hele veien er det imidlertid stor uenighet om. LSK, Stabæk og Lyn antas å komme nærmest de tre, men med så store utskiftninger som er gjort i de fleste spillerstallene siden forrige sesong, er det naturlig nok en stor dose usikkerhet involvert. I andre enden av tabellen er det Avaldsnes, Røa og Arna-Bjørnar som tippes å få det tøffest. Det er imidlertid denne gang hele 27 serierunder som skal spilles. Dette da i tillegg til cup, mens lagene som i tillegg skal ut i Europa vil få enda tyngre jobb med å toppe laget gjennom en lang sesong. Mer enn kvaliteten på førsteelleveren får sitt å si.

  Tøff start

  Arna-Bjørnar, som av mange tippes å ende sist, får tøffest mulig sesongstart i form av bortekamp mot Vålerenga. Vålerenga vant forrige sesongs tilsvarende møte hele 9-1, og Enga tippes å ikke bli dårligere i år. En pekepinn på om Petter Belsviks Stabæk kan yppe seg mot de tre medaljefavorittene kommer også lørdag, når bæringene spiller borte mot Rosenborg. Og det var jevnt mellom disse to i fjor. Vel vant Rosenborg begge seriekampene, men bare med henholdsvis 3-1 i Trondheim og 2-1 på Nadderud. Stabæk vant som kjent semifinaleoppgjøret i cupen. De blaa håper å kunne slå godt fra seg også i år, men stiller enda yngre lag enn de gjorde forrige sesong. Rosenborg er samtidig revansjesugne, etter to siste sesonger bare nesten har lyktes å gå hele veien. Trønderne har også beholdt brorparten av sine beste spillere fra i fjor.

  God generalprøve

  LSK har i oppkjøringen slått de antatte tabellnaboene Stabæk og Lyn, før de i forrige helgs generalprøve banket Kolbotn med 5-0. Tidligere storspiller André Bergdølmo er ny mann ved roret hos den tidligere tittelgrossisten, og i serieåpningen venter tidligere landslagskollega John Arne Riises Avaldsnes. Helgens gjester i Lillestrøm måtte grave dypt for å beholde plassen forrige sesong, og tippes å få det tungt også i år. Har imidlertid hentet en spiller som tippes å kunne bli seriens mestscorende, i form av danske Maria Hovmark. 23-åringen har imidlertid slitt voldsomt med skader i sin fortsatt veldig unge karriere, og det gjenstår å se om hun denne gang kan komme seg helskinnet gjennom en hel sesong.

  Regjerende mester til hovedstaden

  I hovedstaden får Lyn besøk av regjerende mester Brann. Bergenserne vant forrige sesongs to oppgjør med totalt 6-0, og blir naturlige favoritter også denne gang. Julie Aune Jorde er imidlertid av flere unge Lyn-spillere som akter å ta nye steg denne sesongen, etter en overraskende god fjorårssesong. Brann har samtidig mistet flere av profilene som sørget for å forsvare tittelen forrige sesong. Er det Lyn som skal sørge for sesongens første overraskelse?

  En av Lyns nærmeste naboer serieåpner med bortekamp mot Åsane. Bergenserne står klare for sin første hele sesong i Toppserien, og møtte Røa i kvalifiseringssluttspillet forrige sesong. Røa vant den kampen med hele 5-0, men oransjetrøyene fra Bergen slo for øvrig godt fra seg i kvalifiseringen. Rødtrøyene fra Røa blir uansett favoritt lørdag.

  Andre gode spill er imidlertid vanskelig å finne. Til det er oddsen på den antatte tettrioen kuttet altfor mye. Vi prøver en dristig U i Rosenborg-Stabæk, da det tross alt er første serierunde og man i stor grad må lene seg på resultatene fra forrige sesong. Og da ble som nevnt jevnt mellom de to.

  FAVORITTEN:

  Åsane – Røa

  TIPS

  B til 2,20 hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Rosenborg – Stabæk U

  TIPS

  H til 5,80 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen