More

  En slags supersøndag

  Lørdagens Premier League-runde var innholdsrik, med resultater som kan vise seg svært viktige når status skal gjøres opp.

  Formiddagskampen mellom Manchester City og Newcastle endte med hjemmeseier, og City har dermed fortsatt håp om å forsvare tittelen. Newcastle har imidlertid møtt veggen. The Toons har bare vunnet én av sine siste åtte i ligaspillet, mens de jo også kom til kort i ligacupfinalen.

  Fire av lørdagens øvrige seks kamper endte med 1-0-seier til hjemmelagene. Chelsea tok en etterlengtet seier mot Leeds, Villa slo Palace, Southampton tok avgjørende trepoenger mot Leicester, mens siste 1-0-seier gikk til Wolves mot Tottenham.

  Lørdagens ubestridte drama kom uansett i kampen mellom Arsenal og Bournemouth. Ligalederen var storfavoritt, men det ble stille blant hjemmefansen da Phillip Billing sendte gjestene i føringen etter ni (!) sekunder. Arsenal eide etter dette ballen, men uten å finne veien til mål. Når så Marcos Senesi etter en snau time stanget inn 0-2 så det veldig mørkt ut for Arsenal. Nytt håp kom gjennom Thomas Parteys redusering, mens Ben Whites utlikning ga nytt håp om full pott. Dommer Chris Kavanagh sto klar til å blåse av kampen da innbytter Reiss Nelson i åttende overtidsminutt dunket inn 3-2-scoringen som ga jubel som om dette var scoringen som ga en første ligatittel på 19 år. Og når status for sesongen gjøres opp, kan det fort vise seg at det det var nettopp det som skjedde.

  Søndagens to kamper kan ha avgjørende betydning for utfallet i kampen om både topp 4 og nedrykk:

  Nottingham Forest – Everton
  City Ground
  Søndag 15.00

  Ekstremt viktig bunnoppgjør, og til Forest-fansens store lettelse spilles det på City Ground. Skogvokterne har bare vunnet én gang på bortebane denne sesongen, og en eventuell ny kontrakt vil bli sikret hjemme – der man stadig feirer nye triumfer. Åtte siste hjemme foran egne fans har gitt poeng, etter at man forrige helg sågar tok poeng fra Manchester City. Skadelista er lag, men det er som kjent stor stall å plukke av etter at 30 nye spillere er hentet siden i fjor sommer. Dette blir første hjemmekamp mot Everton siden 1998, da Duncan Ferguson med to scoringer sørget for 2-0-seier til gjestene.

  Sean Dyche feiret seier mot ligalederen i sin debut som Everton-manager, men den tidligere Burnley-bossen har fått det tyngre etter hvert. Også Leeds ble slått på Goodison, men det står 0-8 i målscore etter kampene mot Villa, Liverpool og Arsenal.  Det skiller bare ett poeng frem til trygg plass, men det begynner så smått å haste for The Toffees. 1-4-7 fra første 12 på fremmed gress. 1-1, etter sen utlikning av Demarai Gray, i omvendte møte med Forest. 11 av siste 14 kamper er tapt, og kun én borteseier er notert denne sesongen.  

  Odds:

  H: 2,95

  U: 3,00

  B: 2,50

  Liverpool – Manchester United
  Anfield
  Søndag 17.30

  Mye på spill når de to erkerivalene møtes på Anfield søndag. Liverpool har ikke råd til å kaste bort poeng om de skal kunne nå topp 4, mens United ikke har råd til feilskjær om de skal kunne kjempe om en første ligatittel siden 2013. Liverpool er fortsatt ikke opp mot sitt beste, men etter onsdagens 2-0-seier mot Wolves har man i det minste holdt nullen i fire strake ligakamper. Klar bedring på skadefronten, selv om Thiago og Luis Diaz fortsatt er ute. Har ikke tapt hjemme mot United siden januar 2016.

  Manchester United feirer triumfer på alle fronter, og har fortsatt mulighet til å vinne alle turneringer de deltar i denne sesongen. Ellevte strake seier i alle turneringer kom onsdag, da West Ham ble ekspedert fra FA-cupen. Donny van de Beek, Christian Eriksen og Anthony Martial er skadet, mens Luke Shaw og Jadon Sancho er usikre. Marcus Rashford har scoret i alle sine siste fem ligakamper, og står med ti fulltreffere fra sine siste ti. På Anfield har han imidlertid aldri scoret mål.

  Odds:

  H: 2,30

  U: 3,50

  B: 2,85

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen