More

  En ubetinget suksess

  Tidligere og nåværende spillere, journalister, eksperter og hvermannsen tok i går til sosiale medier for å hylle kvinnenes EM i fotball – umiddelbart etter at de engelske løvinnene ble kronet europamestere foran snaut 88 000 tilskuere i går kveld.
  Lars Tjærnås skrev blant annet: “Store ord, men: Jeg tror det kommer til å være et før- og etter EM i England for kvinnefotball. Skyhøyt nivå, stor interesse, rivende utvikling. Og det beste av alt? Jenter over hele verden trenger aldri mer se til gutta for å finne sine egne forbilder”.
  Jeg kunne like gjerne stoppet å skrive her, for det blir vanskelig å oppsummere det bedre og mer presist enn Tjærnås. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ble overrasket over hvor høyt nivå de beste kvinnene på det europeiske kontinentet hadde inne. Beth Mead, Lena Oberdorf, Delphine Cascarino og Georgia Stanway er bare noen av stjernene som massene for alvor fikk øynene opp for i løpet av en vidunderlig juli måned på engelsk jord.

  Trafalgar Square var fylt til randen av ekstatiske supportere da EM-gullet skulle feires i går kveld, og scenene fra hovedstaden forteller en historie om at kvinnene endelig har fått en plass hos også mannlige supporterhjerter. Det er ikke altfor mange år siden det var utenkelig, og det i en nasjon kvinnefotball var forbudt i godt og vel 50 år. Rivende utvikling, indeed.
  Jeg henger meg på Tjærnås´ pompøse påstand at det kommer til å være et før- og etter EM i England for kvinnefotball. Her hjemme gjelder det å være årvåken og henge seg på, for utviklingen av kvinnenes ferdigheter på fotballbanen skjer i en rasende fart. 0-8 mot England forteller hvor kraftig vi har blitt passert de siste 20 årene. Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg holder verdensklassenivå når de har dagen, men det kom etter hvert til syne at nivået til det norske landslaget generelt har blitt parkert av øvrige stornasjoner, og Norge har som mål å være en stormakt i kvinnefotballen.
  Vi har forutsetningene for å klare det. Vårsesongen i Toppserien så publikumsrekorder bli slått på nærmest ukentlig basis, så interessen har tatt seg stort opp, også her hjemme. Nå gjelder det for fotballforbundet å gi dagens og morgendagens stjerner den plattformen de fortjener for å ta den rivende utviklingen i kvinnefotballen på neste nivå. Sommerens EM har presentert fotballforbund over hele verden en unik mulighet til å gjøre kvinnefotballen enda mer spektakulært i årene som kommer.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen